Håller tummarna för att Ida nu är frisk

Hon vaknade imorse och hade 39 grader, jag gav henne en alvedon, sedan har jag inte gett henne mer medicin idag, för hon har inte haft mer feber sedan dess. Idag har hon också orkat leka, och det är ett stort tecken på att hon håller på och bli frisk, så nu får ni hålla tummarna för att hon är frisk och inte får tillbaka febern igen.

Igår såg vi Bolt på kvällen, helt okej dock tror jag att barnen hade svårt att förstå den. Idag såg vi Pinoccio, en så fin och klassisk film, rekommenderas stort! Något jag har upptäckt också när vi kikar på film är att Ida är lite känslig när hon ser filmer, när de blir lite sorgliga börjar hon att gråta. Detta upptäckte jag första gången när vi såg Ice Age ett, när de lämnar tillbaka bebisen till pappan, då grät hon. Idag grät hon när Pinoccio hade dött och pappan och Benjamin syrsa var ledsna. Så gulligt :-)

Idag såg vi ett småkrypsliv men jag somnade mitt i den så jag kan inte uttala mig om den var bra...

Vad ska man annars säga? Vi har ju bara varit inne, tittat på film, tvättat lite osv... Händer inte så mycket just nu, imorgon tänkte jag iallafall gå med Neo på simskolan, får se om jag orkar hitta på någonting på eftermiddagen, kanske ändå är bäst att ta det lugnt med Ida imorgon också... Får väl se en ny film då igen ;-)

Vad ska man säga om vädret? Det har regnat sedan i fredags, är uppehåll ibland, typiskt svensk väder skulle jag vilja säga. Längtar till sol och bad, men försöker se det possitiva i det hela, eftersom Ida ändå var sjuk så kunde det ju lika gärna få vara tråkigt väder, dessutom slipper vi vattna i trädgården. Men som det ser ut nu är det ingen ljusning i väderleksrapporten för kommande dagar, och det är givetvis lite tråkigt. Får försöka göra det bästa av det bara...

Rebeca; Hej igen, Ida har skostorlek 25 och Neo har skostorlek 29, det kan ju dock variera en del beroende på om skorna är små eller stora i storleken.

Kram Jennie

Ida har hög feber.

Jepps vi vaknade inatt av att Ida var ledsen och jättevarm, tog tempen på henne och hon hade 39,7 C. Gav henne Ipren, och då känndes hon lite mindre varm. Hon har varit het hela dagen nu, tog tempen på henne och nu har hon 40,4 C, hon fick alvedon för fyra timmar sedan, hon bara ligger orkar ingenting... Vad gör man? Gav henne en Ipren nu iallafall, vet att man ska ta med 6 timmars mellanrum men vad gör man när febern stiger inom 6 timmar? Hon har inte mycket andra symptom, utan det verkar mest vara feber, funderar på om det kan vara tredagars feber?

Så det blev ingen simskola för Neo idag, trots vädret hade jag annars tänkt att gå dit. Men jag kunde inte med att släpa med en jättesjuk Ida, blir nog ingen imorgon heller om hon är så här dålig. Har hon bara lite feber kan jag ju låta henne sitta i vagnen och titta men så här sjuk, då tror jag inte att det är så bra att hon är med.

Idag har vi suttit och tittat på Toy Story och Toy Story 2, hade aldrig sett dom förut. Vi får väl passa på att titta på alla filmer nu när vi inte kan göra så mycket annat. Tycker så synd om Ida som är så sjuk...

Fick ett vykort från Rebeca idag också, från Thailand, hon skrev att det var jättevarmt där! Vad kul att få se hur hon har det. Och det tog längre tid för våra vykort från Disneyland i Paris att komma fram än för ett vykort i Thailand, det trodde jag aldrig :-O

Ha en fortsatt trevlig måndag!

Kram Jennie

Dagens tips!

