Dagens ros till mamma

Som var hemma från jobbet i måndags och idag för att vara hemma med mina sjuka barn, då varken Dejan eller jag kunde vara borta från jobbet. Tack så jättemycket det betydde massor ska du veta! Dessutom skjutsade hon dom halvvägs hit så att vi inte behövde åka hela vägen till Norrköping! Bättre mamma kan man inte ha som alltid ställer upp! Tack!

Kram Jennie

Uppdatering fortsättning

När vi väl kom hem från Örebro åkte vi och köpte ett Stockholmskort, 580 kr per vuxen (Ida och Neo var gratis), då går man in på de flesta attraktioner i Stockholm och åker gratis buss och tåg. Nu var det dags för oss att utforska Stockholm.

Dag 1
Första dagen åkte vi med de båda Sightseeingbåtarna som ingår i Stockholmskortet, den första turen gick vid Kungsholmen, den var helt okej. Den andra turen gick runt Djurgården och den hade verkligen varit en höjdar tur om det inte hade varit så att man inte kunde förstå vad dom sade, för ljudet ekade så mycket. Hade jag betalat för den turen så hade jag varit enormt besviken!

Sedan åkte vi med Ms Emelie som går till Hammarby sjöstad en trevlig tur som tog ungefär 1 timme tur och retur, dock ingen speciell båt, men var kul att se vyerna där också.

Vi gick också in till Skansen- akvariet, och det gillade barnen ska jag säga, det häftigaste var att gå bredvid de små aporna, det var precis inpå, bara att sträcka fram handen och röra dom (dock fick man inte det, dom kunde tydligen bitas), Neo och Ida stod där länge och tittade på.



Obs!!! Det är inte min fot!

Skansen- Akvariet var alltså en riktig höjdare, så den får 4 N av 5 möjliga:
N N N N

Anledningen till att det inte blev fem är för att man måste betala entreét till SKansen först och sedan till akvariet, det blir ganska dyrt om man bara har tänkt att gå till akvariet, och att gå både på Skansen och akvariet är lite mycket på samma dag. Den här dagen struntade vi dock i Skansen då det inte var så länge sedan vi var där, och det tar så lång tid, ville få ut det mesta av Stockholmskortet ju :-)

Dag 2

Andra dagen begav vi oss till Junibacken, i vanliga fall kostar det 110 kr per vuxen och 95 kr för barn som är 3 år och över. Alla gick vi in gratis. Dock fick vi börja med att ställa oss i världens kö innan vi kom in, alla skulle tydligen till Junibacken just den här dagen. Det tog dock inte så lång tid "bara" 15 minuter att komma in. Dock hinner man ju bli lite retlig när barnen blir otåliga... Väl där inne började vi med Sagotåget och det var knappt någon kö alls för det var tydligen någon teater just då. Sagotåget tycker jag själv är väldigt fint och barnen var väldigt imponerade ända tills draken kom och de blev väldigt rädda.

När vi väl hade åkt sagotåget var vi hungriga, vi kom dit precis till lunchdags, så vi tänkte kolla vad deras restaurang har att erbjuda, och jag måste säga att jag blev väldigt possitivt överraskad, inte över deras meny för den bestod mest av köttbullar, pannkakor eller någon sallad. Sedan fanns det förståss ett hav av kakor att välja mellan. Utan av både priserna på maten och att de hade mat som Ida kunde äta. Hon kunde välja precis som storebror mellan köttbullar och pannkakor (hon är både mjölk och äggallergisk). Hon valde dock köttbullar, priserna var helt humana, barnportionerna låg på 45 och vuxenportionerna har jag för mig låg på 59 kr, det var iallafall inte så dyrt som man kunde ha trott att det skulle vara på ett sådant ställe. Dessutom var deras bord ute väldigt trevliga:


Här sitter Ida och väntar på maten. Lägg märke till den fina utsikten.

Skulle helt klart kunna gå på den restaurangen fler gånger, för er som inte är insatta i allergier så är det väldigt svårt att kunna få barnen att välja samma mat som alla andra på de flesta restauranger. Och att sedan kunna få sådan utsikt, Ida var iallafall överlycklig!

