Halloweenfest igår.

Här kommer lite bilderpå oss innan vi gick dit;









Festen var väldigt rolig, barnen hade jättekul, vi var tre familjer där och det var ganska lagom med folk. Det blev dock lite sent, var hemma halv fyra så jag är ganska så seg idag. Snart ska vi åka och köpa pizza, orkar inte laga mat idag...

Kram Jennie

Den här helgen

Har varit busy busy.... Har knappt hunnit vara hemma...

Det startade i lördags då jag kom på att jag ska åka och handla ett par stövlar för födelsedagspengarna. Samtidigt var jag sugen på att gå och se UP på bio, på Heron city går den i 3D. Så vi bestämde oss för att åka till Skärholmen för att handla skor till mig och sedan gå på bio och se UP. Nu var problemet att ända tiden för att få bra platser var klockan 12.30 och jag betalar f-n INTE 450 kr (ja det kostar det!) för att gå på bio om vi inte kan få bra platser. Så därför fick vi ta en avstickare mitt i inköpandet och gå och se på UP. Filmen var jättebra verkligen. Och jag älskar 3D, känns nästan meningslöst att gå på bio om det inte är 3D. Tycker verkligen så synd om alla som inte har möjlighet att se på bio i 3D för att de bor i en liten håla ;-)


Barnen gillade filmen också.

Vi åt på Heron också, jag åt yakinuki och kyckling med cashewnötter, var helt okej.

Sedan fortsatte vi att leta stövlar till mig, i Skärholmen har dom nog varenda skoaffär som finns, jag var i Wedins, Din sko, Ecco, Eurosko, Nilssons, och en massa skoaffärer. Hade tänkt att köpa ett par rediga stövlar i äkta skinn, men hittade verkligen inga jag gillade. Problemet jag har är att jag har ganska tjocka vader, det är inte så att jag inte får på mig några stövlar, men ungefär 50% av alla stövlar är för smala och de som jag ville ha vari givetvis för smala eller så gick dom på precis och var inte alls särskilt sköna. Tillslut gick vi till skopunkten, jag hade inte mycket hopp, gillar inte riktigt den affären, skorna är för billiga ;-)

Men där fanns dom! Skorna jag ville ha, hittade dom inte i hela affären, det var nämligen en expedit som hade på sig dom. Hehehe Dejan fick gå och fråga expediten om de sålde skorna på skopunkten och var dom fanns. Japps det var skopunktens stövlar men de var slutsålda i skärholmen. Men de ringde och hörde på Kungens kurva och där fanns dom i min storlek! Nu är det ju svårt att veta om jag skulle kunna få på mig stövlarna då jag som sagt var har tjocka vader, men vi åkte dit och chansade. Och gissa vad, dom satt perfekt!!! Så glad blev jag. Här är stövlarna:


Kostade bara 399 kr, då var jag ju tvungen att hitta fler stövlar så att man får ett par gratis ;-)

Så jag köpte dessa också:
     
299 kr respektive 349 kr. Eftersom billigaste paret var gratis blev det "bara" 748 kr, som hittat.

Eftersom jag har så många snygga stövlar måste jag självklart öka mitt förråd med snygga kjolar också ;-) Så då blev det en jakt på snygga kjolar också. Men eftersom skärholmen och kungens kurva stänger vid fem eller sex och klockan redan var fem så tänkte vi att vi åker till Kista, det ligger ändå på vägen hem och där stänger dom klockan 21. Det är verkligen toppen att ha hela utbudet som finns här i sthlm, förstår inte hur andra klarar sig utan att kunna gå och shoppa till klockan åtta en lördagkväll ;-)

Vi åkte iallafall till Kista och där fortsatte jag att springa i affärer. Kollade i Kappahl, Lindex, H&M, Gina, Cubus, Sisters, några märkesaffärer, men hittade ingenting. Tillslut var barnen gnälliga och hungriga. Så vi var tvugna att gå och äta, jag tog Persiskt, dom har en jättegod persiskt mat, jag tog det vanliga polokeresh har jag för mig att det heter. Det är kyckling med lite tomatssås på, ris, saffransris, och sura bär på. Så gott! Sedan ville jag bara gå in i den sista affären som jag inte hade varit inne i, och det var Esprit. Och där hittade jag kjolen med det stora K:et! Ohhh så glad jag blev, den är så fin.



