Fortsättning uppdateringen juli månad

Nu är vi runt den 20e juli. Då åkte vi till Dejans mamma i Falköping, alltså Ida och Neos farmor. Vi åkte dit söndageftermiddag, Neo och Ida var jätteglada och ville gärna hjälpa henne i affären.

Det här satt jag och hörde i bilen, Neo, Ida och farmor satt där bak:
Neo: "Farmor, måste du bo så långt borta?"
Farmor: "Vad ska jag göra?"
Neo: "Du kan bo hos mig i mitt hus i Vallentuna"

Så sött, dom är så spontana och härliga barnen. Där finns inga svårigheter.

Tyvärr glömdes det att ta kort på farmor och barnen, utan vi tog bara kort när vi åkte till en lekpark med barnen. Det var iallafall en fin lekpark där dom hade djur också:





På tisdagen var farmor barnvakt så att vi kunde åka till Ullared, och det tog verkligen hela dagen! Men kul var det även om det var lite tröttsamt, handlade gjorde vi för, håll i er.... 8.000 kr (!!!) Men mycket fick vi för pengarna, vinterkläder till barnen, regnkläder, gummikläder, strumpor, kalsonger, massa kläder, några kläder till oss, där hittade vi dock inte massor. Jo förresten jag hittade en massa bhar!!!

Neo och Ida hade också haft väldigt skoj när vi var borta med farmor, tack för hjälpen!

På onsdagmorgon for vi till Göteborg där vi hade bokat hotell i två dagar. Scandic Opalen som ligger ganska nära både city och liseberg, man kan säga att de ligger mitt imellan dom två, så det var gångavstånd till både och. Mitt emot filmstaden låg det för att vara exakt. Det var väldigt sköna sängar där dessutom! Inte jättedyrt heller, drygt 1000 lappen per natt fick vi betala. Så det hotellet kan jag verkligen rekommendera om ni ska åka till Göteborg, Neo fick sova i extrasäng och Ida sov i vår säng emellan oss. Det fungerade bra.

I Göteborg träffade vi Dejans kompisar  med respektive från Högskolan. Dagen då vi kom dit gick vi mest runt på stan:



När det här kortet togs låg Neo och sov:





På kvällen gick vi till en mongolisk restaurang och käkade, det var vi fyra och 2 av hans kompisar med deras tjejer. Det var jättetrevligt.

Dagen därpå fick vi sällskap av K och L på Liseberg, och barnen bara älskade att åka alla karuseller. Det här var första gången för både Ida och Neo så vi hade inte en aning om hur dom skulle reagera:


Vi började iallafall lugnt med ponnykarusellen.



Sedan fick Neo prova på knatteradiobilarna. Och han bara älskade det. Och så fortsatte det, med allt de fick prova, här är ett urval av bilder på karuseller dom åkte:

















Neo och Ida fick prova på dom flesta karusellerna som var tillåtna för deras längd, och en del karuseller som de tyckte mycket om åkte de flera gånger.

På kvällen träffade vi återigen kompisarna och så gick vi och åt på en restaurang, tror att det var en fransk restaurang eller var det italiensk? ;-)







Själv åt jag en jättegod lammfärsbiff med fetaost i, någon god potatis och lite såsstänk över tallriken, ja ni vet de brukar ju inte ge massor av sås, fast det passar mig igentligen perfekt ;-)

Kvällen avslutades sedan med att vi gick till fontänen som ligger i Göteborg centrum.



Vi satt där och pratade till strax efter elva, då det var dags för oss att gå mot hotellet (vi hade ju iallafall barnen med oss). Men vadå är det semester så är det ;-)



När vi skulle gå hem till hotellet ville inte Neo gå hem utan han skulle gå till Liseberg och åka karuseller igen! Han blev jätteledsen när vi sade att det var stängt, han älskade verkligen att åka karusellerna.

Så dagen efter bestämde vi oss för att göra en repris innan vi åkte vidare till Örebro, så vi gick till Liseberg igen.



Barnen var eld och lågor och de fick åka om alla karuseller en gång till. Så om vi ska ge Neo poäng på Liseberg så blir det absolut fem stycken N:
N N N N N

Ur vuxen synpunkt blev det inte heller så dyrt att gå på Liseberg heller som vi trodde, barnkarusellerna tar bara en åkkupong, dessutom var ponnykarusellen helt gratis, och vuxna som åkte med barnen åkte gratis på de flesta barnkarusellerna. Så ett häfte som kostade 220 kr för 15 kuponger räckte länge, inträdet var på 70 kr per vuxen, barnen gick in gratis. Så åkattraktionerna och inträdet gick på 360 kr dag två, något mer dag ett. Vid fem, halv sex åkte vi vidare till Örebro där vi hade bokat hotell.

