Hipp Hipp Hurra!!!

Ida fyller 2 år idag!
image322

Här är tjejen med sina saker som fanns i hennes paket. Hon blev så glad så. I paketen fanns det från oss; Ett armband, ett halsband och en väska. Från Rebeca fick hon Hello Kitty mössan och en jättefin tunika. Vi bestämde oss för att inte köpa så mycket paket och dyra den här gången, de får ändå en ny säng, en ny matta, en ny lampa av oss när vi flyttar osv. Tycker att det räcker. Så därför försökte vi tänka till, köpa något litet i paketen men som hon ändå skulle bli glad för, och det blev hon ju. Hon är en liten flicka ända ut i fingerspetsarna, älskar både kläder och krimskrams. Rebeca hade också lyckats bra i hennes paket, hon var helt överförtjust helst i Hello Kitty mössan.

image324

Neo fick också ett litet paket, ett flygplans halsband. Han vägrade dock ha på sig det utan skulle bara gå och hålla det.

image325

Här försöker Ida att spegla sig, hon var ju så snygg ;-)

image326

Här fick hon hjälp att spegla sig.

image327

Annars har vi ägnat dagen på Ikea, det är mycket som ska inköpas nu. Imorgon ska vi köpa allt som behöver hemkörning från Ikea, för det fick man tydligen inte köpa förrän tidigast en dag innan det ska transporteras. Nu har vi börjat sälja av våra möbler också så det börjar bli riktigt tomt hos oss, i vardagsrummet har vi t ex bara kvar en tresitssoffa och en tv, Rebeca säger att det ekar där inne nu. Nu känns det verkligen att vi är på väg att flytta...

Kram Jennie

Provar med mollipect nu.

Eftersom vi har en så äcklig slemmig hosta som gör att man hostar och hostar ända tills man spyr upp en massa äckligt gult segt slem, så tänkte jag att vi kanske ska prova med mollipect iallafall. Så jag ringde vårdcentralen och de skrev ut ett recept på Mollipect, så nu får ni hålla tummarna för att vi blir av med det äckliga slemmet. Annars känns det som om det har vänt, vi är piggare och börjar få tillbaka matlusten, Ida äter numera precis som vanligt, hon hostar inte så jättemycket längre heller. Neo och jag är iallafall piggare, och maten börjar få lite smak igen. Så nu vill vi bara få bort slemhostan, sedan tar det nog ett tag tills vi återhämtar oss helt, efter en sådan här lång sjukdomsperiod tar det ju några dagar innan man är som vanligt igen.

Idag ska jag gå och klippa mig, har ju väntat på att få gå och klippa mig länge nu, lika bra att ta det nu innan flytten. Börjar bli riktigt långhårig var 3 (!) månader sedan jag klippte mig senast och har man en frisyr som jag har så går det inte att vänta så länge. Efter att jag har klippt mig kanske det kan bli ettårs bilder från operationen. Vi får väl se ;-)

Kram Jennie

Massor av lån!

Idag ska vi åka och skriva på skuldebreven till nya huset, det måste ju vara klart innan måndag när SMÅA ska ha våra pengar för huset. Efter idag kommer vi att ha skuld på ungefär 4,5 miljoner till banken, det är ju massor!!! Tur att vi inte ska ha det så länge för så fort nya ägarna flyttar in i vårt hus så kan vi lösa ut en del av detta. Så det är alltså lån på två hus och inte på ett... Men förstår när räntorna ska betalas så där i slutet av nästa månad, oj oj oj...

Annars mår jag hyffsat bra om man bortser från att jag höll på att spy och hosta ut lungorna och allt slem jag fick upp i morse och vid ansträngning blir jag helt andfådd och hostar som en gris. Men annars känner jag mig ganska så pigg...

image316

Nintendo Wiii barn. Mario går riktigt hem här hos oss.


image317

Tänkte jag skulle skriva om Birka resan som vi gjorde förra helgen också. Vi trodde ju som sagt var att Neo och Ida var på bättringsvägen så fel vi hade... Vi åkte iallafall och det var en väldigt fin båt, men vi hade absolut kunnat få ut mer av resan. Barnen var ganska så gnälliga och trötta... Och inte så konstigt var ju det, de var ju sjuka...

