Nystart och vägdag idag.

Och det var inte roligt att ställa sig på vågen, men jag har iallafall inte gått upp allt *puuuh*. Så idag satte jag igång, var svårt att räkna points ändå då det blev ett spontan besök på kinarestaurangen här, och det var givetvis buffé. Mumsigt var det, och inte överdrivet fettigt (?) men hur många points det blidde vet jag inte, kanske 17? Inget godis iallafall och en massa jordgubbar nu på kvällen *MuMS*.

Anledningen till det spontana restaurangbesöket var att vi promenerade till Tumba C (Dejan har semester äntligen- Jippie!!!), där träffade vi på en annan familj som vi känner, de pratade om att gå och äta och då kom vi in på kinarestaurangen som har buffé. Lät jättegott, dessutom lagar inte kineser mat med mjölk (!?!), så dit gick vi allihopa och åt, efter det tog vi bussen hem, ja vi latade oss lite och promenerade inte hem. Mest var det för Neos skull, han älskar att åka buss och tjatar om det jämt och ständigt.

När vi tog bussen iallafall så var det en geting på den, stor som sjutton, först var den där jag och Ida var, jätteläskigt, men sedan flög den iväg *puuuuuuuuuuh*. Men efter ett tag ser jag att den flyger in där busschaffören sitter, den stör givetvis busschaffören som kommer över på fel sida, en mötande bil, guuuud vad jag blev rädd. Som tur var upptäckte busschaffören det i precis rätt ögonblick. Sedan höll det på sådär bra länge, han koncentrerade sig bara halvhjärtat på att köra medans han försökte slå ihjäl getingen.

Jag tittade på Dejan och var beredd att gå av bussen på studs! För det känndes som att det skulle hända en olycka vilken minut som helst. Som tur hände inget och vi kom hem helskinnade.

Hemma fyllde vi poolen, och hoppade i. Neo och Ida sov. När Neo hade vaknat hoppade han i också, dock motvilligt i början. Så idag har det varit en riktig toppendag, härligt väder och en spontan semesterdag. Känns verkligen som vi tar det lugnt och gör vad andan faller på. Igår åkte vi t ex till Djurgården, skulle promenera lite där var det tänkt. När vi väl kommer dit promenerar vi förbi Gröna Lund, när Neo tittar in där ser han alla barn och han tycker givetvis att det ser roligt ut och vill gå in där. Så då gick vi in där, helt spontant och det var inte alls planerat.

Där såg vi på Tobbe Trollkarl, och föreställningen var lite mer än 30 minuter och Neo orkade sitta still hela tiden!!! Han skrattade som sjutton i början också när Tobbe Trollkarl larvade sig. Dagen på Gröna Lund avslutades med att Neo fick en ballong, den var rolig. Han drog ner den hela tiden för att den sedan skulle flyga upp igen.

Just nu följer jag nyheterna väldigt mycket också, ingen har väl undgått vad som händer i Libanon. Ofta så brukar jag läsa nyheterna och tänka på vad hemskt det är och sedan skaka det av mig. Den här gången känner jag några som är drabbade. Våra grannar är där nere... Det var länge sedan de åkte dit och nu skulle de äntligen åka ner dit, pratade med mamman för bara några veckor sedan, hon var så glad. Hade dessutom bantat ner sig 15 kg för hon ville vara så snygg när hon åkte dit ner. Hon såg verkligen fram emot den här resan. Nu vill dom bara hem. Två barn är med, båda barnen har jag haft på förskolan där jag arbetar, de har inte gått på min avdelning men på grannavdelningen och den har vi mycket sammarbete med.

Så visst är jag orolig, hoppas att de snart tar sig hem. Följer nyheterna hela tiden och min man får sms av de lite då och då. Tankarna finns för alla de som är fast i Libanon. Min dotter har en klasskompis som hon också tror är i Libanon just nu, vi får hoppas att hon också har lyckats ta sig hem. Det måste vara hemskt att vara fast i Södra Libanon just nu, jag hoppas verkligen att alla ska ta sig hem och att vi ska slippa erfara en förlust av någon vi känner. Sedan tycker jag att kriget ska sluta givetvis, så dumt att döda oskyldiga.

