Lägligt nog blev jag utmanad av Jenny att lista mina topp fem ikea prylar

Och jag har ju precis kommit tillbaka ifrån inredningskonsulten som hjälpte oss att välja ut lite av de möbler som vi ska ha, givetvis efter att vi hade visat och sedan sade han vad han tyckte, det är inte helt hans val utan våra men med rådgivning från hans sida så på vissa saker har vi ändrat oss. Här är iallafall möblerna vi ska/tänker köpa;
image1531. Ektorp soffa, vit med svarta blommor, vi har ju vita lädersoffor just nu, och vi vill prova på något nytt, en tygsoffa, och en blommig tygsoffa tänkte vi skulle pigga upp lite, eftersom vi ska ha vitmålat i hela huset, Inredningskonsulten tyckte den här, och vi höll med, fick tipset att ha en turkos matta till, turkosa kuddar och ett vitt soffbord, det blir nog helläckert, frågan är bara vart man hittar en snygg turkos matta? Vi ska iallafall ha 3 st tvåsitssoffor, när vi tröttnar på blommorna är planet att köpa nytt överdragstyg, perfekt, då kanske vi bestämmer oss för hel vitt som faktiskt också är väldigt snyggt om än lite opraktiskt...

image1542. Bjursta bord, i brunsvart, det här bordet är jättepraktiskt, finns massor av bra iläggningskivor i det, så man kan sitta allt från 6-10 runt det, kanske till och med fler, perfekt när man får gäster, detta bord hade vi tänkt att ha i köket, stolar fick vi tips från inredningskonsulten att det fanns jättesnygga stolar från en liten affär på odenplan som passade till detta bord, så det ska absolut kollas upp!

image1553. Vi har tänkt att ha ett bord i vardagsrummet också så att vi kan duka till många om vi har många gäster, saknar det så otroligt här, och eftersom det är öppen planlösning mellan kök och vardagsrum så är det ju lätt att bara dra ihop borden när man har många gäster. Dock funderar vi på högblankt eller det här, vi får se vart det lutar.

image1564. Malm vit säng, vi ska köpa en ny säng till sovrummet, där är vi överens, även att den ska vara vit, dock har vi inte bestämt än vilken vit säng vi ska köpa, men nu när jag satt och letade på Ikeas hemsida tyckte jag att den här var helt okej, kanske blir det den?

image1575. Malm sängbord, om vi väljer den sängen så kanske de här sängborden skulle vara något?

Som sagt var vi kommer att köpa mycket nytt när vi flyttar, vi behöver lite förnyelse, många av dom gamla möblerna är slitna och sjunger på sista valsen, det ska bli riktigt kul att inreda vårt nya hus med snygga och fräscha möbler. Lite möbler följer dock med, fast inte många :-)

Den som hade utmanat mig var alltså:
http://wagen.blogg.se

Och jag utmanar:
Jessie http://jessies.wordpress.com/
Desperata hemmafrun http://desperatahemmafrun.blogg.se/
Veronika http://sagoslott.wordpress.com/
Daniella http://dafe.blogg.se
Bibban http://bibbans.blogg.se/

Ni ska alltså plocka ut era topp 5 ur Ikeas katalog och sedan utmana 5 stycken nya.

Kram Jennie

Vecka fullsmäckad med aktiviteter.

Den här veckan är och har varit fullsmäckad av aktiviteter.

I tisdags var vi på inredningskurs, och det var jättekul och lärdomsrikt. T ex att göra som jag alltid ha gjort, pytsa ut tavlorna lite här och där så att det ska vara tavlor "jämt och fint över rummet", det ska man inte alls göra, utan hellre sätta dom på en vägg och sedan låta någon vägg vara fri, där ser man, och vi fick se bilder och exempel på detta och det var riktigt snyggt! Vi fick massor av tips på hur man t ex kan piffa upp rummet med enkla medel som kuddar i färger osv. Även vilka färger som passar ihop tipsade han om.