Efter maten var det dags för lek i Pippis hus:







Rutschkanan blev en favorit:









Vi var väl där i ca 2 timmar, det var väldigt mycket folk, föreställningarna orkade vi inte äns försöka titta på, medans dom var så kunde vi leka ganska ostört i Pippis hus, för det var bara några barn där, men så fort föreställningen slutade kom det massor av folk och blev väldigt trångt.  Rutsckanorna blev höjdpunkterna, de ville då åka många gånger, men rutschkanor kanske man kan åka på vanliga lekplatser också så slipper man trängas med en massa andra ;-)

Junibacken får iallafall 4 N:
N N N N

Minus för det enorma priset, tycker inte att det riktigt är värt det. Stort plus för att de har allergivänlig mat och en massa goda kakor i restaurangen, priserna är inte heller så dyra som man kunde tro att de skulle vara, iallafall inte om man köper gamla hederliga pannkakor eller köttbullar. Ska man åka hit ska man dock inte åka på sommaren konstaterade jag, nästa gång jag kommer att åka dit, och det kommer jag garanterat att göra fler gånger, men inte på ett bra tag nu. Så ska jag åka på vintern. Trots att det var värmebölja ute, så var det fullt med folk på Junibacken, alldeles för mycket folk för att barnen skulle kunna leka och ha skoj.

Efter Junibacken skyndade vi oss iväg till Aquaria, vi hade ganska höga förväntningar på Aquaria, jag hade trott att det skulle vara mycket häftigare. Först var det en liten regnskog, tydligen blir det natt där också, och åskar och blixtrar, vi hade dock redan gått ut därifrån när det hände, och kanske tur var det för annars hade väl barnen blivit rädda. Det fanns mycket fina fiskar och vi såg även hajjarna, kryptunnelt var tyvärr avstängd och det var ju väldigt synd. Efter det kröp vi in i en kloak som låg under marken och där kunde man se försurnat vatten. Efter det var vi i princip klara, allt som allt tog det väl cirka 30-40 minuter att gå igenom allt. Tyckte inte att det var så jätteimponerande, tyckte faktiskt om Skansen-akvariet mer isådanafall, där fanns det ju också hajjar och krokodiler!!!

Inträdet till Aquaria kostar i vanliga fall 80 kr per vuxen här går också barnen in gratis fram till dom är 6 år har jag för mig. Jag ger iallafall Aquaria 3 N av fem möjliga:
N N N

Jag kan ju tycka att bor man i Stockholm ska man ha besökt Aquaria åtminstone en gång i livet, men eftersom det inte ger någon fantastisk upplevelse så kommer det nog ta låååååååååång tid innan jag besöker det igen, kanske minst 10 år till? ;-) Att åka till Aquaria är inte precis någon heldagsutflykt utan om man ska vara lite mer nogrann än vad vi var så kan jag inte tänka mig att det iallafall kan ta mer en 1 1/2 timme...

Efter Aquaria var det dags för Gröna lund, nu var klockan ungefär halv fyra på eftermiddagen. Jag lovar Neo och Ida var helt galna när dom kom dit, efter att ha varit på Liseberg så ville dom åka alla karuseller i princip.

Vi startade lite lätt med ponnykarusellen precis som på Liseberg:






Sedan såg vi på Tobbe Trollkarl:



Efter det hittade dom sin favoritkarusell som dom säkert åkte minst 30 gånger:



Han provade även barnradiobilarna, barnpariserhjulet och de små flygande elefanterna. På Gröna lund fungerar det som så att barn som inte har fyllt 4 år åker gratis, medans föräldrarna som följer med betalar. Lite annorlunda mot Liseberg. Detta gör att åkkupongerna räcker mycket längre eftersom många av karuseller kan dom åka själva, som t ex bilen som ni ser på bilden över, den åkte bara runt runt och Ida och Neo kunde åka den själva, och kul hade dom! Samma sak var det med barnradiobilarna, Neo åkte gratis eftersom vi inte åkte med. Inträdet till Gröna Lund går i vanliga fall på 70 kr för vuxna, barnen gick in gratis men jag är osäker på när dom börjar betala där. Vi köpte ett åkkuponghäfte för 320 kr och där fick vi med 20 åkkuponger, alla barnkaruseller tog en åkkupong från den vuxna (barnen åkte ju gratis) förutom de flygande elefanterna som tåg två åkkuponger. När vi väl var där så bestämde vi oss för att hit ska vi gå imorgon också, barnen var helt överlyckliga och ja dom ville inte gå hem när det var dags :-)

