PMS-kärring- JAG?

Ibland så kan jag ha sådana där dagar då jag bara känner mig allmänt irriterad på en massa saker. Det känns som om man har lust att bita eller slå någon. Jooo faktiskt, det känns så, tur att man har spärrar så att man inte går och biter någon på riktigt ;-)

Idag var en sådan dag. Jag irriterar mig på det här:

***Var på öppna förskolan där finns en kvinna som jag väl inte har varit jätteförtjust i någon gång. Vi pratar inte eller så, men hon är en sådan person som inte tilltalar mig alls.

Iallafall hon var där med några kompisar den här gången hon brukar alltid vara ensam där annars med sina barn. Så de var ett gäng på 4-5 stycken skulle tippa på att hon kommer från Turkiet, hennes svenska är väl inte den bästa, men hon kan uttrycka sig en del, dock har jag aldrig haft några givande diskussioner så jag vet inte hur mycket. Hon har slöja. För att ni inte ska missförstå mig nu, jag är absolut ingen rasist, absolut inte. Men ibland undrar man vad vissa människor har i IQ ;-)

Iallafall förskolan är gjord så att man har två rum och en hall. I hallen ställer man vagnarna, det finns sedan en grind in till lekrummet. Efter lekrummet finns matrummet där det är tänkt att man ska äta, in till det rummet finns en dörr. Det är tänkt att alla dessa grindar/dörrar ska vara stängda så att inte barnen ska smita emellan. Inga problem varje person som passerar en grind/dörr stänger den efter sig.

Eller hur?!? Tydligen inte denna primadonna och hennes vänner. Eftersom öppna förskolan hade lunchöppet så kunde man äta lunch där, hon och hennes vänner springer emellan lekrummet och matrummet utan att stänga dörren flera gånger. Förskolläraren som är där stänger den efter de varje gång, och de springer sedan emellan och öppnar den igen. Till slut så blev förskolläraren lite trött på det (tror jag) och bad de att de skulle stänga dörren efter sig. Eller hur?!? Kan säga att det gjorde de inte!!!

När de sedan lagade mat i matrummet så hade hon givetvis lämnat sina två barn där inne i lekrummet. Hennes barn älskar bebisar och är på de hela tiden. Jättekul, NOT! Förskolläraren som har blivit ombedd att ta hand om en liten bebis i en babysitter medans en mamma är och byter blöja på ett större barn får hela tiden ta bort en av den här (låt oss kalla henne primadonna) primadonnans barn. Hon ber efter ett tag den här kvinnan att ta med sig sina barn in i matrummet, bebisarna får ju inte vara ifred!

Okej, hon gjorde väl det efter ett tag. Sedan efter en stund när de har ätit färdigt, så vill ett av hennes barn måla (skulle gissa på att barnet är cirka 1 1/2-2 år) med målarfärger, när hon ska sätta på barnet förkläde så vägrar barnet och börjar gallskrika. Primadonnan hänger då tillbaka förklädet och låter henne måla utan förkläde. Då kommer förskolläraren fram till henne och säger: "Det är inte farligt att hon skriker, det är du som bestämmer." Men hon bryr sig inte utan låter henne måla utan förkläde. När barnet är färdigt så går hon ner från stolen, full med färg på både kläder och händerna (ska tillägga att det här är sådan kletig färg). Springer runt och börjar kladda, förskolläraren säger till primadonnan som sitter och pratar med sin vännina att hon måste tvätta av henne för hon springer runt och kladdar överallt. Barnet kommer givetvis fram till Ida och mig full med färg på fingrarna och jag försöker ta bort henne för jag vill inte att vi ska få färg på kläderna. Då äntligen kommer primadonnan och tar sitt barn och tvättar henne.

På samlingen hade Neo en bil och lekte med, hennes minsta barn som kanske är 8 månader (om jag skulle gissa) kommer fram till Neo och ska ta bilen. Neo som inte vill lämna bilen ifrån sig försöker värja sig och när det inte fungerar så knuffar han bort henne. Jag pratar med Neo och säger att han inte får knuffa henne, då kommer primadonnan och tar sitt barn och bilen!!!!

Dessutom var hennes större barn som är 1 1/2 år-2 år på Ida flera gånger, när Ida åt i sin nappflaska var hon där och skulle ta den, hon skulle även ta Idas napp. Jag fick hålla koll som en igel.

När de sedan går hem, behöver jag säga att de inte stängde grinden efter sig?!? Ut till hallen alltså... Så himla irriterande, vissa människor är bara för mycket!!!!

***Nästa sak jag har irriterat mig på idag är; att när jag skulle gå hem från Öppna förskolan så passerar man en bro som går över en väg. När jag kommer dit ser jag två killar i kanske 12 års åldern stå och slänga äpplen på bilarna där under. Jag säger till dom att det är livsfarligt, tänk om bilarna krockar och någon skadar sig eller dör, vill de ha det på sitt samvete. Det är lätt hänt att man blir rädd när man ser ett äpple komma farande att man kanske svänger undan hastigt och krockar eller något. Killarna bara skrattar åt mig, och när de har kommit en bit på vägen, börjar de kasta äpplen på mig och Neo (Tur att de inte verkade ha så bra bollkänsla för de missade). Behöver jag tillägga att öppna förskolan ligger i ett problem område?