Så fin, bilden gör den inte äns rättvisa, den är ännu snyggare på. 499 kr, ett kap!

Vi kom hem från Kista klockan nio, förstå att vi hade varit borta då sedan halv tio när vi åkte till Skärholmen!

Idag imorse kom jag på att vi måste ju handla Halloweenkläder eftersom vi ska på en halloweenfest hemma hos grannarna. Så det blev stressigt även idag, för klockan 13.00 skulle Neo på simskola och vi måste handla allt innan dess. Så vi fick åka till Täby C och handla Halloweenkläder, Ida har Pippikläder här hemma så hon får vara Pippi. Neo köpte vi Starwars kläder till så han ska vara en Starwars gubbe, fråga mig inte vad han heter men han har vita kläder och hjälm... Dejan och jag ska vara djävlar, så coolt, jag ska ha peruk, horn och en genomskinlig cape som går i svart och rött. Under den tänkte jag ha en svart klänning som jag har här hemma. Dejan ska ha horn, svart skjorta och svarta byxor och en cape. Kanske tar jag kort och ni får se här sedan hur vi kommer att se ut ;-) Men det är inte förrän på fredag men vi var tvugna att handla det idag eftersom vi inte hinner åka och handla efter jobbet.

Sedan handlade jag lite strumpbyxor och en väska som Rebeca vill ha till halva priset. Ibland ska man ha flyt ;-)

Vi åt på Täby centrum och jag köpte en Mexmix tallrik med en taco och en enchillada på, till det var det lite sallad, chips och böndip. Det var gott. Men den godaste maten vi åt idag var sista måltiden från Linas matkasse den här veckan, varsamt kokt lax, med kokt potatis, gräslökssås och sallad- MUMS! Jag är verkligen nöjd med Linas matkasse, den sparar verkligen in tid till oss och all mat känns så nyttig och fräsch!


Idag fick jag första matkassen från Framtidens mat, det känndes väldigt bra när jag packade upp allt, i princip allt var ekologiskt. Det såg fräscht ut och maträtterna lät goda, förutom en som jag är lite tveksam till, men det är de där vegetariska maträtterna, det måste väl gå att göra vegetariska maträtter goda också? Ja vi får se ;-) Jag återkommer med en rapport angående framtidens mat när vi har provat den lite mer, Linas matkasse kommer vi iallafall definitivt ha kvar!

Glömde bort att säga att Neo, Dejan och Ida var ju tvungen att ha ett par skor. Näe men ärligt jag har tänkt på att det är så tråkigt att låta dom gå i "förskoleskorna" som är mer praktiska än snygga. De är ju inte jättefula men de ser ut som vanliga varma typ goretexkängor. Och det kan vara lite kul att ha lite snyggare skor när man t ex åker och shoppar, eller går på fest :-) Så de här skorna köpte vi till dom:


Idas stövel går precis under knäet, och hon är så stolt. Idag hade vi båda jeanskjolar, och strumpbyxor på oss. Och hon var verkligen jättestolt, samma som mamma ;-)

Här är Neos och Dejans kängor:
 

Nu sitter jag här och lyssnar på Lugna favoriter, det är min favoritcd just nu, den är så bra! Just nu sjunger Malena Ernman, och jag tänkte nog stänga av datorn nu. Vi har hört Johan Falk, den andra i serien, ettan har vi redan sett och den var bra.

Ha en fortsatt trevlig söndag!

Kram Jennie

Och så var man ett år äldre...

Och inte känner jag av det, tycker att åldern jag är i är precis perfekt, jag har erfarenheten som behövs, jag är inte för ung eller för gammal utan har åldern som ändå inger lite respekt, och jag känner mig verkligen inte gammal och har inte några krämpor än. Det är väl så det ska vara, kan tänka mig att när man märker att krämporna kommer då är det inte lika kul att bli gammal längre, men nu är jag inte rädd för att fylla år.