Om man ska åka birka paradise med barn så ska dom vara friska så att dom kan bada, det var i stort sett det ända som barnen kunde ägna sig åt där, när man åker med Viking line eller Silja line finns det mycket mer barnaktiviteter, det här känndes mer som en vuxen båt. Men kan man bada tror jag att dom kan ha mycket roligare men vi kunde ju inte bada på grund av sjukdommarna vi hade då...

image318

Kvällsbuffèn var iallafall en riktig höjdare, den innehåll sådant som lax, oxfile, kycklingfile och en massa annat gott. Neo blev givetvis glad över att det serverades pannkakor med grädde. Restaurangen var också väldigt fin, dock var inte personalen så glada när Neo och Ida på slutet sprang runt lite i restaurangen, det märktes att dom inte var så vana vid barn, för det har aldrig gjort någonting när man har åkt med Silja Line eller Viking Line.

image320

Hytten var också jättefin, vi hade en hytt på plan 7 med ett stort fönster ut mot havet. Hissarna var också himla tjusiga, de var inglasade och också mot havet så när man åkte så hade man världens utsikt mot havet. Vi hade bokat Birka Class hytten, och det var ett väldigt bra pris på hytten tycker jag om man jämför vad man fick. Vi hade t ex tv, kassaskåp och kylskåp på hytten. På tvn kunde man också kolla på t ex kanal 3. Även om man nu inte bokar en sådan här resa för att kolla på tv ;-)

Så summan av kardemumman blev att jag kommer definitivt att boka en sådan här resa igen, dock måste vi vara friska nästa gång vi åker så att vi kan uttnyttja poolerna och bada. Dock så kommer jag nog ändå att vara en flitigare kund hos Viking Line som har mycket mer utbud för barnen (och dessutom mycket bättre priser än Silja Line). Men visst Birka Paradise känns som ett litet lyxigare alternativ som man kan unna sig någon gång då och då, kanske åka utan barn någon gång också??? Vem vill vara barnvakt, räck upp en hand ;-)

Kram Jennie


Sjukstuga fortfarande här.

Nu har vi varit sjuka i 2 veckor, man undrar ju när det ska vända? Men vändningen måste väl komma nu? Nu har vi i alla fall inte feber längre. Men min hals värker rejält och inatt vaknade jag och fick hosta upp en massa slem, kunde inte sova så jag lade mig i badet och efter det gick jag upp och kollade färdigt på Hairspray som jag somnade när jag såg den på kvällen. Den var väl sådär, lite för mycket sång och dans för min smak, gillar inte musikaler. Och efter det gick jag och lade mig igen.


Detta innebär ju att jag är hemma och vabbar, i vanliga fall brukar vi alltid dela på vabben men eftersom jag inte mår bra finns det ingen anledning att jag ska gå till jobbet risig som jag är och Dejan ska vara hemma när han mår bra. Dock kommer alltid det där dåliga samvetet, borde jag inte vara på jobbet igentligen osv? Men för sjutton vem tackar igentligen mig för att jag går till arbetet sjuk, då kanske jag bara blir ännu sjukare eller? Känns dock jobbigt att man ska känna så här jämt. Att man inte för en gångs skull bara kan tänka på sig själv! Jag har verkligen jätteont i halsen och hostar upp slem så fort jag anstränger mig, vem lurar jag när jag försöker att intala mig själv att jag skulle kunna gå och jobba??? Det är väl bättre att jag stannar hemma nu så att jag blir frisk och kan jobba ordentligt sedan, eller hur?


Dock innebär det här att jag har varit borta länge från jobbet då jag har varit borta hela förra veckan också och kommer att vara borta hela den här...


Kram Jennie


Hur mycket Svensson är jag?

Hittade det här testet på: http://moimukulatt.blogspot.com/

Hur mycket svensson är du???


Ditt efternamn slutar på -son [ ] Halvt som halvt kan man väl säga att det stämmer då mitt gamla efternamn slutar på ?son och jag har det numera som mellannamn.
Du känner någon som har samma förnamn som du [x] Jepps det gör jag.
Du känner någon (utanför din släkt) som har samma efternamn som du [ ]
I din familj är ni 2 barn [ ]
Du bor i villa [ ] Just nu bor vi i radhus men snart så :-)
Du bor i en tätort [x]
Dina föräldrar är mellan 35-50 år gamla [ ]
Du har egen mobiltelefon [X]
Dina föräldrar har gift sig [X] Och sedan skilt sig?
Din mamma är yngre än din pappa - fast bara sju månader [ ] Näe 4 år tror jag att det skiljer, mellan min man och mig skiljer det dock bara 5 månader?
Din pappa heter Lars [ ]
Din mamma heter Anna [ ]
Din familj har en Volvo [ ] Nej vi funderade ju som sagt var på att köpa en men det blev en saab istället.
Din familj har en silvergrå eller röd bil [x] Hehehe har både en silvergrå och en röd.
Du har tillgång till Internet hemma [X]
Du har ett eget rum [ ] Nope delar sovrummet med mannen.
Du har varit utomlands minst 2 gånger [X]
Du har varit på Mallorca/Kanarieöarna [X]
Du har varit i Grekland [X]
Du har varit på Öland minst 2 gånger [x]
Du har varit på husvagnssemester minst 2 gånger [ ]
Din familj har en husvagn [ ]
Ingen av dina föräldrar röker [X]
Din pappa är lite lätt överviktig [ X]
Du idrottar flera dagar i veckan [ ] Ska snart? ;-)
Du har husdjur [ ]
Du får månadspeng [ ] Näe snarare månadslön ;-)
De flesta i din familj är blåögda [ x]
Du äter på Mc Donalds [X] Ibland så men är inte min favoritmat.
Du följer Melodifestivalen [ ]

Multiplicera antalet X med 3 för att få fram hur många % Svensson du är.

14x3= 42 % Inte så mycket med andra ord?

Något som har berört mig väldigt mycket

Är mordet i Arboga, kanske är det för att barnen där är nästan identiskt lika gamla som Neo och Ida (skiljer bara ett par månader) och jag kan inte för mitt liv förstå varför någon skulle vilja mörda Neo och Ida. Neo och Ida som är så glada med glimten i ögat och fulla med bus. De som inte vet vad elakhet är utan blir lika naivt ledsna varje gång någon gör dom illa. De som kan sitta och titta på en Disneyfilm och säga till djuren i Disneyfilmen att man inte får bitas eller slåss. Neo som tittade på Teletubbies för någon minut sedan och ropade "Lala se upp för pölen", fast han vet att varje gång så lyckas Lala gå i pölen. Dom som lagar låtsas kakor till mig när jag säger att jag är sugen på en kaka. Dom som kramar om varandra och tröstar varandra när jag eller Dejan "skäller" på dom. Neo och Ida som pratar med programmen på tv. Just nu sitter Neo och varnar Teletubbiesen på tv för något som kommer att hända. Neo som precis nu säger: "Jag hjälpa dig och bära"? till någon av teletubbieserna som försöker att bära något. Hur kan man vilja göra ett barn något ont? Hur kan man vilja ta ett barns liv? För mig är det helt ofattbart och jag kan inte förstå hur mamman ska orka vakna och leva till det här livet utan sina barn. Helt ofattbart... Kan inte tänka mig ett liv utan mina barn. Älskar dom så mycket.

Kram Jennie

Neo har öroninflammation.

Åkte till läkaren med både Neo och Ida idag, känns inte som om de blir bättre. Neo började med feber nu igen, och han hostar och snorar en massa. Där konstaterades det att Neo har öroninflammation, läkaren tittade på Ida också men hon hade ingen feber, så hon fick "bara" hostmedicin. Men hon hostar och hostar hela tiden stackarn och hon kan inte äta någon mat för att hon är så tjock i halsen.