***När jag kommer fram till Tumba C tänkte jag även smita in på apoteket och hämta ut Idas profylac. Sagt och gjort tog en kölapp. Det var 20 nummer före, och väntan tog 40 minuter!!!! För att slutligen få veta att det inte fanns hemma, utan de beställer hem det och så ska jag komma tillbaka på fredag!!! *suck*

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Är jag nitisk eller vad? Idag känner jag mig iallafall ganska så irriterad på allt och alla. Stackars min familj de får akta sig Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Kram Jennie

Veronika

Visst har de blivit stora nu, fast Ida har fortfarande bara storlek 68, men har börjat använda storlek 74 i vissa bodysar också men armarna är ju så långa... Förstår att ni tycker att det är roligt med mat, det tycker jag också. Anledningen till att jag inte har börjat med det än är just för att jag ville att hon skulle ta flaskan först. Nu ska jag också börja introducera mat, men jag tar en sak i taget, tänkte börja med gröt först.

Och visst är det jobbigt att hålla på med flaskor på nätterna :-( Men jag ska ta tag i det hela snart och se till att hon slutar äta på nätterna, men som sagt var, en sak i taget ;-)

Kram Jennie

Slutammat

Nu har jag slutat amma, slutade idag. Känndes inte som om hon blev mätt utan att vi bara satt och mysammade för sedan åt hon ändå ersättning. Funderade på om det verkligen är värt det, att låta bli mjölk och ägg för att mysamma. Och just då känndes beslutet rätt, dvs att det inte var det.

Behöver jag säga att jag sprang till affären och köpte daimchokladen? ;-) Det var så gott... Så här efteråt känns allt lite sorgligt, det här var antagligen det sista barnet jag ammade, vi har nog bestämt oss för att vi inte ska ha fler. Samtdigt är bebistiden faktiskt inte över bara för att jag slutar amma. Man kan ju ha lika mysigt med flaskan, eller hur?!? Dessutom går vi in i en ny fas snart också, MAT! Tänker börja med gröt den här veckan för att nästa vecka börja med smakportioner. Ida blir snart 6 månader så det är dags.

Kram Jennie

Så här såg röstfördelningen ut i mitt valdistrikt

http://www.val.se/val/val2006/valnatt/R/valdistrikt/01/27/0321/roster.html

En borgerlig majoritet i mitt område med andra ord. Lite kul att se vad äns grannar har röstat på ;-)

Här har ni en annan rolig sida att kika lite:

http://www.sapnet.se/

Kram Jennie

Ja ingen har väl missat att det blev en blå

majoritet i riksdagsvalet. Mmmm nu får vi se om det blir någon ändring. I kommunvalet blev det dock rött och i landstinget blev det också blått.

Äsch orkar inte skriva om politik, utan ska berätta att det har ätsat sig fast något i mitt huvud. Choklad!!! Jag går och tänker på det hela tiden, är så sugen... Suget kan inte stillas heller då jag inte kan äta choklad. Känner att jag vill sluta amma NU! Vill ha choklad ju....

Nu tar Ida flaskan bättre och bättre, i princip skulle jag kunna sluta med amningen nu, men det känns också lite sorgligt hehehe. Att man aldrig kan bli nöjd ;-)

Kram Jennie

Spännande....

Vem ska vinna valet nu då? Verkar vara väldigt jämt...

Kanske behövs det lite nya friska vindar och en ny regering?

Jag vet inte riktigt vad jag tycker, lite läskigt är det nästan. Man vet vad man har men man vet inte vad man får... Ändå röstade jag på Kristdemokraterna, det är ju de jag står närmast... Kryssade även en tjej jag känner på deras valsedel, hon är ganska så vettig och vet hur det är att kämpa i motvind (har haft problem med skolan- mobbning, barn med särskilda behov osv). Det behövs människor med erfarenhet i politiken och inte bara folk som har glidit omkring på en räkmacka...

Tycker att alliansens politik är ganska så bra, tycker att det är rätt att man inte ska kunna glida omkring med 80% a-kassa i flera år.- Jooo det finns folk som lever på a-kassa i flera år, visst man kanske inte har valt att bli arbetslös själv, men man får kämpa lite för att få ett arbete! Det ska inte vara så att man väljer bort att arbeta för att man förlorar på det, det ska alltid vara lönsamt att arbeta! Dessutom känner jag till folk som lever på a-kassa och sedan arbetar svart, då har man det ju skitbra! Tänk er själva, först får man en a-kassa och sedan en annan lön på det, då finns det ingen anledning att ta ett vanligt arbete, då lär man verkligen förlora på det!