I onsdags var jag på 6 månadersbesök på sjukhuset, och det var så kul! Jag var riktigt "hög" när jag kom ut därifrån, fick så mycket beröm. Jag är nog en riktig "mönsterpatient" har skött mig helt enligt bruksanvisningen ;-) Iallafall fick jag verkligen bekräftelse på att det jag gör är bra, och att det fungerar. De tyckte att min viktnedgång var helt perfekt, det är ju cirka 1 kg i veckan och det tycker de är det optimala, inte för snabbt och inte för sakta. Dessutom var mina värden bra vilket visar att jag äter bra, och det såg de ju även i min aktivitetsdagbok och mina matdagar som jag tog med mig. Jag visade även min mage som jag faktiskt är väldigt stolt över, den är inte alls så hängig som jag hade räknat med utan helt okej, visst syns det att jag har fött tre barn, men skinnet hänger inte eller på något annat sätt, utan lite daller bara. Och det sade faktiskt dietisten att det beror till stor del på att jag har gått ner så pass "sakta" och inte för snabbt och att jag dessutom äter så näringsrikt så att jag får i mig alla näringsämnen som kroppen (huden) behöver.

Idag har vi varit i Vallentuna och skrivit kontrakt på huset, så nu är det på riktigt, nu kan vi inte dra oss ut :-) Det känns också väldigt bra faktiskt, sedan åkte vi på en inredningstimme där vi fick hjälp av samma inredningskonsult som vi träffade i tisdags att välja lite tillval, och välja möbler till vårt hus. Vi har valt en hel del möbler som vi ville ha till huset men vi hade lite som vi behövde finslipa och han kom med jättebra tips faktiskt, tror att det kommer att bli jättesnyggt!

Förra veckan ordnade vi det sista med lånen, vi valde SEB, det var de som gav oss de bästa villkoren och bästa räntorna, förra veckan och även idag har vi haft olika mäklare på besök och nu har vi beslutat oss för att gå vidare med en mäklare från fastighetsbyrån (swedbank), det känndes bra med honom och han har sålt många liknande hus som vårt till bra priser. När han berättade hur mycket vi kunde få för vårt så känndes det som riktiga fantasipriser, vi hoppas givetvis att vi får så mycket men även om det blir lite mindre blir vi inte jättebesvikna, vi försöker att hålla förhoppningarna nere, för man vet aldrig vad som händer på de här fyra månaderna på fastighetsmarknaden, dock har det bara gått upp hittills i Tumba.

På måndag ska vi åka till Vallentuna och beställa tillvalen på huset, vi har i princip bestämt oss nu, vi ska ha luckdämpare på luckorna, andra dörrar, annat klinkers i badrummet där nere, lite annan belysning på spegelskåpet där nere och en kommod på badrummet där nere. Vi har även tänkt att ha böjda glasdörrar där nere och badkar där uppe. Vi ska ha vitt 10*10 kakel ovanför diskbänken, det tog vi efter många om och men och efter lite synpunkter från inredningskonsulten. Sedan ska vi också uppgradera nästan alla vitvaror, t ex vill vi ha frostfri frys (det har vi nu och jag vill aldrig mer behöva frosta av frysen *s*), induktionshäll, större tvättmaskin och torktumlare osv.

Nästa vecka kommer även mäklaren och fotograferar huset ute, nu när det fortfarande är lite grönt ute iallafall. Fotograferingen inne ska vi ta senare när badrummet där uppe är färdigt.

Jag ska börja arbeta nästa vecka också, och därmed är inskolningen klar. Inskolningen har väl gått sådär, Neo har varit jätteglad, det är bara dom sista dagarna som han har knorrat lite precis innan vi ska gå, jag tror att det har gått upp för honom att han ska vara där varje dag nu, men så fort vi lämnar honom är han glad. Ida har varit ganska ledsen men hon är mycket gladare nu, vi har lämnat i princip hela dagar (9-15 idag) så nu fungerar det ju bra. Idag när vi kom för att hämta dom såg vi en rolig syn på gården. Då var Ida ute med sina fröknar, och Neo hade precis kommit ut, när Ida får se Neo springer hon emot honom och de kramas, så gulligt att se, tydligen hade de gjort så på förmiddagen också. När de sedan fick se oss sprang de båda mot oss så klart :-)

Kram Jennie

Politik

Satt och läste Caroline Gynnings krönika om att vara sig själv:
http://www.aftonbladet.se/punktse/kolumnister/carolinagynning/article647433.ab

Faktiskt i mångt och mycke håller jag med henne i den. En tanke sådär som bara slog mig var det här med politik. Finns det något känsligare än politik? Iallafall för vissa, när man börjar prata politik så finns det en del som sluter sig som en mussla, vill på inget sätt avslöja sina åsikter eller vad man röstar på. Varför? Varför vill man inte att folk ska veta vad man röstar på, vad är det som är så hemligt? Varför vågar man inte stå för sina åsikter?