Vi som ska på en liten kryssning med Birka på fredag, frågan är om vi kommer att kunna åka. Läkaren tyckte också att de skulle vara hemma minst en vecka till innan de går till förskolan. Så han skrev ett sjukskrivningsintyg till dom, det innebär att de kommer att ha varit hemma minst 2 veckor *suck*.

Själv mår jag bättre, känner mig fortfarande slemmig, har lite ont i lungorna och är lite matt, men är absolut på gång. Vad skönt det var att vara hemma och ha tillgång till bil, när jag fick läkartiden så kunde jag åka med en gång utan att hålla på och ringa och mixtra med Dejan. Så vi åkte först till vårdcentralen, sedan till apoteket och hämtade medicinen och sedan hem igen. Och vet ni jag klarade av att köra in bilen i garaget, det gick ju lätt :-) Vårt garage är väldigt trångt och man får gå ut på sidan för att kunna komma ut, så det är inte det lättaste men det går.

Känndes verkligen som om man hade en stor frihet när man kan ta bilen själv när man vill och när vi dessutom har två bilar så att en bil alltid finns hemma :-)

Kram Jennie

Sjukstuga

Har vi här, Neo har varit sjuk men verkar nu vara ganska frisk. Då blir Ida och jag sjuka istället. *suck* Jag är helt sänkt, har legat på soffan hela dagen och har till och med sovit en stund mitt på dagen. Huvudet känns som om det väger flera ton, orkar knappt lyfta upp det och än röra det...

Så den här helgen blir mest att ligga still och ta det lugnt, måste vara frisk till påsken ju....

Kram Jennie

Jag har kört och kört

Idag har jag verkligen kört runt överallt, först till vallentuna, och sedan till täby centrum, efter det hamnade vi i kungens kurva, sedan till Ica Maxi och sist men inte minst körde jag in bilen i garaget. Det är verkligen som man säger om cykeln, har man väl lärt sig en gång så kan man! Jag kan! Och det här med automat, det är verkligen klockrent, passar mig som handen i handsken. Aldrig att jag behöver fundera på dragläget mer eller att jag ska få rödljus i uppförsbacke, nu är det bara att gasa och bromsa! Finns inget bättre, finns inget underbarare! Saaben är helt underbar att köra också, har aldrig kört en så skön bil förut.

Inte behövde jag vara orolig för att jag inte skulle komma ihåg hur man gör heller, jag kommer ihåg allt, det ända som jag har glömt bort lite är hur man parkerar, men med lite övning så.... För er som inte vet så har jag trots att jag har körkort inte kört bil på 3 1/2 år, och när jag väl slutade hade jag "bara" haft körkortet i lite mer än ett år. Blev rädd när Neo föddes av en massa olika skäl (det var lite traumatiskt eftersom han var lite förtidigt född och han var så liten och skör, jag vågade inte köra med honom i bilen och på den vägen blev det, blev tillslut rädd för att äns köra) men nu är jag inte rädd längre! Så kul att ha en "egen" bil. Dejan muttrade lite om att han också ville ha en ny bil, och jag sade, javisst köp en du bara! Och det är helt ärligt, eftersom vi fick så mycket för vårt hus så får han gärna köpa en till sig själv också, men han är för snål för det, och igentligen är det väl bra, den bilen som vi har nu kommer att räcka i flera år till...

Nu sitter jag här med en drink i handen, ska gå och umgås nu!

Kram Jennie

Ida fyller snart två år!

Jösses vad tiden går fort! Jag gissar att snart kommer folk att börja fråga vad hon vill ha i födelsedagspresent och det hon INTE vill ha är dockor!!!! Vet inte hur många dockor hon har redan nu, men många är det. Dock kan tillbehör till dockorna vara lite kul om man nu hittar något (Docksäng och dockbarnstol har hon).

Vi har också sett ett par jättefina stolar som finns på Ikea som skulle vara något att ha i deras lekrum, det är dessa stolar jag menar:
image315
Den kostar 179 kr styck och hon önskar sig TVÅ stycken så snälla gå nu inte och köp tio stycken ;-) Någon kudde att ha i stolen kan ju också vara bra att han.