Jag vet att det finns ärliga folk som har haft otur, företaget de jobbade gick i konkurs eller behövde varsla... De har en familj att försörja, a-kassan är deras räddning. Och visst är det hemskt att de ska hamna i kläm, men jag tycker att man ska kunna ha en bra a-kassa kanske i ett halvår och sedan ska den försämras hela tiden, kanske först till 75% sedan till 70% och så håller det på så och efter ett år kanske man ligger på 50%, då borde väl verkligen viljan vara att skaffa ett jobb? Efter två år kanske a-kassan ligger på 25% för att sedan tredje året försvinna helt...

Sedan har vi sjukskrivningarna, här tycker jag inte likadant som något av partierna igentligen. Man måste kunna vara sjukskriven, och försäkringskassan måste lita på läkarna. Här tycker jag också att man kan sära på hur länge man har varit sjukskriven precis som med a-kassan. Dock tycker jag inte att man ska sänka sjukersättningen, tänk er själva, ni får cancer, kanske till och med får veta att ni inte kommer att kunna botas, har ett visst antal månader att leva kanske till och med 1 år. Men ni kommer inte att kunna arbeta under tiden utan måste vara sjukskriven och gå på diverse behandlingar.  Tänk om då sjukersättningen är så dålig att man samtidigt ska vara tvungen att tänka på att kanske sälja huset eller flytta till mindre boende? Hur ska det kännas?

Näe låt de som är sjuka få en rimlig levnadsnivå, de flesta sjukdomar kan man faktiskt inte rå för själv, och att bli sjuk kan drabba vem som helst, från ena dagen till den andra! Dock tycker jag att man ska ha någon uppföljning när någon varit sjukskriven i kanske 3 månader. Nu menar jag inte dödliga sjukdommar och sådana sjukdomar som vem som helst kan lista ut att man inte kan arbeta med ;-) men de andra sjukdomarna som är lite tveksamma, där man kanske kan komma tillbaka. Som det ser ut nu är man livrädd att någon gång bli sjukskriven för det verkar vara ett lotteri, man kanske blir godkänd, kanske inte.... Beroende på vilken handläggare man får, vilken en försäkringskassans läkare som tittar på erändet, vad ens läkare har skrivit på läkarintyget eller om de på försäkringskassan just den dagen har PMS? ;-)

Fast min hjärtefråga just nu som kanske inte är så konstig är just att få ta hand om mina barn. Att inte tvingas lämna bort de på förskolan, jag tror absolut att föräldrarna alltid är bäst för barnen! Jag vill uppfostra mitt eget barn!

Mmmm spännande, ska sätta mig och se lite på tv, gissa vad jag ska titta på ;-)

Kram Jennie

Slappardag

Eller slapparhelg, har nästan inte gjort något. Hmmm borde ha städat det ser verkligen ut som ett bombnedslag men har inte kunnat ta mig för det. Min man verkar inte heller så intresserad, så... Hmm kanske någon annan dag? ;-)

Angående den där daimchokladen så får jag väl köpa mig en eller två ;-) Och lägga undan tills jag kan äta den då, så jag inte missar den ifall den tar slut.

Ida har druckit lite mer ersättning idag på flaskan, gav henne det två gånger, en gång på morgonen och en gång på kvällen. Hon drack cirka 70 ml varje gång! Framsteg, framsteg. Kanske hon snart tar flaskan och orkar dricka ett helt mål?

Är ganska trött nu fast jag inte har gjort någonting... Hmmm konstigt.

Orkar inte skriva mer, vi ses!

Kram Jennie

Idag promenerade vi till Ica Maxi

Vilket är cirka 3,5 km härifrån. En precis lagom promenad, när vi väl var där så köpte vi det allra nödvändigaste, eftersom vi inte hade bilen med oss så ville vi inte ha för mycket att bära. Dock hade vi två vagnar med oss så lite kunde vi lasta på dom. Efter att vi hade varit där tog vi bussen hem igen.

Annars har vi faktiskt inte gjort så mycket mer idag än att slappat hemma. Det behövs det också. Jo förresten, det har blivit framsteg med Ida också, hon drack hela 80 ml profylac i nappflaskan ikväll! Åhhh jag hoppas verkligen att det börjar lossna med nappflaskan nu. Nästa vecka tänkte jag ringa och prata med dietisten, vi skulle gå dit eftersom hon är mjölkallergisk, det är snart dags att börja ge henne mat och det är bra om jag vet vad jag kan ge henne, och kanske lite bra mjölk och äggfria recept.

Kram Jennie

Nu kan vi fortsätta diskussionen ;-)

Eller iallafall jag ;-) Det där med att lämna barnen på förskolan fast man är hemma kommer jag inte att orda så mycket om. Jag har en del vänner som gör det, och jag tänker inte bli osams med er för att jag tycker så. Utan det här är något jag tycker, och jag vill inte behöva gå och hålla det hemligt heller. Det är min ståndpunkt, och just på min blogg är det väl ett ställe som jag kan skriva mina åsikter.