När vi kom fram till Örebro skulle vi leta fram ett ställe som vi kunde äta på och det var inte det lättaste, det var så varmt och skönt på kvällen att alla uteserveringar var upptagna. Till slut hittade vi iallafall en grekisk restaurang som hade helt öppet (dvs de hade skjutit bort väggen eller fönstrena, ja ni vet) och så fick vi ändå sitta inne:





Här sitter vi och väntar på maten. Det blev souvlaki, det var verkligen jättegott, dock kunde servisen ha varit något bättre. Men men man kan inte få allt, tror att dom hade för mycket folk den kvällen, de hann knappt komma och hjälpa en.

I örebro bodde vi på Elite stora hotellet, vi hade en sådan där premiecheck, och hotellrummet var riktigt fin, till Neo hade de bäddat i bäddsoffan och där fick två barn lätt plats, var säkert minst 120 cm bred, kanske till och med bredare? Det stod 4 flaskor vichy vatten på bordet när vi kom upp. Sängarna var sköna. Det låg väldigt centralt så man hörde en del av nattlivet, helst när vi var tvugna att sova med fönstrena öppna då det var så varmt. Dejan tyckte att det var lite jobbigt att sova på grund av detta. Vi betalade 1400 kr för två nätter eftersom vi hade coop premiecheck så priset var väldigt bra, hotellet var mycket dyrare annars.

Nästa dag gick vi till Gustavsvik, deras upplevelsebad. Jag kan ju säga att vi blev väldigt överraskade när vi fick veta entrepriset, och det var inte en glädjeöverraskning utan snarare tvärtom. Vi 4, 2 barn ett barn på 2 år och andra barnet på 3 år betalade 330 kr!!!! Jag måste säga att det var väldigt dyrt, helst då vi inte kunde utnyttja hälften på badet eftersom barnen var alldeles för små. Forsarna och det var ju alldeles för farligt för att bada med två små barn. Så det vi kunde utnyttja var barnbassängerna, vilket inte var någon jätteexklusiv upplevelse.









Det fanns visserligen 4 rutschkanor som Neo och Ida gillade, men det fanns det ju i sådanafall även på badet i Uppsala och där var det ju minst halva priset! Näe tyckte inte att badet var så jättebra att de kunde ta ut sådana priser, kanske är mer värt att betala det om man åker dit med tonåringar som kan åka i forsarna?

Jag ger Gustavsviksbadet 3 N:
N N N

Priset drog ner rejält annars var det ett trevligt bad, dock inte så mycket för dom små barnen så jag tycker inte att dom borde ha tagit entre för dom, det gör dom ju inte på andra bad(?!)

Efter det åkte vi tillbaka till hotellet och åt på hotellrestaurangen, vid det här laget hade vi tagit så många bilder att kameran var full. Vi fick iallafall plats på uteserveringen den här gången då vi gick lite tidigare den här gången.

På morgonen därpå åkte vi till Wadköping och Holmen, Neo fick prova på att åka tåget, sedan tittade vi snabbt genom djuren och sedan ville vi hem. Prata om hemlängtan!

Summa av semestern: Vi var borta i 7 dagar och det var skönt att komma hem sedan. Dock är det ju alltid lite speciellt att bo på hotell, man behöver inte bädda, göra rent efter sig osv. Dessutom att bara kunna gå ner i restaurangen och äta frukostbuffen är ju också en upplevelse. Sedan slipper man ju disk och laga mat under semestern då man går på restauranger hela tiden. Göteborg kommer vi definitivt att åka till fler gånger, kanske redan nästa sommar så att barnen får gå på Liseberg igen. Örebro var det nog den sista gången vi åkte till, fint hotell som låg väldigt centralt och fint vid vattnet, men vilken tråkig stad, fanns inte så jättemycket att göra faktiskt. Då är Stockholm tio gånger bättre!

Imorgon ska jag försöka skriva lite om när vi köpte Stockholmskortet på 3 dagar och "gjorde" Stockholm.

God natt på er, imorgon är det inskolning för oss.

Kram Jennie

Kommentarer
Postat av: Mamma

Kul att se bilderna och att ni har haft en lyckad semester.

I Vadköping var du flera gånger när du var liten.

Din mormor och morfar bodde i närheten där några år.

Kram Mamma och Staffan vi ses snart.

2008-08-06 @ 21:05:14
Postat av: Jenny

Härliga dagar!

Jag älskar Liseberg både på sommaren och vintern (skithäftig julmarknad).Det bästa är just som du säger att det finns så mkt för de lite mindre barnen( till skillnad från Gröna Lund).

Gustavsvik är samma sak aldeles för dyrt speciellt med små barn.M tyckte det var kul men hon är ju äldre...

Stockholmskortet kikade jag på den här veckan men ångrade mig med tanke på vädret,visserligen är ju mky inomhus men ändå,så det ska bli jättespännande att läsa om hur ni lade upp det.

Kram Jenny


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback