Nu är vi i princip klara.

Nu är vi i princip klara.

Med badrummet, så här snyggt blev det. klinkers på golvet svarta matta  5*5 cm, vita matta på väggen 20*33 cm. Sedan har vi lagt en pelare vid toaletten och duschen i samma som golvet. Bilderna gör det verkligen inte rättvisa, det blev så snyggt och den där mixen med stora och små plattor var jättebra.

Kommoden, spegeln, lampan, toasitsen och toalettrullshållaren är inköpta på Ikea. Dörrarna på kommoden är högblanka, vet inte om det syns, men det är jättesnyggt.

image134

Var ju tvungen att köpa svarta handdukar som matchade också, hittade fina och prisvärda på Ica Maxi. Handdukshållarna har vi också köpt på Ikea.

image136

Här ser man pelaren i duschen, duschen har vi köpt på Bauhaus.

Vi är jättenöjda, det blev verkligen jättesnyggt, ingen som vill köpa vårt fina hus nu? ;-)

Har ju självklart kollat in H&Ms katalog också.

Har ju självklart kollat in H&Ms katalog också.
Och givetvis hittat godbitar där också, den här tunikan som är över är väl inte så där snygg så att jag storknar men den var ju väldigt billig (79,50) och när man går ner i vikt som jag så behöver man ju en del nya kläder, så den beställde jag samtidigt som jag beställde barnens kläder därifrån.
 Dessa tights för 98 kr beställde jag också och  detta set som man fick gratis.

Det som jag skulle vilja ha *dreggel* är det här; grå tunika  299 kr, kläder till jobbet:  fleecejacka 249 kr,  mössa 79,50 kr,  skidbyxor 498 kr och skidjacka  för 698 kr.

För er som undrar varför jag behöver ytterkläder till jobbet är det för att jag arbetar som förskollärare. Jepps jag är ute mycket i ur och skur med barnen :-) Kläderna jag hade innan jag gick på föräldraledighet (3 år sedan) är nu jättegamla och även för stora. Så nya vinterkläder behöver jag.

Det här är en helt ny världs dom öppnar sig lite för mig, förut kunde jag bara handla på "tjockisavdelningarna" och nu kan jag handla i alla möjliga affärer, ni förstår nog själva om ni bläddrar i en katalog att det är stor skillnad från att bara ha kunnat handla från några sidor och att nu kunna handla från i princip hela katalogen!!! En härlig känsla som kanske inte är så bra för plånboken ;-)

Just nu har ett klädintresse vaknat upp hos mig, och jag har även börjat bry mig om hur jag ser ut, har börjat sminka mig lite (dock bara mascara, rouge och läppglans än), men sitter och läser bloggar om annat smink. Börjar fundera på vad det där med mineralpuder är för något, i.d, någon som kan förklara???

Förr när jag var yngre sminkade jag mig jämt med hela kittet, underlagskräm, puder, eyeliner, ögonskugga, you name it. Men efter att jag fick mina två sista så har jag på något sätt glömt bort hur man gör, och tiden är ju inte alltid något som är snällt mot än när man ska ställa sig och sminka sig. Ibland är man glad bara man är ren, men det skulle nog vara ganska kul att börja bry sig ordentligt om det yttre nu också.

Kram Jennie

Vill ha

Vill ha

Den här jackan vill jag ha, vad fin den är och precis rätt färg! Att den bara kostar 399 kr gör ju hela saken bättre. Men vilken storlek kommer jag att ha i vinter då? Mmm det ni, det är en svår nöt att knäcka, just nu har jag storlek 44-46, Skulle kunna tänka att jag kommer att ha storlek 42, eller??? Har faktiskt ingen aning, det är jättesvårt när man inte vet hur fort vikten kommer att gå neråt.

Har hittat en hel del godbitar på Ellos, bland annat den här jackan, sedan
 som är i äkta skinn och kostar 895 kr, tunika  199 kr, en annan tunika  299 kr, tights med dragkedja  149 kr, eller 2 pack tights med knappar  199 kr för båda, en jättesnygg cardigan  299 kr och så vinterns måste  stuprörsjeans 399 kr.

Jepps det här står på min önskelista just nu från Ellos, dock vågar jag inte beställa något just nu för jag vet inte alls vilken storlek jag kommer att ha, dessutom tjatar mannen om att vi behöver alla pengar till våra badrum ;-) Asch dessa män de förstår sig inte på oss kvinnor ;-)

Hjälp mig nu

Hur är det här med smittorisken.

