Nytt pricktest på Ida idag.

Jepps idag var vi på barnläkarmottagningen igen för att göra nytt pricktest. Hennes förra läkare var föräldraledig, vilket var mycket tråkigt vi gillade henne. Innan vi skulle träffa doktorn skulle vi göra ett nytt pricktest, jag berättade att jag tror att Ida är allergisk mot något mer så de gjorde ett litet större pricktest med lite fler saker. Ida reagerade på ägg och mjölk. Mjölken visste vi redan om men inte äggen. Det blev en trea på båda två.

Efter testet fick vi träffa en doktor som tyckte att det var onödigt att vi testade för ägg. Nästan alla barn reagerar på ägg utan att de är allergiska?!? Så han tyckte att jag kunde fortsätta att äta ägg. Allt känndes lite rörigt för i andra stunden sade han att om dietisten säger att jag inte ska äta ägg så ska jag låta bli.

Gick därifrån med fler frågor i huvudet än vad jag hade när jag kom dit. Funderar allvarligt på att be om en secondopinion, av någon annan läkare där. Men det är lite känsligt det där man vill inte visa att man inte litar på honom heller. Får se vad jag gör men tror att jag ringer barnläkarmottagningen imorgon igen och frågar lite. Har kompisar som har fått äggallergi konstaterat så här tidigt så det är lite konstigt att vi inte ska ta Lilla Idas resultat på allvar?

Ida har inte gått upp så mycket heller, är säkert bara en amningspuckel men hon behöver nog lite fler kalorier. Problemet är att hon vägrar nappflaska och den mjölkfria mjölkersättningen. Fick recept på andra mjölkfria ersättningar, men det känns som om lilla Ida är en svår dam att behaga ;-)

Neo och Ida är sjuka också. Neo blev sjuk i måndags och har väl inte tillfrisknat riktigt än heller. Han är snorig och har feber. Ida blev sjuk i onsdags med samma sak, räknar väl med att de är friska till helgen/efter helgen. Själv börjar jag få ont i halsen och är allmänt hängig. Så jag räknar med att bli sjuk jag också. Lagom kul, men så här blir det ibland.

Hehehe mycket klag idag men det är säkert bättre redan imorgon ;-)

Kram Jennie

Hmmmm

Nu var det ett tag sedan, tack för att ni har frågat efter mig, det värmer. Själv har jag haft semester med min man och dagarna har gått utan att jag har haft tid att vara här. Tiden går så fort och med den här underbara värmen som vi har haft vill man inte slösa bort tiden framför datorn, eller hur?!? ;-)

Hur går det med min vikt då?!? Jo jag har lyckats gå ner 30 kg och är nu smal och snygg! Hahahaha NOT! Det går riktigt åt skogen kan jag säga. Har inte haft motivationen nu i sommar, det blir alldeles för mycket gott! Varför blir det så här?!? Men igentligen har jag inte särskilt mycket ångest, har äntligen bestämt mig. Japp *Nickar med huvudet* Jag har bestämt mig! Inget mer viktväktarna! Inget mer räknande med points! Mmmmm, säger jag. Ni undrar väl om jag har blivit helt skvatt galen. Näe det har jag inte. Men jag är trött på att räkna points, när jag vet att jag klarar det några dagar och sedan går det ändå åt h-lv-te! Jag har kommit till insikt, viktväktarna är verkligen inget för mig. För mycket jobb, att hålla på och räkna points hit och dit, vara rädd för att man har missat något. Och har man inte räknat points på dagen och man sedan räknar ihop de på eftermiddagen så upptäcker man att man har ätit upp alla points och inte har några kvar till kvällen! Så ofantligt trött på det. Eller tvärtom, man har ätit alldeles för nyttigt under dagen så att man måste vräka i sig på kvällen för att få i sig alla points man ska! *suck*

Näe jag med min STORA övervikt behöver något drastiskt, och faktiskt, det känns skönt att ha kommit fram till det. Jag klarar inte det här själv. Jag behöver hjälp. Vadå för hjälp tänker ni, det är väl bara att äta mindre och motionera ;-) Ja tänk om det ändå vore så lätt....

Jag har iallafall sökt hjälp för min övervikt, var hos min husläkare 9 augusti och har nu fått en remiss till Huddinge sjukhus för hjälp. Spännande, fortsättning följer på den historien, men det dröjer nog ett tag för deras väntetid verkar vara ganska lång.... Men jag har ingen brådska, huvudsaken är att jag nu vet att jag har tagit tag i det på rätt sätt!

Där tog de också en massa prover på mig så som blodfetter, kolesterol, blodsocker, blodtryck osv. Och allt var jättebra, så jag slipper fundera på om min övervikt har gett mig en massa följdsjukdommar och det har den inte, inte än iallafall...

Fortsättning följer och jag ska försöka att inte ta lika lång tid på mig till nästa gång ;-)

Kram Jennie