När vi blev hungriga var det dags att köpa lite mat, vi var sugna på pizza och bestämde oss för familjepizzan som har 6 slices och 3 drickor för priset av 199 kr, Ida fick hamburgare och pommes frites. Dock var pizzan inte någon höjdarupplevelse utan det var håll i er fryspizza!!! Dock är ju fryspizza också gott som tur var, men det är ju inte som man förväntar sig att det ska smaka när man äter ute på en pizzeria. Hamburgaren såg inte heller ut som någon gourmetupplevelse ;-) Det är en av nackdelarna med Gröna Lund att dom inte har några riktigt bra matställen, men det kanske bara är vi som inte har hittat det, om ni har några tips får ni gärna säga till ;-) När vi satt och åt kom det några som hade köpt langos och satte sig en liten bit bort bara och jag kan säga att dom inte heller såg ut som några höjdar langos, såg nästan råa ut, som degklumpar bara....

Klockan nio när barnkarusellen som dom åkte stängde bestämde vi oss för att gå hem, och komma tillbaka imorgon igen. Barnen var jätteledsna och bråkade och grät när vi skulle gå. Helst Neo ville inte alls gå hem, men när vi sade att vi ska komma tillbaka imorgon igen blev han lite gladare. Detta var på en tisdag och när vi ställde oss vid busshållplatsen för att vi ville ta spårvagnen till Östermalm, upptäckte vi att i princip alla bussar och spårvagnar var upptagna, vi pratade med en bussvärd som stod där och då berättade han att så här är det alltid på tisdagar på grund av Allsången på skansen. Så vi gick till hållplatsen vid skansen i stället och då kom vi genast med på spårvagnen. När vi väl hade kommit på Roslagsbanan somnade barnen, helt utmattade :-)

Dag 3

Vi sov ganska länge och ville inte gå upp jättetidigt efter gårdagen, så vi tog det lugnt, efter frukosten begav vi oss in mot staden iallafall. Vi bestämde oss för att vi vill åka upp i Kaknästornet. Sagt och gjort. Men innan vi skulle dit åt vi lunch på vårt nya favoritställe inne i stan. Vi är som sagt var thai-mat frälsta men det är svårt att hitta riktigt bra thai-mat med schyssta råvaror. Vi har iallafall hittat det, vi var där och åt på dag 1 också och var helt frälsta. Restaurangen heter Pong, de har lunchbuffe med en massa goda fräscha thairätter, det kostar 85 kr per vuxen och 30 kr per barn. Den ligger om man går på Drottninggatan mot Gamla stan, men ungefär när man har kommit halvvägs från Åhlens till Gamla stan svänger man mot höger. Jättegod mat och jag rekommenderar den varmt om man gillar thai mat.



Efter att magen hade fått sitt åkte vi till Kaknästornet.





Kaknästornet är väldigt högt och man ser väldigt långt, går man på den nedre våningen så kan man även läsa på skyltarna så att man vet vad man ser. Väldigt intressant och fantastiskt. Entreen tror jag var på 35 kr för vuxen, men jag kan ha fel. Jag ger Kaknästornet 4 N av fem möjliga:
N N N N

Roligt att se hur Stockholm ser ut, och man lär sig alltid någon om vad det är som ligger där osv. Dock tycker jag att det är ett nöje som man kanske gör en gång i livet eller iallafall inte så ofta. Att åka dit med barnen rekommenderar jag inte, de blir bara uttråkade och frågar när man väl ska gå därifrån. Detta är ingen heldagsutflykt heller, vi var där kanske i 15-20 minuter, man skulle kanske kunna vara där lite längre, sitta och fika eller ta en mat, men barnen tycker som sagt var inte att det är kul. Dessutom skyr jag sådana där turistfällor också lite, maten brukar aldrig vara så jättegod och det brukar ju inte heller vara billigt.

Efter Kaknästornet begav vi oss till Wasa-museet. Detta var väldigt intressant, jag har ett svagt minne att jag var där med 9:an men det är som sagt var några år sedan dess, typ fem eller nått ;-) Och att få se Wasa-skeppet igen var jättekul. Ida sov som tur var i vagnen, hon var helt slut, men Neo var inte så lagom road. Vi råkade komma till ett ställe där guiden berättade en gång, och det var väldigt intressant att höra det hon berättade, men som sagt var vi kunde inte hänga på någon guidning för Neo tyckte inte att det var jättekul och ville ju gå till Gröna Lund.



Jag ger iallafall Wasa-Museet 4 N av fem möjliga:
N N N N

Detta är ingen upplevelse för små barn och man ska nog gå hit med stora barn eller bara vuxna. När man väl är där ska man lyssna på en guidad tur för man får lära sig mycket och allt blir mycket mer spännande. Jag anser nog att man ska ha varit på Wasa-Museet iallafall en gång i livet om man bor i Stockholm. Men spara upplevelsen tills barnen är lite större är mitt råd. Jag tror att entreen låg på 80 kr men eftersom vi inte betalade kan jag ha fel.

Och sist men inte minst skulle vi gå på Gröna Lund. Grejjen var att vi hade läst på vägen dit på baksidan av kortet att man bara fick gå en gång på alla attraktioner, kanske något att tänka på, vi som trodde att man kunde göra allt hur mycket man ville, men det kunde man tydligen inte. Och vi hade ju redan varit på Gröna Lund så vi skulle säkert inte kunna göra om det igen. De drar kortet varje gång man går in på ett ställe så det är väl på det sättet de håller koll. Det känndes ju lite som en besvikelse att ha läst det, men vi hade lovat Neo och Ida att vi skulle dit så det var bara att bita i det sura äpplet och betala, men vi tänkte prova med korten först ialalfall. Och vet ni vad vi hade sådan tur att maskinen var trasig så han kunde inte dra korten och vi kom in gratis iallafall.

Den här gången var klockan ungefär fem när vi kom till Gröna Lund. Vi började med att åka de flygande elefanterna:





Batteriet på kameran tog slut när vi var där, så typiskt, det tar alltid slut när man vill ta kort på någonting.

Iallafall provade Neo lilla vikingen, nyckelpigan, de åkte farfars bilar och alla de andra karusellerna de åkte igår. Bilarna som åkte runt runt runt, åkte de säkert minst 20 gånger också. När karusellerna på ena sidan stängde klockan tio i nio kunde vi gå över till andra sidan för de stängde tio i tio. VI trodde dock att det bara var barnkarusellerna som stängde tio i tio, men tydligen stänger hela Gröna Lund klockan tio, så det var lite snoppet då vi hade tänkt att göra lite till när barnkarusellerna hade stängt. Neo blev så klart jätteledsen när vi skulle gå hem igen, men men.

Neo och Ida ville äta hamburgare med pommes frites så det åt vi hela familjen, och precis som igår var inte maten någon gourmet upplevelse, utan vad man hade kunnat förvänta sig, inte äckligt, men inte supergott heller.

Jag ger iallafall Gröna Lund 5 N av fem möjliga:
N N N N N

Jag tycker att det fanns mycket mer karuseller för barnen än vad jag trodde att det skulle finnas. Att barn som inte har fyllt fyra år åker gratis också gör att hela upplevelsen inte blir så dyr heller. Men så fort dom har fyllt fyra år pratar vi ju om helt andra pengar. Man ska inte heller försöka luras och säga att barnet är yngre än fyra år för de frågar faktiskt barnen och de är ju spontana och ärliga och säger att dom är fyra år. Vi hörde nämligen att dom frågade ett barn när Neo och Ida åkte. Ett litet minus är att det är svårt att hitta något gott att äta, men som sagt var det kanske är jag som inte har hittat det än, någon annan kanske har något tips? Det blir också genast lite dyrare att gå på Gröna Lund än att gå på Liseberg så fort barnen har fyllt 4 år, innan är det faktiskt billigare.

Angående stockholmskortet ger jag det 4 N av fem möjliga:
N N N N

Det var jätteroligt att kunna uppleva Stockholm på det här sättet och att komma in på alla aktiviteter som man ville, tycker dock att det var synd att man bara får gå in en gång på varje ställe, när man ändå har betalat så mycket för stockholmskortet så kan de allt bjuda på att man kan gå in flera gånger tycker jag. Det var inte heller någon som sade till oss att man bara får gå in en gång på en attraktion, det borde dom vara tydligare med tycker jag. Priset vi betalade för Stockholmskortet var 580 kr per vuxen, då hade vi det i 3 dagar, barnen åkte gratis med oss. Vi gick då in på alla dessa attraktioner, åkte roslagsbanan och tunnelbana in till stan, tog båten från Nybroviken till Djurgården eller åkte spårvagn. Pengarna tjänade vi in med råge, dock blev det tre väldigt intensiva dagar, man var lite trött efteråt om man säger så ;-)

Kram Jennie


Fortsättning uppdateringen juli månad

Nu är vi runt den 20e juli. Då åkte vi till Dejans mamma i Falköping, alltså Ida och Neos farmor. Vi åkte dit söndageftermiddag, Neo och Ida var jätteglada och ville gärna hjälpa henne i affären.

Det här satt jag och hörde i bilen, Neo, Ida och farmor satt där bak:
Neo: "Farmor, måste du bo så långt borta?"
Farmor: "Vad ska jag göra?"
Neo: "Du kan bo hos mig i mitt hus i Vallentuna"

Så sött, dom är så spontana och härliga barnen. Där finns inga svårigheter.

Tyvärr glömdes det att ta kort på farmor och barnen, utan vi tog bara kort när vi åkte till en lekpark med barnen. Det var iallafall en fin lekpark där dom hade djur också:





På tisdagen var farmor barnvakt så att vi kunde åka till Ullared, och det tog verkligen hela dagen! Men kul var det även om det var lite tröttsamt, handlade gjorde vi för, håll i er.... 8.000 kr (!!!) Men mycket fick vi för pengarna, vinterkläder till barnen, regnkläder, gummikläder, strumpor, kalsonger, massa kläder, några kläder till oss, där hittade vi dock inte massor. Jo förresten jag hittade en massa bhar!!!

Neo och Ida hade också haft väldigt skoj när vi var borta med farmor, tack för hjälpen!

På onsdagmorgon for vi till Göteborg där vi hade bokat hotell i två dagar. Scandic Opalen som ligger ganska nära både city och liseberg, man kan säga att de ligger mitt imellan dom två, så det var gångavstånd till både och. Mitt emot filmstaden låg det för att vara exakt. Det var väldigt sköna sängar där dessutom! Inte jättedyrt heller, drygt 1000 lappen per natt fick vi betala. Så det hotellet kan jag verkligen rekommendera om ni ska åka till Göteborg, Neo fick sova i extrasäng och Ida sov i vår säng emellan oss. Det fungerade bra.

I Göteborg träffade vi Dejans kompisar  med respektive från Högskolan. Dagen då vi kom dit gick vi mest runt på stan:



När det här kortet togs låg Neo och sov:





På kvällen gick vi till en mongolisk restaurang och käkade, det var vi fyra och 2 av hans kompisar med deras tjejer. Det var jättetrevligt.

Dagen därpå fick vi sällskap av K och L på Liseberg, och barnen bara älskade att åka alla karuseller. Det här var första gången för både Ida och Neo så vi hade inte en aning om hur dom skulle reagera:


Vi började iallafall lugnt med ponnykarusellen.