Igår firade jag med att min mamma, Staffan, gammelmormor och barnens kusin Filippa kom hit. Vi åt fetaost och köttfärsfyllda tomater med spagetti (det är Linas matkasses recept) och sedan fikade vi med bullar och tårta. Jag har fått fina presenter, en jättefin väska, en cd skiva (absolute lugna favoriter), pengar att köpa stövlar för och lindt choklad. Kan det bli bättre? Jätteglad för alla presenter så fina! Tackar tackar!

Angående matkassarna har jag fått veta vad det blir för rätter nästa vecka på Linas matkasse och det låter mycket spännande! Matlycka har jag sagt upp, tycker inte att de känndes lika utarbetade och recepten var inte riktigt som jag hade tänkt mig. Paprikorna som var fyllda var jättegoda men annars var det sisådär resten av veckan. En dag var det till exempel rårakor och keso, ingenting mer till, den middagen kan inte ha kostat mer än 40 kr, känns lite trist då att betala så mycket för att en så "fattig" rätt. Dessutom har de precis som middagsfrid en rätt som ska räcka till två middagar, då är det ju väldigt viktigt att rätten är riktigt god annars är det inte så kul att äta rätten två gånger... Nu ska jag prova framtidens mat de veckor jag inte har Linas matkasse, med Linas matkasse är jag väldigt nöjd iallafall. Ett plus för matlycka om man får säga så var att rätterna gick snabbt att laga och man fick alla kryddor och även tomatpure, det ända man behövde ha hemma är smör/olja. Men nu provar vi något annat :-)

Framtidens mat finns på här om man vill läsa om det:
http://www.framtidensmat.se/hem/
Konceptet låter spännande, vi får se vad jag tycker efter att ha provat det. Fördelen med framtidens mat är precis som med matlycka att de leverar på söndagar.

Kram Jennie

Matlycka

Igår fick vi hem första kassarna från Matlycka, och det såg ganska bra ut. Var lite besviken på att de inte hade någon fiskrätt, utan de hade en kasslerrätt, en dubbelkycklingrätt, en köttfärsrätt och en vegetarisk. Dessutom skulle man få en välkomstgåva som jag inte såg till. Idag lagade iallafall maken maten då jag var hos frisören och det blev kassler- och svampgratinerade paprikor och det var väldigt gott. Vi får väl se hur resten av rätterna är. Jag har iallafall mailat mina synpunkter så får vi se hur dom reagerar.

Idag var jag hos frisören och klippte mig och slingade håret. Blev ganska så blond, har inte riktigt vant mig, får se om jag vänjer mig vid att vara så här blond eller om jag får göra något åt det senare...

Kram Jennie

Ida klippte sig igår.

På samma frisörsalong som jag brukar gå till och hon var så duktig:



Jag tog bilderna med min jobbmobil, tyckte bilderna blev bra trots att de är tagna med mobilen.

Håret är uppklippt där bak, så modernt och snyggt ;-)

Färdigklippt, så stolt, hon känner sig verkligen stor när hon går till frisören :-)

Sedan åkte vi till Täby Centrum och jag gick in med Ida i en väsk och möss-affär och hon fastnade direkt för den här väskan, den ville hon absolut ha. Och jag kunde inte motstå mössan så det blev väskan och mössan, vem kan motstå en så söt tjej? Hon blev ju verkligen jättetuff.





Vi gick förbi några tjejer och de skrattade och pekade på Ida, hon såg ju så himla cool och stolt ut när hon gick där med sin väska, mössa och nyklippta hår, hon kännde sig nog jättestor ;-)

Min sötnos och prinsessa.

Kram Jennie som ska vänta på att Matlyckans matkasse kommer och sedan ska jag nog se på Fallet på tv.

Linas matkasse fortsättning

Nu har vi lagat alla fem rätterna med Linas matkasse och de sista två var också jättegoda. Det var väl igentligen bara kikärtssoppan som var sisådär, dock gick den ju ner. De två sista rätterna var:
Köttfärsfyllda fetaostgratinerade bifftomater med spaghetti och lättpanerad rödspättafilé med potatis, gräddfilssås och vitlöksfräst spenat. Mums vad gott det var och skönt att slippa tänka, vill aldrig mer handla eller planera mat ;-) Saknar redan Linas matkasse. Idag kommer Matlyckans matkasse, får vi se om de är lika bra men har svårt att tro det. Synd att Linas matkasse inte har leverans varje vecka då hade jag tagit det med en gång.

