Vilken vecka!!!

Puuuuh helt slut var jag...

En arbetskollega på mitt jobb är sjukskriven, men för henne har vi tagit in vikarie så det är inga problem. Men i tisdags ramlade den andra av mina kolleger och vi trodde att hon hade brytit foten... Fick skjutsa henne till akuten. Samma dag ringde de från förskolan och sade att Ida är sjuk. Jag satt väldigt kärvt till och kännde att jag inte kunde vara borta från jobbet, Dejan är precis i bokslut och kan inte heller.... Fick ringa mamma och hon var så snäll och ställde upp- Tack mamma du är en ängel! Men jag hade ett möte på Täby Kommun som slutade klockan halv sju, efter det snabbt hem för att sedan köra till norrköping... Vi var inte hemma igen förrän klockan 12. På onsdagen hade jag personalmöte, styrelsemöte osv, så den kvällen var jag inte hemma förrän halv tio. Det känndes som om man aldrig var hemma, och jag var helt slut. På torsdagen vaknade jag och kännde mig superirriterad (sömnbrist), men det gick över under dagen- tur! På fredagen slutade jag tidigt som tur var så då åkte vi till Norrköping och hämtade barnen igen och var väl hemma vid sju.

Igår hade vi gäster hemma, åt god mat, drack vin och sedan avslutade vi med lite singstar:







Grannarnas barn och våra barn är jämngamla så dom brukar ha mycket roligt tillsammans, helst pojkarna :-)

Ha en fortsatt trevlig söndag!

Själv ska jag åka till Kista C, och se om jag hittar någonting och äta tikka masala (nya favoriten).

Kram Jennie

-visdomstand

Jepps nu är jag minus en visdomstand i underkäken. Drog ut en idag. Igentligen var det en inbokad "operation" eftersom den inte hade kommit upp helt.

Kom fram till Mörby C, gick och köpte en räksmörgås med äggmajonäs på Hemköp och två naturdiet-drickor (gissar att jag inte vågar tugga på ett tag och hungrig lär jag ju bli ;-/ ). Tog reda på vart tandläkaren låg och gick dit, satte mig i väntrummet och åt upp min räksmörgås. Mmmm, sedan gick jag och borstade tänderna och hängde in kläderna i skåpet. Fyyyy sjutton nu måste jag anmäla mig, kvinnan i receptionen frågar om jag har varit där förut, näe det har jag inte, så jag får fylla i en hälsodeklaration. Börjar bli riktigt nervös nu... Sitter och fyller i dessa frågor om man har HIV är gravid osv. Lätt som en plätt jag behöver ju bara kryssa i att jag är frisk överallt, dvs JA. Ehhhh... Nu blev det fel, jag kryssade i JA överallt, ehum, jag är inte gravid. Och jag har inte HIV, och ingen allerig... Blääää fick stryka över hälften av frågorna för att sedan kryssa i NEJ istället... Hahaha så kan det gå när huvudet inte tänker riktigt klart. Kommer in till tandläkaren, frågar tandsköterskan som sätter mig i stolen förstiktigt vad skillnaden är om man behöver operera eller dra ut tanden. Ja när man opererar bort den får man kanske skära lite och borra lite runt om osv... Ehum det lät ju trevligt...

Medans jag ligger där lägger tandsköterskan en massa plast runt alla redskap på slangarna, jag frågar försiktigt om det är för att hon tror att det kommer att stänka blod. "Näe" svarar hon "Utan det är bara för att det ska vara riktigt sterilt". Men jag tänker inombords att det måste ju vara för att det inte ska stänka på slangarna, har aldrig varit med om att det har gjort så förut. Tandläkaren kommer in och vill titta på min mun, jag gapar stort och hon säger att tanden verkar sitta fint men hon vågar inte lova något. Helt plötsligt ser jag en jättespruta framför munnen. Jag stänger munnen fort som sjutton och håller händerna för munnen. Helt i chock. "Ja vi ska bara ge lite bedövning" säger tandläkaren, "Jo det är klart jag blev bara så chockad" sade jag. Frågade om jag var beredd ja det var jag, de bad mig hålla händerna på magen så att jag känner efter att jag andas, och så skulle jag andas förståss... Och så fick jag in den jättestora sprutan i munnen igen, "AJ aj" sade jag, det gjorde faktiskt lite ont! Men tandläkaren tyckte att det där kan inte göra ont, hon tyckte att jag lurades.