Sedan fick Neo prova på knatteradiobilarna. Och han bara älskade det. Och så fortsatte det, med allt de fick prova, här är ett urval av bilder på karuseller dom åkte:

















Neo och Ida fick prova på dom flesta karusellerna som var tillåtna för deras längd, och en del karuseller som de tyckte mycket om åkte de flera gånger.

På kvällen träffade vi återigen kompisarna och så gick vi och åt på en restaurang, tror att det var en fransk restaurang eller var det italiensk? ;-)







Själv åt jag en jättegod lammfärsbiff med fetaost i, någon god potatis och lite såsstänk över tallriken, ja ni vet de brukar ju inte ge massor av sås, fast det passar mig igentligen perfekt ;-)

Kvällen avslutades sedan med att vi gick till fontänen som ligger i Göteborg centrum.



Vi satt där och pratade till strax efter elva, då det var dags för oss att gå mot hotellet (vi hade ju iallafall barnen med oss). Men vadå är det semester så är det ;-)



När vi skulle gå hem till hotellet ville inte Neo gå hem utan han skulle gå till Liseberg och åka karuseller igen! Han blev jätteledsen när vi sade att det var stängt, han älskade verkligen att åka karusellerna.

Så dagen efter bestämde vi oss för att göra en repris innan vi åkte vidare till Örebro, så vi gick till Liseberg igen.



Barnen var eld och lågor och de fick åka om alla karuseller en gång till. Så om vi ska ge Neo poäng på Liseberg så blir det absolut fem stycken N:
N N N N N

Ur vuxen synpunkt blev det inte heller så dyrt att gå på Liseberg heller som vi trodde, barnkarusellerna tar bara en åkkupong, dessutom var ponnykarusellen helt gratis, och vuxna som åkte med barnen åkte gratis på de flesta barnkarusellerna. Så ett häfte som kostade 220 kr för 15 kuponger räckte länge, inträdet var på 70 kr per vuxen, barnen gick in gratis. Så åkattraktionerna och inträdet gick på 360 kr dag två, något mer dag ett. Vid fem, halv sex åkte vi vidare till Örebro där vi hade bokat hotell.

När vi kom fram till Örebro skulle vi leta fram ett ställe som vi kunde äta på och det var inte det lättaste, det var så varmt och skönt på kvällen att alla uteserveringar var upptagna. Till slut hittade vi iallafall en grekisk restaurang som hade helt öppet (dvs de hade skjutit bort väggen eller fönstrena, ja ni vet) och så fick vi ändå sitta inne:





Här sitter vi och väntar på maten. Det blev souvlaki, det var verkligen jättegott, dock kunde servisen ha varit något bättre. Men men man kan inte få allt, tror att dom hade för mycket folk den kvällen, de hann knappt komma och hjälpa en.

I örebro bodde vi på Elite stora hotellet, vi hade en sådan där premiecheck, och hotellrummet var riktigt fin, till Neo hade de bäddat i bäddsoffan och där fick två barn lätt plats, var säkert minst 120 cm bred, kanske till och med bredare? Det stod 4 flaskor vichy vatten på bordet när vi kom upp. Sängarna var sköna. Det låg väldigt centralt så man hörde en del av nattlivet, helst när vi var tvugna att sova med fönstrena öppna då det var så varmt. Dejan tyckte att det var lite jobbigt att sova på grund av detta. Vi betalade 1400 kr för två nätter eftersom vi hade coop premiecheck så priset var väldigt bra, hotellet var mycket dyrare annars.

Nästa dag gick vi till Gustavsvik, deras upplevelsebad. Jag kan ju säga att vi blev väldigt överraskade när vi fick veta entrepriset, och det var inte en glädjeöverraskning utan snarare tvärtom. Vi 4, 2 barn ett barn på 2 år och andra barnet på 3 år betalade 330 kr!!!! Jag måste säga att det var väldigt dyrt, helst då vi inte kunde utnyttja hälften på badet eftersom barnen var alldeles för små. Forsarna och det var ju alldeles för farligt för att bada med två små barn. Så det vi kunde utnyttja var barnbassängerna, vilket inte var någon jätteexklusiv upplevelse.