Fick väggorden som jag beställde från vaggord.fi i fredags. Så fint blev det, tog bilden med mobilen och det var lite mörkt så väggen ser lite mörk ut men väggen är igentligen vit:

Men jag är så nöjd, det blev verkligen jättefint.

Kram Jennie

Provat brasiliansk hårdvax idag

Jag vaxade INTE bikinlinjen men provade mig på att vaxa underbenen för första gången och det behövdes, svarta långa hårstrån, bläää...

Det gjorde iallafall inte så ont som jag trodde men kladdigt och bökigt var det. Det tog tid dessutom nästan en hel timme för att vaxa två underben?!? :-O Jag fick springa och värma vaxet flera gånger i micron också då det blev kallt fort, men som sagt var så ont gjorde det inte. Kanske gör om det någon gång igen, får se? Tog ju mycket längre tid men förhoppningsvis håller det längre, vi får se...

Kram Jennie

Tredje rätten med Linas matkasse

Och det blev; basilikakryddad kikärtssoppa med pumpafröbröd och plockgrönsaker. Kikärtsoppan var god men inget himlastormande, känndes dock nyttig och var helt okej. Plockgrönsakerna tyckte Neo och Ida om, Neo rensade det fatet. Soppan tyckte dom var sisådär, åt några skedar men inte många. Pumpabrödet var jättegott till, och det åt vi med kärlek hela familjen.

Idag kunde Ida och Neo gå till förskolan också för nu är Neo frisk, eller han har iallafall slutat hosta så mycket utan hostar nu endast någon enstaka gång, pigg var han ju hela tiden...

Idag har varit en toppendag på jobbet och jag är jättetaggad. Jag har lyckats få till ett bra samarbete med en annan förskola, och bokat in APTn där vi ska vara med allihop. Dessutom har jag varit på resursteamet och vi har bokat in föreläsningar och en heldagsutbildning för personalen "Att samtala med föräldrar". Så det känns jättekul jag hoppas att jag ska kunna få inspirera personalen genom detta.

Nu ska jag sitta och softa lite, imorgon har jag komp och då ska jag till läkaren på SÖS och få svar på alla prover.

Kram Jennie

Andra rätten med Linas matkasse

Och det var maken som lagade det, det blev;

 

timjanbakade rotfrukter med feta, kyckling och citron- och honungsolja

 


Det var också väldans gott och kul att till och med maken som väldigt sällan lagar mat lyckades, när han brukar laga mat brukar han göra fiskpinnar och pommes typ, bara för att det behöver man bara lägga i ugnen och så är det färdigt efter 20 minuter och sedan ingenting till detta. Låter det gott? Njae, men det här var iallafall gott.

Idag har jag arbetat 8-8 utan rast, men men, imorgon blir det en lugnare dag men jag har massor att göra ligger efter i jobbet igen. Men men det åter hämtar jag nog snabbt, NOT, eftersom jag har kurs nästa vecka torsdag och fredag då ska jag på en kurs som heter "Etik för chefer" hoppas jag lär mig något smart då :-)

Kram Jennie

Första rätten lagad med Linas matkasse

Och det blev mozarella fylld lövbiff med ruccoladressing och spagetti, och jag säger bara gott! Riktigt gott faktiskt, och det känndes lite härligt lyxigt så där en tisdagkväll, ingen rätt jag hade gjort i vanliga fall en vardag. Så hittills är jag riktigt nöjd med maten. Imorgon råkar maken ut för hästprovet, han ska nämligen själv laga en Linas maträtt eftersom jag är på personalmöte, han säger att han ska fixa det och jag gav honom en ganska lätt tyckte jag: Timjanbakade rotfrukter med feta, kyckling och citron- och honungsolja. Det låter gott iallafall, ser fram emot att komma hem imorgon :-)

Annars är det likadant med Neo fortfarande, host host host. Annars ganska pigg men det är precis som om han inte kan sluta hosta, han hostar hela tiden faktiskt. Han får mollipect 3 gånger om dagen men det verkar inte hjälpa nämnvärt. Imorgon är iallafall maken hemma och vabbar och jag får en heldag på jobbet, vad säger ni om 8-8, jepps det är min dag det, jag har massor att ta igen och så har vi personalmöte. Men på fredag har jag ledigt igen, tar komp, ska till läkaren då också och få svar på mina prover så tyck inte så synd om mig ;-)

Kram Jennie

Önskelista

Snart fyller jag år och här är min önskelista, jag vill ha lite vardagslyx som jag kanske inte skulle ha unnat mig i vanliga fall:
1.
Absolute lugna favoriter 2009
2.  Stövel E-basics från Ellos 299 kr, helst ville jag ha brun men de verkar vara slutsålda.