I verkliga livet brukar jag inte äns ta den diskussionen, jag litar på att folk vet vad som är deras barns bästa. Det som jag tycker är lite förvånande är själva mentaliteten att man lämnar bort barnen så mycket som man kan, istället för att passa på att vara med barnen när man är ledig. Tiden går så fort när de är små och jag tror inte att man kommer att ångra att man inte lät barnen vara mer på förskolan utan det jag kan tänka mig att iallafall jag skulle ångra var att jag inte var med dom mer.

Självklart förstår jag att det kan finnas omständigheter som gör att man ibland måste lämna bort barnen när man är hemma, som t ex om man jobbar natt eller skift. Då behöver man ju sova någon gång ;-) Eller om man pluggar, det är inte lätt att plugga med små barn hemma, det vet jag tro mig :-)

Även en sådan sak som att barnen behöver lite rutiner i sin vardag, jag har t ex en kompis som frågade mig om hur hon skulle göra med sitt barn. Hon har ett barn som är lika gammalt som Neo, dvs 2 år. Hon pluggar, och har en del dagar lediga eftersom hon pluggar. Hennes barn har haft svårt att komma in i rutinerna och hon skulle kunna fixa så att barnet kunde vara ledigt måndag och fredag. Då rådde jag faktiskt henne till att låta barnet gå lite på måndagen iallfall, för 4 dagar ledigt och 3 dagar på förskolan kan bli lite för långt för honom. Bättre med korta dagar och fler än 3 långa dagar och färre. Det är min åsikt och min erfarenhet som förskollärare, men det kanske finns någon som har en annan erfarenhet? Nu kommer jag att sätta punkt för den här diskussionen, hoppas att jag inte har gett någon dåligt samvete för att de lämnar barnen på förskolan mer än de behöver.

Kram Jennie

Vi var och handlade och helt plötsligt ser jag den där....

... den som jag har läst om i flera bloggar nu, och efter det blev jag så sugen. *SNyFT* Men jag kan inte köpa den, vill ha, vill ha, vill ha.

Jag kan inte äta den, för Ida lider av mjölkallergi och jag ammar henne... Börjar bli ganska trött på att amma nu, vill helst av allt sluta, men det kan jag inte för Ida vägrar flaskan. Vad ska man göra? Jo man får avstå från sådana där goda saker som det har stått om i flera bloggar nu, vad är det jag pratar om kanske ni undrar? Jo Mmmmmmmmmmmmarabous nya chokladkaka med daim, supergod har jag fått höra.

Men men, kanske jag någon gång kan smaka på den när jag har slutat amma, om några år typ ;-)

Nu ska vi se

Nu ska jag skriva min ståndpunkt angående vårdnadsbidrag. Jag tycker att Nackamodellen är bra, dvs man får cirka 5.000 kr per barn, man är alltså dagmamma till sitt eget barn. Det är inget man blir rik på, absolut inte utan det handlar om några ynka tusenlappar i månaden, för på det ska du betala arbetsgivaravgifter och skatt. Kanske det blir kvar 2.500 kr? Alltså om jag skulle vara hemma så skulle det bli cirka 5.000 kr, för mig skulle det absolut löna sig att arbeta, men jag tycker ändå att man ska få ha den här valfriheten. Undertiden jag skulle vara tjänstledig så skulle ju min arbetsplats finnas till förfogande för någon annan, alltså skulle arbetslösheten kunna minska. Dessutom behöver inte kommunen bygga en massa nya förskolor vilket är dyrt för de som de har skulle räcka. I Nacka har de ju valt denna modell just för att spara pengar.

Det finns två perspektiv om man är emot, kanske fler, om ni tänker annorlunda får ni gärna berätta det för mig.

***Det ena är jämställdhetsperspektivet. Detta skulle vara en kvinnofälla, för även om det kanske skulle vara någon enstaka man som skulle vara hemma så skulle det till störst del bli kvinnor som är hemma, där är jag med. Detta är alltså ett bakåt steg för de som arbetar för jämställdhet.

***Det andra är att alla ska arbeta och dra in pengar till staten, den som är hemma, om man nu inte räknar de pengarna man ändå betalar i skatt från vårdnadsbidraget, betalar ju ingen skatt, iallafall ingen skatt ifrån ett riktigt arbete!

Jag tycker:

***Det pratas hela tiden om jämställdhet hit och dit, man ska kvotera föräldraledigheten, båda föräldrarna ska arbeta lika mycket (vilket är heltid?) osv, men vem pratar om barnens bästa? Visst ska det vara jämställt på arbetsmarknaden, självklart! Men jag tror ändå att det finns en drift hos oss kvinnor där vi värnar om våra barn, medans männen har en drift att de vill skaffa in pengar så att vi har tak över huvudet och mat. Jag vet att det inte gäller alla, jag har vänner där man faktiskt har valt att mannen ska vara hemma mer med barnet, eller där mannen går ner i tid! Perfekt tycker jag, låt varje familj få bestämma hur de vill ha! varken man är man eller kvinna så har man väl rätt att få bestämma vad man själv anser är bäst för ens barn. Alla passar inte att vara hemma, en del klättrar på väggarna redan efter att ha varit föräldraledig några veckor medans andra bara njuter och vill aldrig att det ska ta slut. Är det inte bättre ur barnets perspektiv om det är hemma med den som vill gå hemma?!?