Om Neo och Ida nu är pigga, glada, äter mat osv. Smittar de fortfarande då för att de har diarrèr? Eller räknar man de smittofria 2 dygn efter att deras bajs är återställt? Kan inte bajset vara löst jättelänge efter en magsjuka?

Anledningen till att jag undrar är att vi klättrar på väggarna här hemma, de har ju varig pigga 2 dagar nu, dessutom ville vi ju gå till Öppna förskolan den här sista veckan, dock vill man ju inte smitta ner någon. Tror ni att vi kan gå på onsdag eller ska vi vänta till på fredag? Neos bajs var imorse fortfarande löst, Ida har inte bajsat än så henne vet jag inte hur det är med.

Kram Jennie

Gulligaste barnen

Vi håller ju på med badrummet (blir nog klara idag så då ska jag sätta in bilder när det är helt klart) och det står en färgburk under trappen och så hittade Neo en bit av den gamla trälisten, då börjar han spela på den som en trumma. Ida ställer sig bredvid och dansar och sjunger. Hahahaha vad dom är söta mina små troll.

Kram Jennie

Här ska jag börja och träna

När jag har flyttat till vallentuna:

http://www.gymochsim.se/

Så fint, så lyxigt. Förr innan jag fick Neo åkte jag till Kungens kurva och tränade på Esporta, där hade de också barnpassning och allt känndes så himla kul och lyxigt. Det ska vara kul att träna eller hur?!?

Sedan fick jag Neo, och jag har inte hunnit och orkat träna. Det är för långt att åka 1 1/2 mil för att kunna träna, och här i Tumba finns ett "vanligt" gym som inte alls är lika kul och där har de så klart INTE barnpassning.

Jag har ändå tänkt att börja träna i höst, kan ju inte vänta ända tills mars, tänkte gå på Vattengympa en gång i veckan och när jag vill utöka tänkte jag gå på någon aerobics på träningscentret i Tumba.

Men jag ser verkligen fram till att börja träna i Vallentuna, låta barnen ha det jättekul i deras lekanläggning, som verkligen såg jättekul ut (kolla in den, den slår gamla Esporta med hästlängder!) tror nästan att det kommer att bli så att barnen tjatar på mig att jag ska gå och träna, hahaha. Dejan ska också hänga på självklart, det blir kul att kunna åka iväg och träna och lämna in barnen, utan att ha dåligt samvete för att någon får stanna hemma.

Kram Jennie

Jag och barnen framför vårt nya hus

Jag och barnen framför vårt nya hus

Jag och barnen framför vårt nya hus, det kommer att bli så fint.

Eftersom vi har magsjuka barn

Eftersom vi har magsjuka barn

Eftersom vi har magsjuka barn, och nästan blir galna snart (iallafall jag). Är så trött på att bara vara hemma, har ju varit det sedan i torsdags, och barnen känns inte SÅ sjuka att man bara ska vara instängda hemma, dock ska vi ju inte umgås med människor. Därför tog vi en tur till Vallentuna idag, och kikade på vårt nya hus.

Hus och hus var kanske att ta i, de har lagt grunden, lagt grusen där gångarna ska vara och rullat ut gräsmatta. Det var ändå snabbt jobbat om man tänker på att vi inte ska flytta in förrän i mars. Det var så roligt att gå där och kika, man fick en helt annan bild av hur tomten kommer att se ut nu *längtar* Det kommer att bli så fint...

Fortsättning på mageländet...

Fortsättning på mageländet...

Jo Ida åkte ju också på magsjukan SÅKLART, vad hade vi väntat oss igentligen? De blir bättre och bättre, dock är de inte helt bra nu, börjar väl få tillbaka matlusten lite, Neos matlust är bäst, men hans bajs luktar URK.

Hoppas att jag vaknar imorgon och de känns friska. Orkar inte vara instängd en vecka till, ville ju gå till Öppna förskolan nästa vecka och göra ett bra avslut. Det är sista chansen för mig nu att gå dit innan vi åker på semester och innan de börjar förskolan. Bläää om de är friska imorgon kan vi gå på tisdag, men det är väl för mycket att hoppas på...

Fortsättning följer...