Idag kommer jag med dagens tips, när man har hittat något som man verkligen gillar så ska man ju dela med sig eller hur? ;-) Bästa kompisen i Tumba kom med ett jättebra tips sist jag var där, hon hade nämligen börjat handla kryddor från Gotland berättade hon, att hon sedan kryddade fläskkarrèn som vi sedan grillade med en av kryddorna och det blev verkligen jättegott gjorde mig ju inte mindre nyfiken. Tydligen så beställde hon allt över internet, och det var så fräscha och fina råvaror utan onödiga tillsatser. Jag fick med mig en liten provpåse med en annan krydda hem. Provade allt nästa gång jag grillade och var övertygad, här ska beställas.

Själv började jag med att beställa fyra kryddor, en av kryddorna var den som hon hade kryddat fläskkarrèn med och den är så god. Jag beställde iallafall; biffkrydda, kycklingkrydda, krusmyntagårdens örtsalt och tricolore salt, och jag lovar alla är jättegoda, och det finns en krydda som jag verkligen inte vet hur jag har klarat mig utan förut och det är krusmyntagårdens örtsalt, den till och med luktar gudomligt, helt underbar till potatis! Var hittar jag dessa kryddor då undrar ni förstås, och det ska jag berätta!!! Hehehe jag borde få provision ;-) Men det får jag inte ska ni veta! Men här finns kryddorna iallafall:
www.krusmynta.se


Bilden är inte min egen utan tagen ifrån Krusmyntagårdens hemsida, man får kryddorna i sådana där gulliga burkar eller så kan man få dom i påsar. Jag valde burkarna, sedan kan man ju när man beställer påfyllningen ta påsar så blir det lite billigare :-)

Helgen har gått jättefort här iallafall, var ju i city igår och idag har jag mest varit hemma, grillat en massa gott :-) Imorgon har Neo simskola igen, i fredags gick vi aldrig för det åskade och blixtrade då. Nu är ju inte vädret lika fint som det var förra veckan men jag hoppas att han inte fryser alldeles för mycket i vattnet, men frysa lär han ju göra, trots att det har varit jättefint väder har han varit helt blå om läpparna när han kommer upp från vattnet, han har inget underhudsfett stackarn.

Ha en fortsatt trevlig söndag.

Kram Jennie

Rebeca!! Vad roligt att du hör av dig.

Saknar dig så, hoppas du har det riktigt bra där borta!

För er som inte vet är min stora tjej som fyller 16 år den här månaden i thailand just för tillfället, åhhh jag saknar henne så och hoppas hon har det riktigt bra där. Snart får hon veta om hon kom in på sitt gymnasium som hon vill också, hon har sökt till Teoretiska Elias Mikael gymnasiet, ett gymnasium för studiemotiverade ungdommar som ska gå mot fortsatta studier, och det vill Rebeca, jag är så stolt. Hon har kämpat hela sista året för att få upp sina betyg, hon var ganska skoltrött förut förstår ni men nu gick hon ut med 240 p, inte dåligt :-)

Igår såg vi på ICE AGE 3 på 3D i heron city. Efter disneylandresan blev både jag och familjen mer intresserade av disneyfilmer, när vi fick se så mycket och förstod hur välgjorda de igentligen är. Därför har vi handlat på oss en massa disneyfilmer, nu har vi nog de flesta faktiskt, undrar om vi inte har köpt minst 15-20 st??? Så nu har vi sett Ice age och Ice Age två hemma, för att sedan åka och titta på trean i 3D format. Och jag måste säga att 3D format var något utöver det vanliga, själv tycker jag att det är alldeles för dyrt att gå på bio, när man efter några månader kan se filmen mycket billigare med sin egen platta plasma tv som också har väldigt bra ljud och hemmabiosystem. Varför då betala så mycket för att gå på bio? Men med 3D så kan man inte längre jämföra det med att se på tv hemma, det är något utöver det vanliga, så det kommer jag definitivt att göra någon mer gång. Dock var det inte billigt 125 kr för biljetterna för vuxna och 100 kr för barn (450 kr för 2 vuxna och två barn- Jisses vad de tjänar pengar), då fick man dock glasögonen för att kunna se på bion också... Fullt var det inne på bion också så trots det hutlösa priset var det många som ville se på filmen. Ida och Neo blev lite rädda på slutet när den stora dinosarien slogs med lilla Sid, men det åtgärdades snabbt med att de fick sitta i våra knän, annars tyckte Ida och Neo att det var riktigt häftigt att se på filmen. Filmen i sig var väl kanske inte jättespeciell men upplevelsen i 3D gjorde att det blev riktigt bra!