Om vi tänker på föräldraledigheten, jag tycker att 2 månader tvång är ganska bra. Men absolut inte mer, dels för att om den andra partern inte vill ta ut sin hälft så fryser den inne, för vems bästa är det? För vems bästa är det att någon tvingas vara hemma som inte vill?

Var är barnens perspektiv ur det hela? Lita på att vi föräldrar kan se vad som är viktigast för våra barn och vår familj!

***Sedan har vi det där om att staten inte får in skatt ifrån den som är hemma och tar vårdnadsbidrag, vilket kanske är en sanning även om man betalar skatt på vårdnadsbidraget, men det är ju pengar man har fått ifrån kommunen/staten. Dock så är förskoleplatserna mycket subventionerade, varför inte kunna subventionera de som vill vara hemma med samma summa. Själv tror jag att vi skulle vinna massor på det i längden. Jag tror inte att de stora barngrupperna är bra, inte i längden och absolut inte för de barnen med särskilda behov. Jag arbetar i förskolan och vet vad jag pratar om när jag säger att man inte får extra resurser trots att barngruppen har ett stort behov!

Låt de föräldrar som vill vara hemma med sina barn, de kommer inte att bli rika på det där bidraget så jag lovar att ingen kommer att göra det för pengarna, utan för att de vill ;-) Om jag ser på mig själv, även om jag skulle vara hemma med mina två barn och få detta bidrag så tjänar jag nästan det tredubbla när jag arbetar heltid. Så det skulle absolut inte vara något jag skulle göra för pengarna utan för att jag vill ta hand om mina barn själv.

Kommunerna kommer att tjäna på att ge bidraget istället för att bygga fler förskolor, dessutom så kommer man kunna få in fler människor i arbetslivet då man lämnar sin arbetsplats till förfogande, iallafall några år. Så jag tror att det bara finns saker att vinna på det här. Både för barnen och samhället!

Nu måste jag gå och amma Ida, får fortsätta diskutera någon annan gång :-) Säg gärna era kommentarer så här långt...

Sitter och läser på Kristdemokraternas hemsida

Hittade t ex det här:
http://www.kristdemokraterna.se/VarPolitik/VaraViktigasteOmraden.aspx

Tycker att det känns väldigt sympatiskt faktiskt. Kanske det blir en kristdemokratiskt röst i årets val. Känns som om jag mer och mer börjar närma mig det jag ska rösta på.


Angående om frågan om att ha barnen på förskola

och vårdnadsbidrag så återkommer jag till den när jag har mer tid.

Kram jennie

Ett test till, DNs test.

Det här testet hittar du här:
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2390&previousRenderType=1

Så här blev resultatet:

Moderaterna: 65%
Kristdemokraterna: 61%
Centern: 59%
Folkpartiet: 57%
Socialdemokraterna: 48%
Miljöpartiet: 42 %
Vänsterpartiet: 35 %

Min egna kommentar:
Moderaterna vann, lite förvånad är jag allt. Trodde inte att jag sympatiserade så mycket med dom. Men de har gått mer till mitten, och jag är nog mitten... Tycker faktiskt om Fredrik Reinfeldt, har hellre honom som statsminister än Göran Persson tycker att han är mycket sympatiskare faktiskt! Annars kom Kristdemokraterna tvåa, så det är väl dom som ligger bäst till hittills. Folkpartiet kom dåligt till bland de borgliga partierna även denna gång.

Vad fick ni?


Fortsätter med nästa test

Svenska Dagbladets test hittar du här:
http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_13527280.asp

Svaret kommer här:
Kristdemokraterna: 48%
Centern: 44 %
Folkpartiet: 39%
Moderaterna: 38%
Socialdemokraterna: 22%
Miljöpartiet: 17 %
Vänsterpartiet: 14%

Min kommentar: Tycker fortfarande att Expressen har kunnat ställa de rätta frågorna bäst. Men här vann även Kristdemokraterna igen och Centern kom tvåa....

Vad fick ni?

Expressens valtest

Det här testet känndes lite bättre för mig, här hade de fått med de flesta av de frågor som jag tycker är viktiga. Valtestet kan ni hitta här:
www. expressen.se

Så här blev mitt resultat:

Vänsterpartiet: 35%
Socialdemokraterna: 39%
Miljöpartiet: 42%
Centerpartiet: 50%
Folkpartiet: 46%
Moderaterna: 46%
Kristdemokraterna: 59%

Min kommentar: Kristdemokraterna vann igen! Är det kanske kristdemokraterna jag ska rösta på i det här valet? Hmmm, det var något nytt för mig. Annars var blocken lite jämnare vid det här testet, och det är väl det jag har känt själv också. Att jag inte är självklart borgerlig... Centern blev också ganska hög även vid det här testet, kanske ska läsa på lite mer vad det är dom vill igentligen.