Det fanns visserligen 4 rutschkanor som Neo och Ida gillade, men det fanns det ju i sådanafall även på badet i Uppsala och där var det ju minst halva priset! Näe tyckte inte att badet var så jättebra att de kunde ta ut sådana priser, kanske är mer värt att betala det om man åker dit med tonåringar som kan åka i forsarna?

Jag ger Gustavsviksbadet 3 N:
N N N

Priset drog ner rejält annars var det ett trevligt bad, dock inte så mycket för dom små barnen så jag tycker inte att dom borde ha tagit entre för dom, det gör dom ju inte på andra bad(?!)

Efter det åkte vi tillbaka till hotellet och åt på hotellrestaurangen, vid det här laget hade vi tagit så många bilder att kameran var full. Vi fick iallafall plats på uteserveringen den här gången då vi gick lite tidigare den här gången.

På morgonen därpå åkte vi till Wadköping och Holmen, Neo fick prova på att åka tåget, sedan tittade vi snabbt genom djuren och sedan ville vi hem. Prata om hemlängtan!

Summa av semestern: Vi var borta i 7 dagar och det var skönt att komma hem sedan. Dock är det ju alltid lite speciellt att bo på hotell, man behöver inte bädda, göra rent efter sig osv. Dessutom att bara kunna gå ner i restaurangen och äta frukostbuffen är ju också en upplevelse. Sedan slipper man ju disk och laga mat under semestern då man går på restauranger hela tiden. Göteborg kommer vi definitivt att åka till fler gånger, kanske redan nästa sommar så att barnen får gå på Liseberg igen. Örebro var det nog den sista gången vi åkte till, fint hotell som låg väldigt centralt och fint vid vattnet, men vilken tråkig stad, fanns inte så jättemycket att göra faktiskt. Då är Stockholm tio gånger bättre!

Imorgon ska jag försöka skriva lite om när vi köpte Stockholmskortet på 3 dagar och "gjorde" Stockholm.

God natt på er, imorgon är det inskolning för oss.

Kram Jennie

Idag

Idag började vi med inskolningarna med barnen till nya förskolan. De har ju inte precis tagit i, Ida fick vara där en halvtimme och Neo en timme. De är ändå ganska stora nu och är ju vana att vara på förskolan, så man tycker ju att de kunde ha fått vara en lite längre stund, men men... De lär ju få vara en massa på förskolan sedan när vi börjar jobba ;-)

Det här är min sista semestervecka, på måndag börjar jobbet igen. Mitt nya jobb, spännande...

Tog iallafall ett kort på Rebeca idag då jag tänkte att ni skulle få se hur hon ser ut i sitt svarta hår och hålet i näsan:


Min stora sötnos, hon är här till och med söndag, sedan åker hon tillbaka till Tumba igen..

Sedan har vi en till sötnos som vi tog kort på idag eftersom vi ska ha bilder till förskolan på henne:


Inskolningen med barnen går bra iallafall, efter inskolningen hann jag bara hem och laga mat för att sedan äta för att sedan åka till frisören. Jag visste hur jag skulle klippa mig innan jag åkte till frisören, men efter att ha suttit och kollat i tidningar där och jag ville dessutom hitta på något nytt....

Iallafall hittade jag en frisyr i tidningen och jag föll för den, frågade frisören vad hon tyckte jag var verkligen osäker på hur jag skulle göra. Sade till henne att jag kom hit för att klippa en bob, men nu såg jag den här frisyren och funderar på den också. Efter att vi dividerade lite så bestämde jag mig iallafall för den andra frisyren, och så här blev det:


Och så ett kort på mig och stora tjejen:



Efter att jag hade klippt mig så gick vi till lekparken, efter ett tag kom det en hel del barn och deras föräldrar. Så då satt vi och pratade med en massa grannar, några av dom hade jag inte träffat innan, så det var trevligt.

Ikväll verkar det inte vara så mycket på tv, men jag hoppas att jag hittar något att se på.