Vi har köpt väldigt mycket till nya hemmet såsom en till barnlampa, mattor, påslakan, täcke och kudde. Så om ni är osäkra fråga gärna, det är så tråkigt när man har tio saker av samma sak. Nu vill jag inte låta otacksam för det är jag absolut inte, utan det är tanken som räknas och inte gåvan det vet jag så gärna :-)

Om ni skulle få för er att vilja köpa kläder till henne så är det sommarkläder som hon behöver. Gärna klänningar/toppar som går lite över axlarna (så hon slipper bränna sig), fina koftor osv, storleken på dessa ska vara i storlek 92, i tights, shorts osv har hon storlek 86, tänk dock på att de måsta vara regelbara, båda mina barn är så smala så de tappar kläderna annars ;-)

Jag kommer att uppdatera önskelistan ju mer jag kommer på, är det någon som ringer och säger att dom har köpt något på önskelistan kommer jag också stryka det så att folk inte köper en massa dubletter :-)

Kram Jennie

Snyggaste bilen har jag ;-)

Nu har vi den här hemma, den står i garaget, jag provkörde den igår. Vad skön den är att köra och vad lätt det är att köra med automat, fattar inte att vi inte har köpt det innan! Det är ju bara att gasa och bromsa! Helt underbart!

Nu ska jag börja köra bil igen, jättekul! Bilen har GPS, larm, antispinn och antisladd, backsensor, avtagbar dragkropk, aluminiumfälgar på både vinterhjulen och sommarhjulen, läderklädsel och ja en massa annat lullull. Den är verkligen jättefin, han som har haft den har skött den som ett litet barn, han har gjort något med lacken, kommer inte ihåg vad det hette men det skulle göra att lacken håller mycket längre, han har servat den hela tiden osv. En 2005 årsmodell är det.

Idag ska vi åka till mio, gissa vem som ska köra ;-) Håll er hemma om ni är rädda ;-) Där ska vi beställa sängarna och madrasserna som vi hade bestämt oss för. Förra gången när vi flyttade till radhuset som vi bor i nu köpte vi Ikea sängar, men de är inte jättesköna, de här madrasserna andas kvalite, och då tänkte vi lyxa till det och sova riktigt skönt :-) Den här sängen blir det iallafall:
image313

Sofie heter den, så där klassisk och fin, tror inte att man tröttnar på den så snabbt. Ett vettigt pris på den var det också. Också från Mio. De här sängborden ska vi ha till:

image314
I samma stil; Sofie, visst kommer det bli fint? Nu börjar vi få ett hum om hur vi vill ha möbleringen känns så kul :-)

Kram Jennie


Köpt bil idag

Eller vi har inte köpt än, utan provkört och bestämt oss för en bil, bilen ska vi köpa på torsdag, då ska alla papper och allt vara klart. Det blidde en Saab 9-3 sedan, med automatisk växellåda, gps och lite annat lulllull. Känns kul.

Igår slog Neo i huvudet rejält också, han ramlade när vi var i en affär på en ställning. Först trodde vi att han bara hade ramlat och slagit lite i huvudet sedan såg vi hur blodet bara forsade, vi var just då i Haninge, men det kom fram en jättesnäll tjej som jag gissar är sjuksköterska. Hon hjälpte oss och visade oss vägen till Närakuten i Haninge. Tänk, vad hon var snäll och vi tackade, men känns ändå som att man skulle vilja tacka henne ännu mera, men hon försvann fort när hon hade hjälpt oss in på närakuten och ropat på en sjuksköterska att vi behövde komma in med en gång.

Med huvudet var det igentligen ingen fara, han hade fått ett ordentligt jack som dom limmade ihop, men annars gick det bra.

Idag ringde en av de andra förskolorna som jag har sökt jobb på, det var mitt andrahands val. Hon berättade att jag fick arbetet men jag fick tacka nej eftersom jag redan har fått det här andra jobbet och hon blev nästan lite sur på mig och frågade varför jag inte hade ringt innan.

Imorgon ska jag till tandläkaren, får se om de hittar några hål eller om jag klarar mig med bara en undersökning som jag har gjort de sista gångerna jag har varit där. Ska arbeta också.

Kram Jennie