Idag åkte vi till stan en sväng, gick och kikade lite på rean. Lite hittade vi, men inga mängder. Efter att vi hade varit på stan åkte vi förbi Kista och tog en middag, och nu är vi hemma.

Imorgon blir det lugna bullar, Dejan har lovat att hjälpa grannen med altanbygget och jag behöver åka och handla och fixa lite.

Ha en riktigt trevlig lördagskväll!

Förresten Monica, om du ser det här skicka din emailadress till mig, jag har ju bytt emailadress och har inte din adress kvar.

Kram Jennie

Semester, sol och bad.

Det är vad som händer i mitt liv just nu. I fredags slutade jag mitt gamla jobb, känns ju alltid lite konstigt men samtidigt skönt att kunna göra ett avslut för att nu helt kunna koncentrera mig på det nya som väntar... Jag har ju verkligen inte haft några problem med mina arbetskollegor, utan det är endast på grund av andra orsaker jag slutar, att nu mitt drömjobb väntar, är ju bara helt underbart! I tisdags hade vi dom sista anställningsintervjuerna och vi tror nu att vi är färdiga, i nuläget har vi anställt så många som vi behöver om alla tackar ja. Vi kommer att börja med 3 st förskollärare och 4 barnskötare (eklusive mig) och 1 kokerska.

Så i onsdags kunde jag säga att jag tar semester på riktigt, för nu är båda jobben färdiga. Mitt nya arbete går jag på den 10 augusti så nu ska jag få en lång och välbehövd semester. Härligt, jag har längtat så.

Så här har dagarna sett ut hittills:
Måndag: Bad och simskola för Neo. (Grannen var på badet en liten stund också)
Tisdag: Simskola för Neo, sedan snabbt iväg och lämna honom på förskolan för att sedan ha anställningsintervjuer hela kvällen.
Onsdag: Simskola för Neo, sol och bad. Hade en vännina från Tumba här med hennes dotter. Neo var så glad, och det var så roligt att få träffa henne igen.
Torsdag: Simskola för Neo, sol och bad. (Grannen var på badet en liten stund också).


Det har ju varit väldigt varmt här, så varmt att man faktiskt inte har kunnat göra något annat än att åka iväg och bada. Det har varit så skönt att kunna hoppa i vattnet och svalka sig. Neo går på en intensiv-simskola som varar två veckor varje dag, och det är så roligt att se hur han utvecklas. Jag tror inte att han kommer att lära sig simma på den här kursen, men bara att få känna på arm och bentag och att få lite mer vattenvana är kanon för honom. I höst fortsätter han på en till simskola som då är inomhus istället, vi kommer att köra på så tills han kan simma.

Nu verkar dock vädret vända här, vad jag har förstått kommer det att vara varmt här på förmiddagen för att sedan börja regna och åska på eftermiddagen. Så imorgon blir det en snabbis till badet då bara...

Igentligen när det är så fint väder, varför ska man då åka utomlands, är ju mycket skönare att vara hemma. Tänk att slippa trånga hotellrum, ha en jätteskön säng hemma och samtidigt kunna njuta av värme och bad. Näe just nu känner jag bara att "Hemma är bäst"!

Vi var på en kryssning i helgen också, åkte Silja Line Galaxy till Åbo och tillbaka, helt okej kryssning och vi shoppade loss på tax freen vilket alltid är kul :-)

Kram Jennie