Jag blir lika förvånad varje gång någon säger att de inte vill berätta vad de röstade på, varför känns det så jobbigt? Är man rädd för att komma in i diskussioner varför man röstade på det partiet, att man kanske måste förklara, är det så att man kanske inte vet varför man röstade på ett visst parti, utan bara röstar slentriant? Handen på hjärtat hur många här VET varför man röstar på ett speciellt parti, och då menar jag inte att man röstar för just en fråga. Självklart har vi frågor som rör våra hjärtan mer och det är just de frågorna som kanske gör att man väljer just ett parti utan att man igentligen håller med om allt det partiet vill. Hur många är det igentligen som fullkomligt älskar ALLT det partiet vill som man röstar på, inte jag iallafall.


Det kan också självklart vara så att just den personen jag frågor om vad de röstar på, röstade på Sverigedemokraterna och har lite smygrasistiska åsikter, och då är ganska självklart att de inte vill svara på vilket parti de röstade på för då kommer ju deras åsikter ut.


Det finns också en del fördomar om vilket parti man röstar på, så här skulle jag kunna sammanfatta dom:

Moderat: Rik

Folkparitet: Övre medelsvensson som inte är rik, men har mer pengar än vad som är bra ;-)

Kristdemokraterna: Abortmotståndare och homofobiker

Centern: Bonde

Socialdemokrat: Slentrianmässig röstare, har alltid röstat på dom och fortsätter med det "För Sverige är ju såååååå bra och det är ju de som har skapat Sverige, eller?!?"

Vänstern: Lat bidragstagare

Miljöpartist: Vegan miljökämpande bohem.

Sverigedemokraterna: Rasist, nasist you name it....

Känner ni igen er i era fördomar?

En annan tanke som slog mig är att när man ibland pratar politik så säger oftast tjejen/sambon/frun att det här röstade jag på, men när man frågar mannen så är det en hemlighet, är det så att män har större behov av att hålla sådant hemligt, jag tänker också på män i allmänhet, de gillar ju inte alltid att prata om allt så öppet som vi tjejer gör. Varför är det så? Men iallafall det jag ville komma till var, är det inte lustigt, att den personen som man har valt att leva med, att man inte känner till den personens politiska åsikt? Tänk om den du lever med är en Hitleranhängare, eller vad som helst, och du inte känner till det? Tycker ni inte själva att det är konstigt att man vill dölja vad man röstar på för den man lever sitt liv med? Isådanafall varför? Har man så extrema åsikter så att man inte äns kan berätta dom för sin livskamrat? Eller vad är problemet? Nu undrar ni säkert, är det folk som gör så, ja jag känner flera tjejer som faktiskt har sagt till mig när vi har diskuterat politik att de inte vet vad deras man/sambo/pojkvän röstar på, dock har jag aldrig hört det omvända där mannen inte vet vad tjejen röstade på, och det kan man ju också fundera på lite varför det är så? Har vi tjejer inte samma behov av att hemlighålla saker för våra män? Är det så att män har lättare för att dölja saker för oss än vad vi har för männen.

Nu funderar jag lite på fördomarna också, hur ska man kunna få bort dom om respektive parti, för det är faktiskt långtifrån alla som är rika som röstar på moderaterna eller långtifrån bara "lata" arbetslösa som röstade på vänstern. Hur ska man få bort fördomarna, jo jag tror att det bara finns ett sätt, att man pratar öppet om politiken, att man vågar stå för sina åsikter.

Min fråga är nu till er:
Känner ni till vad er man/pojkvän/fru/flickvän röstade på? Och uppfyller ni fördomarna, alltså om ni röstade på moderaterna är ni rika, eller om ni röstade på vänstern, är ni lata arbetslösa, eller kanske ni röstade bara av slentrian på sossarna?

Själv vet jag vad min man röstade på, och jag är ingen homofobiker eller abortmotståndare men röstade ändå på Kristdemokraterna ;-)


Håll i er nu kommer bilderna som har utlovats

Håll i er nu kommer bilderna som har utlovats

Jag på operationsdagen och jag idag, exakt 6 månader sedan. Såg nu att jag kunde ha kostat på mig ett leende på efterbilden, men men...

image151

Det är så att man nästan får skämmas lite, har jag sett ut så här? Tur att man inte var medveten om det, dock tror jag inte att just de kläderna jag använde är speciellt smickrande ;-)

image152

Finns inte så mycket att tillägga, ångrar mig inte en sekund! Från storlek 50 (som satt tight men jag vägrade köpa något större!) till storlek 44 som sitter perfekt :-)


Kram Jennie


Viktrapport

Nu är det sex månader sedan operationen, här är mina siffror:

6 februari- start med modifast

22 februari på operationsdagen- efter 16 dagar med modifast (-6,2 kg)

22 mars 1 månad efter operationen (-7,7 kg)

22 april 2 månader efter operationen (-4,3 kg)

22 maj 3 månader efter operationen (-5,9 kg)

22 juni 4 månader efter operationen (-4,3 kg)

22 juli 5 månader efter operation (-4,4 kg)

22 augusti 6 månader efter operationen (-4 kg)

Allt som allt har jag gått ner 36,8 kg (har 16,7 kg kvar) och efter operationen 30,4 kg. 

