Välkommen hem Jennie!

Jag börjar sakta men säkert slappna av nu och stressa av. Har haft konstant huvudvärk de senaste veckorna (spänningshuvudvärk på grund av stress), det har varit alldeles för mycket på jobbet. Men nu börjar jag komma tillbaka, värken börjar sakta släppa, det finns lite kvar men det känns som om den blir något bättre nu, sakta sakta... Det är ju kroppens sätt att säga ifrån, att jag har varit konstant trött när jag har kommit hem från jobbet och huvudvärken. Nu börjar det dock lugna ner sig på jobbet och jag måste försöka lära mig att släppa jobbet lite mer när jag är hemma. Tog en heldag ledigt idag, dock kunde jag inte låta bli att gå in på emailen och lösa några saker och dessutom sitta lite i telefon. Ack jag är nog körd i arbetsträsket. Imorgon ska jag tillbaka till jobbet men tänkte försöka gå lite tidigare från jobbet imorgon så att jag börjar få ut alla komptimmar som jag har dragit på mig.

Idag var jag hos doktorn och tog prover, åkte hem och lade mig på spikmattan tog ett långt skönt bad, jobbade lite (skickade några mail och pratade lite i telefon) hämtade saaben som hade varit på service och sedan gick jag och hämtade barnen. De var så glada när de blev hämtade klockan ett, igår blev dom hämtade klockan två och då var dom lika glada, det betyder så mycket för dom att ibland få bli hämtade tidigt. Efter att jag hämtade barnen gjorde jag en liten mellanmål-matsäck och sedan gick vi med grannen till båtlekparken en bit bort. Det var härligt och soligt väder men kallt. Men klockan fyra fick vi bege oss därifrån, då var det så kallt ute och solen hade gått i moln. Nu börjar det verkligen bli kyligt, Brrrrrrrrr. Funderar till och med på att ta fram vinterjackorna, men är inte det lite tidigt? Barnen hade iallafall en vindtät jacka med en tunn fleece i och sedan fleece under, under jeansen har de långkalsonger, tunna vantar och en tunn mössa på sig idag när de gick till förskolan. Men under dagen blir det ju varmare, mitt på dagen var det 10 grader här och strålande solsken då behöver man ju ingen vinterjacka...

Jag ser fram emot när maten kommer på måndag, det är då första leveransen från Linas matkasse kommer, hoppas jag inte blir besviken nu. Dock tror jag att jag kommer att bli besviken på matlyckan, har provat 3 av deras recept som ligger på deras hemsida och blev inte överförtjust av något, hoppas på det fjärde eller att deras nya recept ska vara mycket bättre. Annars provar jag Ätsmart, och i sista hand middagsfrid.

Tittar ut genom fönstret, vad mörkt det är nuförtiden, Neo ropar från övervåningen; "Mamma varför sover du inte? Det är ju mörkt därute."

Kram Jennie

Trött och sliten

Det är jag just nu, orkar knappt med mig själv äns... Iallafall har jag tänkt prova på servicen med en matkasse hem till dörren. Det tar ju alltid tid att planerara middagar och sedan att åka och handla dom, oftast blir det ju spontana middagar som inte alltid är så nyttiga. När jag hörde att en granne skulle prova på det blev jag också sugen och vill prova. Så nu har jag beställt min första provkasse från Linas Matkasse:
http://www.linasmatkasse.se/start.php?pt=menu&p=om_kassen

Man får recept för 4 personer i fem dagar, och maten till dessa, det som jag tyckte var bra med Linas matkasse var att det var olika svåra recept så man kan göra de lättare den dagen man är lite extra stressad.

Första matkassen får man för 499 kr sedan kostar de 729 kr, tycker inte att det var så farligt dyrt, det är säkert vad vi handlar mat för ändå. Och då att slippa åka och handla och planerandet, tid är också pengar!

Det blir säkert nyttigare med mer grönsaker än vad man är van vid och det är ju inte så dåligt, själv skulle jag gärna gå ner 2 kg också så det skulle ju vara toppen om det kommer på köpet, samma sak är det med Dejan, de sista 2 kilona sitter som berg! Igentligen är det ju inte livsviktigt att ha 2 kgs övervikt kan man ju leva med men det skulle vara lite roligt!

Linas matkasse får man bara varannan vecka så jag måste ju prova på en till de andra varannan veckorna. Jag funderar på dessa:
Matlyckan:
http://matlycka.se/index.php/omdomen.html
Fördelen med matlyckan är att det är leverans på söndagar, det är ju en stor fördel för då vet man med säkerhet att man har mat till middagen på måndagen. Linas matkasse har leverans 17-22 på måndagar och då vet man ju inte att maten har hunnit komma till första middagen. 785 kr tar de för en matkasse för 4 personer, de har även matkassar för 2 personer. Det är också middagar för 5 personer.

Ätsmart
http://www.atsmart.nu/index.html
Finns också, de leverar på måndagar mellan 14-17 eller 17-20. 855 kr tar de för sin matkasse med 5 middagar för 4 personer. Det som lockar med de är att en av tjejerna har varit anställd hos Fredrik Paulun och det vet man ju att han gör bra och nyttig mat.