Sedan gick tandläkaren iväg i några minuter medan bedövningen skulle börja hjälpa... Jag låg där och funderade och undrade om jag skulle sluta andas, tänk om jag svimmar?

Efter ett tag kom tandläkaren in igen, hon skulle först kolla att bedövningen hjälpte, petade med något inne i min mun, jag kännde ingenting! Sedan sade hon att hon skulle känna lite på tanden bara för att se hur hårt den satt, och att det kunde kännas lite men skulle absolut inte göra ont. Visst känndes det pyttelite obehagligt men inte alls farligt, när hon har kännt lite sa hon: "Ja där ser man den börjar röra på sig" och efter några till sekunder sade hon; "Det är färdigt". Jag fattade ingenting, när skulle operationen börja??? "Vadå det är väl inte alls färdigt?" var det ända jag kunde få fram. "Jo tanden är ute" svarade hon och tandsköterskan log mot mig. Va? Jag lovar jag visste inte vart jag skulle ta vägen, jag som hade förberett mig för en jättehemsk operation där blodet skulle spruta och de skulle skära i mig och så var det redan färdigt?

Sedan skulle jag betala förståss, och när jag skulle betala fick jag andra chocken, "Ja det kostar lite pengar så klart" sade tandläkaren, "vill du betala nu?" Jag nickade, "Ja det blir 1400 kr" sade hon då. Jag förståd inte riktigt, trodde jag hade hört fel, men jag lämnade snällt fram visakortet och betalade. När jag fick kvittot såg jag, det var "bara" 1400 kr, och det kan ju låta knäppt jag betalade 1400 kr för något som på sin höjd tog någon minut, men jag var så himla glad för jag hade fått veta att operationen skulle kosta mellan 2500-3500 kr och jag som alltid har otur skulle så klart få betala 3500 kr, så nu känns det på något sätt som om man har vunnit 2000 kr.

Just nu sitter jag här med blodsmak i munnen, ska inte äta något på ett par timmar, det första jag stoppar i mig blir väl naturdietshakerna eftersom jag inte vågar tugga. Får se när jag vågar tugga igen. Väntar på att bedövningen ska släppa helt så att jag vet hur ont jag har, jag köpte iallafall lite värktabletter för att vara på säkra sida.

Kram Jennie som funderar på att dra ut andra visdomstanden också :-)

Nu har vi städat ut julen

Känns bra att ha det som vanligt igen...

Middagen igår var väldigt trevlig. Jättegod mat och värdinnan hade verkligen ansträngt sig ordentligt. Dessutom lekte barnen och hade jättekul. Det ska vi göra om snart, fast då får vi stå värdar :-)

Imorgon är det jobb igen, känns bra. Den här veckan blir också "kort" då jag har tagit ledigt på fredag eftersom jag ska operera bort en visdomstand, ont ont. Och inte är det billigt heller... Så på fredag kommer jag ha en tand mindre... Känns lite scary faktiskt...

Ha en trevlig söndagskväll!

Kram Jennie

Arbetat i 3 dagar.

Och jag var helt slut ;-) Haha det märks att man inte är van, men det går ändå fort att komma in i det och även tycka att det är roligt. Jag har massor att tänka på nu, måste skriva flera dokument om våra rutiner här på förskolan. Dessutom håller vi på och skissar på hemsidan nu... Kul kul, men en hel del tankeverksamhet behövs...

Nu är det helg, det var ändå skönt att jag började med en kort vecka, ikväll ska vi hem och äta middag hos en granne, imorgon har vi ingenting inbokat, men vi behöver städa ut julen, så det lär vi göra imorgon. På måndag är det jobb igen.

Ha en trevlig lördag!

Kram Jennie

Mini nyår här idag

Eftersom vi intekunde fira på nyårsafton festar vi till det lite ikväll istället.





Kram Jennie

Sjuka familjen

Igentligen är vi väl på bättringsvägen men det här var segdraget.... Dejan har fått feber varje kväll, han lever på stark hostmedicin annars hostar han upp lungorna. Neo hostar också upp lungorna och ser allmänt hängig och blek ut. Ida är väl ganska bra, men hon hostar lite och ser också lite blek ut. Jag börjar få ont i halsen och idag kännde jag mig så hängig... Hur ska detta sluta? Så trist. Fick ställa in singstar-partyt imorgon med lillebrorsan och hans familj på grund av vår sjukdom och att de också är sjuka :-( Så trist... Vill vara frisk nu och ha en frisk familj, det var ju inte så här semestern skulle vara ju!!!

Kram Jennie