Testa gärna själva och berätta hur det gick!

Så hemskt

Sitter här och letar fler test, och så läser jag det här:

http://www.expressen.se/index.jsp?a=678883

Så sorgligt, vi brukar själva ha en liten plastpol på tomten på sommaren, när man har det så får man aldrig lämna de utan att titta på dom. Det samma gäller om de badar i badkaret, en olycka händer så lätt och det är så hemskt för det går inte att göra ogjort :-( Känner verkligen med föräldrarna.

Kram Jennie

Aftonbladets test

Gjorde precis aftonbladets test om vilket parti jag är närmast. Tycker dock att det blev lite missriktande då det inte var alltid de frågorna som var som jag tycker är viktigast i valet. Men här är resultatet iallafall:

Vänsterpartiet: 15 %
Socialdemokraterna: 36 %
Miljöpartiet: 26 %
Kristdemokraterna: 76 %
Centern: 76 %
Folkpartiet: 50 %
Moderaterna: 68 %

Min egna kommentar: Det är lite missvissande, men kan iallafall ge mig ett hum vart jag står. Förra året röstade jag på Folkpartiet, och jag ligger väl kanske närmast de borgliga partierna. Men blir ändå lite förvånad att Folkpartiet som jag oftast tycker att jag sympatiserar mest med, ligger sämst till i det borgliga blocket. Centern ligger väldigt bra till, om jag ska vara ärlig så har jag inte riktigt koll på deras frågor, trodde mest att det handlade om jordbruk ;-) Ska nog ta det här testet med en nypa salt ;-)


Testet hittar ni här:

http://www.aftonbladet.se/val2006/partikollen/

Hur blev resultatet för er? Skriv gärna och berätta.


Det där med politik

Ska jag sätta mig ner och skriva lite mer om när jag får tid. Det är alltid kul att sätta sina tankar på pränt och att få diskutera med andra :-) Även om man inte alltid kan tycka lika ;-)

Idag har det varit en sådan där superdag. Guuuuuuuud vad jag har kännt mig lycklig hela dagen, har liksom gått som i ett rus. Känner mig nästan hög, hög på kärlek till min underbara familj. Kan man bli lyckligare?

Iallafall dagen startade med att vi gick till öppna förskolan, när vi kom dit klockan nio var det inte så många där, men strax efteråt välde det in folk. Förskolläraren fick det till 65 besökare, det ni! Neo tyckte att det var roligt i början, men vid 10.45 fick han nog och ville gå hem. Har aldrig hänt förut, men jag tror att han själv tyckte att det var för många människor där, han orkade inte med det helt enkelt. Att få ut vagnen därifrån som stod längst in, ja ni kan själva räkna ut att med så många besökare så var det ett antal vagnar framför min ;-) Fick iallafall hjälp av förskolläraren där, finns det några varmare människor än dessa förskollärare där? Det känns som att de är så måna om oss besökare, de är verkligen jättegulliga. Iallafall förskolläraren hjälpte mig ut genom att flytta undan vagnarna som var framför, tog en liten stund men det gick.

När vi väl var ute så var Neo helt överlycklig, han fick gå. Han gick och promenerade och när vi går till Tumba C för att ta bussen hem så går vi igenom Tumba C, där fanns det en fotograf. Jag som precis hade skrivit upp mig på Fotograferingen som ska vara på Öppna förskolan tittar snabbt på Neo och Ida. Är de okej klädda? Japps. Är båda vakna och vid gott humör? Japp. Jag chansar, blir dessa bilder bra så behöver jag ju inte ta kort på Öppna förskolan.

Korten blev så bra! Neo sitter och håller om Ida, och Ida sitter bredvid! Helt makalöst, jag blir givetvis jätteglad och köper ett helt gäng med bilder, här ska alla få som vill ha. Till oss köpte jag en jättestor bild som vi ska hänga i vardagsrummet. Sedan ser jag att det regnar och det har dessutom blivit lunchtid. Jag ringer till min man som arbetar vid Tumba C, vi bestämmer att vi äter lunch ihop på Mc, sedan ska han skjutsa mig hem så att bilderna inte blir blöta. Han tar med sig en arbetskamrat dit.

Vi sitter där och har allmänt trevligt, alla är på strålande humör. Sedan skjutsar de oss hem och de åker tillbaka till jobbet. Jag lägger Neo och Ida.

När min man har kommit hem så åker vi alla till Babyland för att kolla lite på vagnar, jag har givetvis hittat en ny favorit. Mmmm det är mycket pengar, ska jag verkligen köpa en ny vagn? Efter det åker vi och äter kvällsmat på Heron, jag äter kinamat och de andra kebab. Sedan handlade vi på Willys och åkte hem.

Även om dagen kanske inte verkar så rolig när man väl skriver ner det så här, så har det verkligen varit en toppendag, vi var alla på ett toppenhumör. Neo och Ida har skrattat i princip hela dagen, jag kan inte förstå hur jag kunde få sådana underbara barn med sådan livsglädje! Och självklart smittar det av sig på oss när de är så glada. Neo är så himla omtänksam mot Ida, han leker med henne, kramar henne, pussar henne, ja han är bara så go. För några månader sedan slog han henne, men det är som bortblåst har jag inte sett på ja några månader...