Middagsfrid
http://www.middagsfrid.se/
Verkar vara den största aktören, de känns verkligen seriösa och har en massa bra ideer kring mat, jag provlagade deras meny den här veckan och den var god och känndes verkligen nyttig, till råga på allt väger jag numera 1 kg mindre, vet inte om det var en lyckoträff eller om det beror på maten? Dock leverar dom bara till mitt område på tisdagar och då tycker jag att man har misst hela konceptet med en enklare vardag efter jobbet, då måste jag ju ändå planera för måndag och eventuellt tisdagen också. Dessutom får man bara 4 middagar dock är en av middagarna stor så att det räcker till två dagar eller alternativt matlådor, men eftersom jag inte är jätteförtjust i att äta samma mat två dagar på raken så vet jag inte... Har mailat och frågat om jag kan få leverans på söndagar men de har inte svarat än.

Det måste jag också säga att middagsfrid mailar man och sedan får man svar på kontorstid, dvs de svarar månd-fredag på kontorstid, medans ätsmart och matlycka mailade jag i morse och jag har redan fått svar. När jag funderar ännu mer på det hela tror jag att jag ska prova matlycka eftersom de har leverans på söndagar, det underlättar ju en del. Sedan ska jag jämföra lite, kanske jag provar några fler aktörer senare ändå.

Här finns fler aktörer som leverar matkassar:
http://www.handlatochklart.se/matkassar/
http://www.framtidensmat.se/anmael-dig-haer/anmael-dig-haer/

Jag återkommer med mer information om hur det går.

Kram Jennie

Var lääääääääänge sedan jag skrev

Nu, jag har inte haft tid att skriva helt enkelt. Den här sista månaden har livet gått ut på jobb, jobb och jobb. Inget annat har hunnits med. Jag har som sagt var varit med och startat en ny förskola som förskolechef och det har varit väldigt energikrävande men samtidigt jättekul. Det är svårt att inte jobba ihjäl sig när något är så kul.

Men nu ska jobbet förhoppningsvis ta lite mindre tid av mitt liv, kanske det blir ett vanligt heltidsjobb igen. Och familjen och allt annat ska få mer utrymme i mitt liv igen.

Så vad händer annars då? Ida har börjat på stora avdelningen med Neo. Det har gått jättebra och hon trivs jättebra, hon säger att hon är en stor tjej nu. På ett sätt är jag ganska glad för att förskolans öppettider "bara" är 7.30-16.30 för nu när det har varit så mycket hade det varit frestande att ha barnen från 6.30-18.00, men nu när förskolan bara har varit öppen dessa tider har vi fått anpassa oss, Dejan har fått lämna och hämta mest, och jag har väl lämnat några enstaka gånger, men nu kommer vi köra varannan gång för det mesta igen.

 Neo har börjat på simskola, han gick ju i somras på en kortare intensiv-simskola på utomhusbadet men nu går han alltså på inomhusbadet här, och han trivs jättebra och han blir duktigare för varje gång, man verkligen märker hur han utvecklas!

Svininfluensan då? Jadu den, jag håller på och uppdaterar mig hela tiden kring läget, dels för att jag vill veta på grund av familjen och samtidigt är det viktigt att jag vet mycket i jobbet. Som det ser ut nu har jag inte märkt av den, ingen i min närhet verkar ha blivit smittad varken på jobbet eller här hemma, men den kommer med stormsteg, men ju mer tiden går ju mindre rädd blir jag för den. Hoppas vi får den milt.

Vi har lackförseglat bilarna också, vi tog båda två och vad fina dom blev! Detta gjordes förra veckan, jag har en arbetskollega vars man har ett företag som gör sådant så det blev så, vi har funderat på att göra det länge men nu fick vi tummen ur.

Neo älskar sitt Nintendo Ds som han fick i födelsedagspresent och spelar med det ofta, så fort han bara får. Vi sätter lite begränsningar för annars blir det lätt för mycket! Ida vill också ha ett och vi får väl se vad tomten kommer med ;-) Ett rosa ska jag ha säger hon (Neo har ett ljusblått).

Snart är det dags för oss att välja skola till Neo, vi kommer nog att välja Montessori till honom eftersom han redan går på en sådan förskola. Den ligger en bit bort men vad sjutton vi har ju två bilar ;-)

Idag har jag varit och röstat, jag är totalt oinsatt i kyrkvalet, men vad sjutton, man får väl rösta ändå. Det blir nog bra iallafall ;-)

Lagar mat för tillfället, det blev rösti i ugn med hallomiost   
http://kryddburken.wordpress.com/2007/03/13/ugnsgratinerad-rosti-toppad-med-haloumi/

Försöker förnya mig lite och lagar lite nytt. Har blivit alldeles för mycket utemat på sista tiden, av en förstålig anledning jag har ju knappt varit hemma och när jag har varit har jag inte orkat stå vid spisen men nu ska det bli ändring på det. Nu ska jag börja laga mat igen.

Kram Jennie