Uppdateringen av resten av juli kommer, ska försöka göra den redan imorgon :-)

Kram Jennie

Fortsättning på uppdateringen.

Nu är jag på mitten av juli, Rebeca som har tjatat jättemycket om att hon ville pierca (!) tungan när hon fyllde 15 år fick blankt nej av mig, dock kunde jag väl gå med på att hon tar ett litet hål i näsan. Sagt och gjort, hon tog ett hål långt upp i örat och ett hål i näsan som hon har en liten sten i. Sedan har hon även färgat håret svart, det blev fint med hålet, det svarta hade jag väl kunnat vara utan, men men... De är ju sådana i den åldern. Dock är hon ju så mörk i sig så att det svarta faktiskt är fint på henne. Ska försöka ta ett kort på henne så att ni får se.

Iallafall, det var dags för henne att åka till Småland och vara hos sin pappa och farmor, så det blev bara vi andra fyra kvar hemma. Dejan gick på semester och vi bestämde oss för att ganska sent ta en kryssning med silja line till Helsingfors, Dejan har aldrig åkt med de båtarna så vi tyckte att det skulle vara kul.


Här står jag och sminkar mig i hytten.


Här sitter vi i baren och tittar ut när vi åker och dricker en drink.


Så här fin var utsikten.


Här sitter Neo med sin drink och väntar på att akrobatshowen ska börja...


Ida och Dejan väntar också.

Det blev en trevlig resa, vi satt mycket på däck, eller så åt vi buffeen i restaurangen eller satt i baren och kikade ut. Vi provade dessutom badet på båten och tax free shopen givetvis ;-) Jag måste dock säga att Silja line båtarna är lite överreklamerade och jag själv kan inte förstå den enorma prisskillnaden, är det verkligen värt det?

Jag uppdaterar mer om juli månad senare, nu börjar filmen.,...

Kram Jennie

Uppdatering

Det var länge sedan jag skrev här och så ska det väl vara, på semestern ska man inte sitta vid datorn eller hur? ;-)

Jag började som sagt var min semester i mitten på maj, så när juli väl hade kommit hade jag redan varit hemma ett tag.

Första hälften av juli arbetade Dejan, och jag var hemma själv med barnen; Rebeca, Ida och Neo.

Vi var bland annat på skansen:


Här kan ni se mina barn när de äter vår medhavda picknick.


Här är de inne i barnens zoo och klappar en get.


Jag och Rebeca på väg hem från Skansen, så där lagom trötta på tåget (Roslagsbanan). Kortet är taget av mästerfotografen Neo.






Vi har haft ganska mycket besök av en familj från Täby som har en tjej som är några månader äldre än Ida, riktigt kul har barnen ihop. Det har blandannat blivit en helkväll med singstar och drinkar med bacardi :-) Pappan i familjen känner Dejan sedan länge, de umgicks en hel del på högskoletiden.


Ida i pyjamas när hon leker hund, ser lite lurig ut eller hur? ;-)

Sedan har vi varit i Uppsala på Fyrishovsbadet, är närmare nu än att åka till Sydpolen, vi har varit och badat på kvarnbadet, haft många grillkvällar med mycket gott och så har vi varit på Spårvagnsmuseet, vilket Neo tyckte var kul eftersom han älskar spårvagnar. Är det någon mer som har tänkt att gå dit kan jag ge er ett tips, att ta spårvagnen till djurgården förstå, då får man nämligen inträdet till Spårvagnsmuseet till halva priset för hela familjen, vilket jag givetvis inte visste om men men....


Två stycken coolingar....

När det var fint väder och vi inte orkade åka någonstans tog vi fram lilla poolen:




Man måste smörja in sig ordentligt så att man inte bränner sig...









Vi hade födelsedagskalas för Rebeca som fyllde 15 år, gooosh vad tiden går fort...



Det var släkten som kom, här på bild Angelica (min lillebrors flickvän), min mamma och min mormor.



På kvällen blev det...


Singstar givetvis, och drinkar med äpplebacardi...


Lillebrorsan...





Uppdatering med resten av det som har hänt i juli kommer senare...

Kram Jennie