3. Overknee stövel också från Ellos.
4. Någon snygg scarfes, som passar till jeans, kanske med blått och svart i sig, gärna med bollar eller fransar på.


Fyller kanske på listan senare...

Kram Jennie

Fortfarande host host host

Ingen förändring på den fronten, så jag är hemma och vabbar idag med, imorgon tar maken över.

Nu sitter barnen och tittar på Kalle Anka på tv, jag kikade igenom min jobbmail och barnomsorgslistan. Ska gå och duscha, måste åka och handla hade inte räknat med att vi skulle vara hemma den här veckan så jag har ingen lunch hemma, och mjölken är slut...

Kram Jennie

Idag har det varit host host host

Jepps, han är förhållandevis pigg men hostar mest hela tiden. Stackars liten, idag har vi varit hemma och bara tagit det lugnt, ganska mysigt faktiskt. Vi har sett på två nya filmer; "Oliver och gänget" och en "Chihuaha i Beverly hills", tog en liten kortis till lekplatsen också, det var ju så soligt och fint väder. Tyckte nästan att hostan blev bättre när han var ute och fick frisk luft? Men så fort vi kom in började det igen...

Har fått jobba lite idag också, fick ringa en del telefonsamtal och lösa dagen imorgon, tre stycken inklusive mig är borta imorgon. Mmmm, men jag fick ihop det ganska bra, en ordinarie personal som bara jobbar 3 dagar i veckan hoppar in och två vikarier. På onsdag ska jag gå och jobba och då får Dejan vara hemma och vabba om det behövs. Vi har APT på onsdag på kvällen också, måste hinna med massor då.

Fick hem Linas matkasse idag, klockan kvart i sju kom dom, tyvärr kom de för sent för att jag skulle hinna laga någon mat då, men imorgon smäller det. Känndes väldigt fräscht, allt var färskt förutom bladspenaten och dillen som var frusen. Nu har jag färsk rödspätta, lövbiff, kycklingfilè och nötfärs i kylen, dessutom basilika i kruka, en massa andra grönsaker såsom bifftomater, vanliga tomater, körsbärstomater, palsternacka, morötter, ruccola osv. Fetaost, mozarella, pumpafröbröd, spagetti och potatis ingick också. Imorgon tänkte jag laga mozarella fylld lövbiff med ruccoladressing och spagetti, hur låter inte det?

Idag åt jag pulvermos, korv med bröd, nu mår jag lite illa faktiskt, inte alls min mat och det är alldeles för onyttigt för min kropp, jag mår mycket bättre när jag får mat lagad från grunden.

Kram Jennie

Vabbar idag

Neo hostade hela natten, och snorade började han göra också. Ingen feber och ändå förhållandevis pigg, men i morse hostade han rätt så mycket också så då tog vi beslutet att jag vabbar idag. Får se om det är något som bryter ut, annars kanske han kan gå imorgon.

I helgen har vi inte gjort så mycket, vi drack lite vin och åt lax i fredags, så gott, Rebeca var här också. I lördags var vi tvugna att åka och handla lite presenter till födelsedagskalasen som var på söndagen. På söndagen var Neo på simskola, sedan gick Ida och Neo på piratkalas, Neo var pirat och Ida var Pippi, så söta. Grannarna hade kikat ut på dom och sett en Pippi med hagelbössa, de undrade om de hade sett fel, men det är klart att Pippi måste ha en bössa när hon ska träffa alla pirater ;-)

Sedan var vi hemma hos ett par grannar och fikade lite bara, det är så kul att se hur alla andra har möblerat i nästan exakt likadana hus.

Nu tänkte vi se på film och mysa lite här hemma, vi får passa på det är inte ofta man har tid till detta.

Kram Jennie