Nu har jag satt mig och lagt upp lite av mina, Neo och Idas kläder på tradera, för den som är nyfiken finns de här:
http://www.tradera.com/category/auctionlist.aspx?ftgnr=392371&filtertype=0&sortby=6

Kram från en lycklig Jennie som har världens härligaste familj!

Nu rullar allt på som vanligt

Man kommer bort ifrån semestern snabbt. Nu rullar allt på som vanligt, mannen jobbar, stora tjejen går i skolan och jag, Neo och Ida är hemma. Vi springer till öppna förskolan på dagarna. Det känns bra faktiskt, men vad trött man blir av att gå upp vid 7.30 igen ;-) Det är inte klokt vad man blir förslappad fort. Men det är skönt, då går man och lägger sig lite tidigare.

De här första dagarna har jag passat på att sova middag när Ida och Neo sover också, men det är något jag ska sluta med senare. Men har behövt det här i början. Hehehe undrar hur det ska gå när man börjar jobba om man är helt slut av att gå till öppna förskolan och vara hemma och slappa?

Visst är det kanske jobbigt att vara hemma med två barn, men näe det är inget emot att vara i ekorrhjulet; jobba, hämta, lämna barn, hinna laga mat när man väl är hemma osv. Det är inget jag ser fram emot, nu är det minst ett år tills jag är där, men det känns inget kul.

Varför kan man inte få vara hemma med sina barn, se dom växa upp? Det går så fort. Har så svårt att förstå folk som lämnar sina barn på förskolan mer än de behöver. Vill man inte vara hemma med dom? Nu menar jag GIVETVIS inte dom som av någon anledning har en sjukdom (både psykisk och fysisk) så att man inte orkar med barnen. Men de som är friska och har ork, om man ändå är hemma, varför vill man ha barnen på förskolan? Vad kan förskolan ge som inte ni kan ge? Jag tror helt klart att föräldrarna är bäst för barnen på alla sätt. I dagens samhälle litar man alldeles för mycket på att samhället ska uppfostra barnen.

Jag vill ge barnen mina värderingar, jag vill uppfostra mina barn. Dessutom tror jag att jag kan ge mina barn mer än vad förskolan kan ge. Visst vissa saker kan jag inte ge, som att umgås i stora grupper, ha samlingar osv. Men då går jag till öppna förskolan så får mina barn den erfarenheten där, då är jag samtidigt med som en trygghet i bakgrunden. Det kräver lite mer av mig som förälder att inte ha mina barn på förskolan, men är det inte ett åtagande när man blir förälder? Att alltid försöka göra det bästa för sina barn?!? Idag känns det nästan som om barn är en "lyxvara". Man ska göra karriär, ha villa, volvo, vara snygg och så sina 2 barn. När ska man hinna med dom i allt självförverkligande? Nu menar jag inte att man ska tappa bort sig själv bara för att man blir mamma, men det är en sådan kort period av äns liv man har dessa små barn, de växer upp snabbt och blir stora. Och då lovar jag er att man inte kommer att få ägna så mycket tid åt dom, för då vill dom inte det ;-) (Säger jag som har en 13 åring hemma).

Min fråga är: Varför lämna barnen på förskolan om du ändå är hemma? Vad tycker ni andra? Jag tål kritik.

En fundering

Från att ha legat på mellan 5-15 besök per dag hände något igår, 129 unika besökare igår!!! Vad hände, hur kommer det sig? Lite förvånad är man allt....

Hade fått en massa svar på min blogg

Nu, vet inte hur alla hittade hit men kul! Kul att också kunna sätta sig ner och läsa era bloggar också, fanns en massa kul läsning.

Här har både barnen och jag blivit nästan helt friska, men mannen börjar bli sjuk nu istället... Satt just och tittade på Prison break, vad jobbigt att de drar ut på den serien så mycket börjar likna glamour mer och mer, man kan missa ett eller kanske två avsnitt och så har det ändå inte hänt någonting ;-)

Iallafall när vi såg det skulle min man gå upp och lägga Ida, sagt och gjort, men han kom aldrig tillbaka, slocknade han tro? ;-)

Satt och funderade på det där att jag nästan lever i två världar. I ena världen är jag tonårsmamma åt en ganska mysig tonårstjej men stundtals är hon en riktig häxa, och i andra världen är jag mamma till två småbarn. Det är stor skillnad att vara mamma till en tonåring eller till småbarn. När kommer den där skillnaden igentligen? När är det, det händer? Jag menar då mamma inte längre är någon man ser upp till och tror på. Istället ifrågasätter man allt hon säger och tycker att hon inte är vatten värd.

Det var inte så länge sedan som jag satt och sjöng med Rebeca på bussen för att resan med bussen skulle gå fortare (inte så högt så att vi störde, absolut inte, men någon hörde säkert ändå). Hon ville aldrig att vi skulle sluta sjunga. Skulle jag sjunga något nu så att någon annan hörde det offentligt, då skulle hon bli galen. Mamma är såååååååååå pinsam!