Neo stackarn är sjuk

Neo stackarn är sjuk

Jag blir så arg på vissa människor, varför ger man sig ut på ställen där barn är om man har ett sjukt barn. Jag kan ju inte vara riktigt hundra procentig säker på vart Neo har blivit smittad, men jag har mina aningar, i tisdags när jag var på ett ställe, vill inte säga var så känner sig ingen utpekad, så var det en mamma där med sitt barn där personalen bokstavligen fick slänga ut dom, för att barnet var sjukt! Barnet var helt likblekt och ville inte leka utan bara gnällde, hallå???

När man har magsjuka är man inte smittfri förrän efter två (!!!) symptomfria dygn, aldrig att man då ska gå till  förskolan, skolan, öppna förskolan, lekslottet eller något annat! Det är så himla trist när barnen blir sjuka, allra helst i magsjuka och nu i semestertider, nu är visserligen jag föräldraledig och pappa jobbar fortfarande (har semester i augusti), men iallafall.

Som sagt var jag anar, vart Neo har blivit smittad och det känns så onödigt.

Igår kväll började det klockan 18.00 Neo kräktes en gång, vi tänkte att det kanske hade varit något han hade ätit, nej nej, det fortsatte hela kvällen/natten han kunde inte dricka någonting förrän det kom upp igen. Dejan fick lägga sig och sova i Neos rum, man vågar ju inte lämna dom ensamma i det skicket. Klockan 4.00 somnade slutligen Neo, och har "bara" kräkts en gång idag klockan tio. Sedan har han sovit sedan klockan 11.00, inte konstigt han måste vara helt utmattad (3 timmar hittills).

Han har fått lite att dricka i morse och det stannade kvar, han har även tagit två tuggor på rostad smörgås, druckit lite blåbärssoppa. Hoppas att det nu är slut på spyendet och att vi nu kan börja koncentrera oss på att introducera mat igen. När han vaknar ska han få lite kokad potatis med smör tänkte jag. Stackars liten, de blir så sårbara när de är så sjuka.

Och nästa gång ni har magsjuka, tänk på att stanna hemma två symptomfria dygn, annars får ni med mig att göra ;-)

Kram Jennie

Klippte mig idag...

Klippte mig idag...
Det blidde en bob, ville prova på något nytt. Vet inte riktigt än vad jag tycker....

Neo idag i Lådbilslandet i Nykvarn

Neo idag i Lådbilslandet i Nykvarn

Idag hade vi bestämt när det var så fint väder att vi skulle åka någonstans, vi hade inte bestämt var. Och så ringde en kompis och frågade om vi skulle med till Lådbilslandet i Nykvarn, vi var inte sena med att hänga på. Och jag lovar, det var en riktig höjdare. Neo bara älskade att köra bil, han hade kunnat stanna kvar hela natten också om han hade fått, han brydde sig inte äns om oss utan bara körde långt bort från oss. Mmmm grabben börjar bli stor...

Visst är hon väl mer lik mig nu?

Visst är hon väl mer lik mig nu?

Tycker att Ida påminner mer om mig när jag var liten i den här frisyren, och de där stora blåa ögonen. Mamma upp i dagen ;-)

Ida fick också träffa saxen idag.

Ida fick också träffa saxen idag.

Vi klippte Ida också idag, och hon tyckte väl inte att det var allt för kul... Det är jättesvårt att få håret helt jämt när barnet rör sig hela tiden, men det här får duga. Vi klippte lugg på henne då luggen var jättelång och klippte även några cm i nacken då det hängde som spretor längst ut, nu ser det lite fräschare ut ändå....

En nyklippt liten kille

En nyklippt liten kille

Idag tog vi fram trimmern och klippte Neo. Det gick lite lättare än vad det brukar göra då en av oss brukar få hålla fast honom och den andra klipper och då brukar han dessutom skrika och försöka åla som en ål... Idag satt han still på toaletten nästan hela tiden, på slutet ville han dock inte vara med längre. Gubben, börjar bli stor :-)

Vem är det som går och går och aldrig vill sluta???

Vem är det som går och går och aldrig vill sluta???
Den var inte så svår va`? Det är otroligt vad snabbt allt går när de väl vill börja gå. Numera går hon mer än hon kryper. Hon vill gå hela tiden, och vet ni vad? Det är så skönt, och en sak till som är skönt är att; hon ramlar väldigt sällan och blir ledsen, utan ramlar hon så tar hon emot sig eller sätter sig på rumpan. Inte alls som storebror Neo som var tidig med att gå och när han ramlade så slog han i huvudet... Jisses vad jobbigt det var. Men med Ida är det helt annorlunda, hon ramlar och sedan upp direkt igen. Nu börjar hon också ramla mindre och mindre, på plan mark ramlar hon nästan inte alls, mark som inte är plan är dock lite svårare...