Från det ena till det andra. Har ni läst om folkpartisten som vill införa slöjförbud för de under 15 år och gynekologisk undersökning? Vad tycker ni om det? Själv är jag kluven.


Här kan ni läsa mer om det:
http://expressen.se/index.jsp?a=635165

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,858163,00.html


Nu börjar jag få kläm på det där med mjölkfritt

Så svårt är det inte, inte för mig nu när jag har lärt mig. Men för andra är det lite krångligare, som för min dotter, hon skulle köpa chips idag. Då lyckas hon så klart köpa chips som innehåller mjölk, hon fick gå tillbaka och byta (det var inte jag som bestämde det utan hon ville själv). På en mängd olika chipspaket stod det faktiskt att chipsen kan innehålla spår av mjölk, men tillslut hittade hon ett märke som inte innehöll mjölk.

Igår hade vi kalas för Rebeca, hon fyllde 13 år, stora tjejen. Och naturligtvis fick jag inte äta av tårtan. Igentligen gjorde det inte mig så jättemycket, för jag är inte någon riktig tårtälskare, att låta bli chokladen i affären är dock lite svårare. Hade en kompis som tipsade mig om att det finns någon mörk chokladsort som inte innehåller mjölk, men är inte så förtjust i mörkchoklad heller, då får det nästan hellre vara.

För ett par dagar sedan åt jag fiskpaj med skaldjur i, Ida fick utslag efter det, så nu börjar jag fundera på om det är så att hon inte tål skaldjur eller fisk också?!?

Ska höra med läkaren i höst, ska dit på återbesök då och göra ett nytt pricktest, undrar om de kan testa för fisk samtidigt då.

Att gå till restaurang är något jag har lagt av med helt, förutom till Mcdonalds. Så fort vi är ute och inte hinner hem och laga mat blir det nuförtiden Mc, på både gott och ont. Men på sista tiden har jag börjat äta deras nyckelhålsmeny, innehåller moroter, fruktpåse och hamburgare, jag brukar dessutom dricka citron-loka till, dock brukar jag ta en extra hamburgare också. Såg att enligt viktväktarna var det 12 points. 12 points är helt inom ramarna för en lunch för en sådan som mig som ammar ;-)

Annars går det inget bra med vikten, aj aj aj. Mycket sött har det blivit, trots att jag inte får äta choklad! Har bakat mjölkfria bullar, hehehe de går ner. Dessutom dricker jag varken kaffe eller te, och förr i tiden brukade jag dricka mjölk till frukost, nu kan jag inte det längre. Så det har blivit havremjölk med chokladsmak. Inte bra, den är jättesöt, 55 kalorier per deciliter! Havremjölken som inte är smaksatt går inte att dricka :-( Fast nu börjar jag bli hiskeligt trött på den sötsliskiga drycken också, så nu får jag väl börja dricka vatten istället?!?

Mycket mat och sött har det blivit, vågar knappt ställa mig på vågen faktiskt :-( Dessutom har viktväktarna stängt här i Tumba, gick inget bra för dom. Det är så många viktklubbar som har börjat på nätet så folk går på det istället. Dessutom skulle hyresvärden där de var höja hyran en massa. Så nu måste man åka till Huddinge istället, vilket är cirka 1 mil härifrån och lite krångligare blir det att ta sig dit dessutom. Det ska vara lätt att gå ner i vikt ju!

Men jag måste ta tag i det här igen iallafall. Kanske ska försöka att prova att göra det hemma iallafall?!? Igentligen borde det vara lättast att göra det nu när jag går hemma. Mmmm ska sätta igång på måndag!

Nu ska jag snart ta och sätta mig framför tvn, det börjar en bra film snart på TV1000. Jepps vi har införskaffat bredbandsTV, så vi har en massa kanaler att välja mellan, tror det var cirka 40-50??? Därav var cirka 6 stycken olika TV1000 kanaler.

Ha det så bra vi höres på måndag!