Jag kommer ihåg när hon såg upp till lärarna i skolan, tyckte att det de sade var rätt. Aldrig att hon skulle ifrågasätta vad de sade eller gjorde. Idag är det mycket hon ifrågasätter i skolan och hon kan nog berätta det för lärarna om hon tycker att de gör fel. Hon är inte uppkäftig, nej det är hon inte. Men hennes uppsyn kan vara ganska irriterande. När man ber henne att göra något så ska det alltid åtföljas med varför ungefär hundra gånger. Hon kan aldrig hjälpa till hemma utan en massa bråk. Från att ha varit världens ängel där hon alltid (iallafall nästan alltid) lyssnade på mig, så har hon förändrats till att i princip nästan alltid ifrågasätta allt jag säger.

Mmmmm det är inte lätt att vara tonårsmamma, om folk gnäller över att det är jobbigt att vara föräldrar till småbarn, HA! Då ska ni bara vänta tills barnen växer upp ;-)

Igentligen kan hon vara ganska snäll min lilla tjej (hon kommer alltid att vara min lilla tjej i mina ögon), vi har våra stunder då man kan sitta och prata. Då dotter kanske anförtror sin mamma en massa saker och då tänker jag; "Ja det är så här det ska vara, mor och dotter..." Men så räcker det med att jag säger något litet fel, skämtar om fel sak eller något, då byter hon humör direkt. Ja de är känsliga dessa 13 åringar, akta er för att skämta med dom!

Ibland är det nästan som Dr Jekyll and Mr Hyde. Att hitta på något med henne och ta med henne någonstans, som man gjorde när hon var liten, det går inte längre. Hon vill inte hänga med någonstans längre utan allt är tråkigt! Om jag ändå på något sätt får med henne någonstans (läs tvingar henne) så klagar hon hela tiden på att det är tråkigt osv, då önskar jag nästan alltid att jag hade låtit henne vara hemma...

Jag saknar min lilla tjej som avgudade sin mamma, som sade till mig att hon skulle bli precis som mig när hon blir stor. Den här lilla tjejen som hade sådan livslust och glädje, vad man än hittade på så var hon glad, allt var så roligt. Vad har hänt med dig? Jo du har blivit stor, det är snudd på lite sorgligt. Det är något i utveckligen men hade jag fått bestämma så hade hon alltid varit så liten. Frigörelsen kallas det för, mmmm den kommer tidigt nuförtiden, när var det man själv blev sådan här?

Ett led i utvecklingen, vi kommer att bråka och stångas många fler gånger. Jag behåller de fina stunderna och försöker låta de dåliga stunderna rinna av en som en gås. Det är ganska bra att vara en gås och låta allt rinna av en, för det mesta klarar jag faktiskt av det, och det har gjort mig till en mycket lycklig person.

Och igentligen vad kan jag klaga på? Jag har en underbar familj, dock med en lite trotsig 13 åring, men ska inte klaga för det hör till utvecklingen, jag har också en lite trotsig 2 åring, men det är fullt hanterbart för honom kan man lyfta upp när det behövs ;-) Och sist men inte minst min lilla Ida som är 5 månader och hon är helt bedårande, dock verkar hon ha fått sina syskons humör för flaskan, den minsann vägrar hon ta.

Kram Jennie

Nu verkar det ha vänt lite iallafall

Vi mår alla lite bättre idag, men vi tar det lugnt. Är bara hemma fast det är lördag ;-) Så nu hoppas jag att vi är helt friska efter helgen.

Kram Jennie

Neo min älskling är sjuk...

Neo min lälskling är sjuk...

Lite märks det iallafall. *PuSS*

Mina två godingar

Mina två godingar

Också en nytagen bild från mobilen. Här är båda sjuka men de kan man inte tro. Ligger här i stora dubbelsängen och myser. *PuSS På eR*

Vad skulle man göra utan dessa? De är så himla underbara...

Här provar jag en ram

Här provar jag en ram

Från kameran på Ida. Min lilla sötnos *PuSS*

Den här kameran är helt underbar att ta kort med

Den här kameran är helt underbar att ta kort med

Så jag kan ju inte låta bli måste testa den nya kameran till max ;-) Ett nytaget kort på Ida iallafall, är hon inte underbar? :-)

Ida 9 veckor gammal

Ida 9 veckor gammal

Denna underbara bild är tagen med min gamla mobiltelefon. Men inte förrän nu har jag haft en usb-kabel så att jag har kunnat överföra den till datorn. Tack min nya mobil ;-)

Iallafall var Ida 9 veckor gammal här och det var första gången i hennes liv som hon använde napp.

Min nya tjejmobil ;-)

Min nya tjejmobil ;-)

Har köpt en ny mobil, kunde inte låta bli när jag såg den här rosa snyggingen ;-) Första gången jag har en tjejmobil ;-)