En liten bestämd tjej som vet vart hon vill gå, får hon inte gå åt det hållet hon vill så blir hon flyförbannad. Neo och Ida har börjat med en ny lek också där Ida går och jagar Neo, de skrattar båda två så de kiknar :-)

5 månaders rapport

Nu är det fem månader sedan operationen, här är mina siffror:


6 februari- start med modifast

22 februari på operationsdagen- efter 16 dagar med modifast (-6,2 kg)

22 mars 1 månad efter operationen (-7,7 kg)

22 april 2 månader efter operationen (-4,3 kg)

22 maj 3 månader efter operationen (-5,9 kg)

22 juni 4 månader efter operationen (-4,3 kg)

22 juli 5 månader efter operation (-4,4 kg)

Allt som allt har jag gått ner 32,8 kg (har 20,7 kg kvar) och efter operationen 26,6 kg. 


Allt känns fortfarande jättebra och jag kan knappt tro att det är sant när kilona bara "rinner av en", från storlek 50 (vilket satt trångt) kan jag numera ha storlek 44 (ibland 46). Det ni ;-)


Neos önskan gick i uppfyllelse

Neos önskan gick i uppfyllelse

Neo älskar båtar, han har en film som handlar om en räddningsbåt (Elias), vi har åkt över till Djurgården med färjan från slussen många gånger nu och även tagit en tripp två gånger med Vikingline för att han ska kunna få åka båt den här sommaren. Han har tjatat om att få åka mormors och Staffans båt och nu gick hans önskan i uppfyllelse, han kommer säkert att bli kapten på något fartyg när han blir stor. I augusti ska vi dessutom åka till Åbo och hälsa på mumintrollen. Då tar vi dagskryssning dit och hem och sedan tar vi in på hotell 3 nätter i Åbo. Det kommer nog att bli en riktig höjdare tror jag.

På bilden ser ni Staffan (mammas man), Neo och jag.

Dagen i Arkösund var en riktig höjdare, med god mat, båttur, trevligt sällskap och glass. Kan man önska sig mer? ;-)

Igår i båten

Igår i båten

Igår åkte vi till Arkösund, där mamma och Staffan har sin båt och husvagn. Neo hade tjatat om det här länge... På den här bilden ser ni mamma, Dejan och Ida. Ida tyckte väl inte att båtturen var särskilt kul. Nästa år kanske hon kommer att tycka det är jätteroligt???

Fortsättning på badrummet

51231-103

Idag blev nästan all klinkers lagd. Imorgon ska fogen dit...

Pelaren vid duschen

Pelaren vid duschen

En pelare vid duschen ska vi ha också. Det blir så snyggt, nästan synd att man inte ska bo kvar här. Dock kan vi njuta av vårt nya fina badrum i drygt ett halvår innan vi flyttar :-)

Renoveringen i badrummet.

Renoveringen i badrummet.

Nu är kaklet satt på väggarna, det som kvarstår är klinkersen på golvet. Klinkersen är den samma som den svarta pelaren. Den svarta pelaren ska vara vid toaletten.

En ny epok är på väg

En ny epok är på väg

Idas bebistid är nu på väg bort och hon börjar bli en liten flicka nu. Idag gick hon för första gången mer än 2-3 steg själv. Innan har hon gått mellan möbler om det har varit nära och mellan Dejan och mig. Men nu gick hon utan att ha ett riktigt mål, kanske 10-20 steg i stöten. Hon kan även resa sig upp och ställa sig själv. Detta genombrott hände alltså idag och jag har fotograferat det här på bilden över. Ni får ursäkta röran men vi håller på och renoverar badrummen här hemma och då blir det rörigt över allt...

Tror att det bara handlar om dagar och på sin höjd om veckor tills Ida går mer än kryper. Min lilla tjej vad duktig hon är! Det är skönt att hon går innan hon börjar förskolan som hon ska börja i den 15 augusti tillsammans med lillebror.

Dessutom tog jag bort bygeln från tripptrappstolen för någon vecka sedan, och hon sitter så bra utan den. Jag har dessutom slutat ge henne pipmuggar, dom vände hon bara upp och ner och hällde ut vattnet ur, så istället får hon dricka ur glas och hon är så stolt! Och duktig, hon dricker själv, dock kan man inte fylla glaset helt fullt, men det gör ju ingenting :-)