Bilder före och efter kommer ikväll, så håll ut ;-)

Inskolningen av mina barn- Rapport

Det har kommit en hel del frågor om hur inskolningen går för mina barn, här kommer en liten rapport:

Neo har Dejan hand om:
Dag 1 (15 augusti onsdagen) 9.30-10.30 Neo kom och hälsade på första dagen på förskolan, han slank in ganska bra redan då.
Dag 2 (16 augusti torsdagen) 9.30-10.30 Även denna dag lekte Neo och hade kul.
Dag 3 (17 augusti fredagen) 9.00-11.00 Då var även grannbarnet där som hade kommit hem från semestern, Neo och hon lekte direkt. Dejan fick prova på och lämna, gick därifrån en stund, men fick hämta strax innan elva, han ville inte vara med på samlingen utan blev ledsen då.
Dag 4 (20 augusti måndagen) 9.00-11.00 Den här dagen ville Neo inte gå till förskolan, han förstod nog att pappa skulle lämna honom där, han grät lite när pappa gick, men hade lekt jättemycket sedan med granntjejen.
Dag 5 (21 augusti tisdagen) 9.00-11.30 Idag grät han inte när Dejan lämnade honom, utan han lekte med de andra barnen. Han åt lunch idag och det har gått jättebra, dock är han inte med på samlingen men de pushar honom inte. Idag när han skulle gå hem stod det en tjej och ville ha kramar om honom och gav honom slängpussar. Han trivs och är glad, när han åt lunch vägrade han smaka på grönsakerna och fisken utan åt 3 potatisar istället, vi är förvånade? Not!

Det går alltså väldigt bra för Neo, han hade turen att han hamnade på samma avdelning som granntjejen som han leker med här hemma, imorgon skulle han prova att vila.

Ida har jag hand om:
Dag 1 (15 augusti onsdagen) 9.30-10.30 Första dagen vi var och hälsade på, Ida var väl inte särskilt imponerad utan höll sig mest till mig.
Dag 2 (16 augusti torsdagen) 9.30-10.30 Den här dagen rörde sig Ida lite mer i rummen iallafall.
Dag 3 (17 augusti fredagen) 9.00-11.00 Hon rör sig i rummen men håller sig nära mig hela tiden, förstår att det här kommer att ta tid, hon vill inte riktigt släppa mig.
Dag 4 (20 augusti måndagen) 9.00-11.00 Ida släpper mig lite mer, jag sitter och läser en bok i ett hörn och är jättetråkig, hon närmar sig fröken mer och mer.
Dag 5 (21 augusti tisdagen) 9.00-11.00 Idag provade vi att jag gick iväg en halvtimme, hon grät lite när jag gick men det hade gått över snabbt, dock fick "fröken" gå och bära henne. Det här blir med andra ord en lite långsammare inskolning än vad Neo behöver.

Imorgon ska vi köra likadant som idag, men jag ska vara iväg lite mer än en halvtimme då, kanske en timme??? De ska även prova på att vara ute för första gången.

Neos önskelista:

Det har tjatats och det har gnatats om vad Neo önskar sig nu när han fyller 3 år (idag rättare sagt) så här är hans önskelista:

1. Han har brio och Ikeatåg, det som han önskar sig är lite små delar till det. Det kan aldrig bli för mycket tågbana eller hur?
2. Bamsekläder, Neo älskar bamsekläder, ingen kan vara stoltare än han när han kommer med ett par bamsebyxor eller bamsetröja. Dock har han redan den bruna tröjan och de bruna byxorna som finns i butik så för all del köp inte dom! Storleken är en annan femma, just nu drar han storlek 98 i tröjor och 92 i byxor, dock kan det ju vara synd att köpa den storleken han har just nu, för vem vet om han kan ha dom i vinter då, så bestäm själva, samma storlek som han drar nu eller EN storlek större, för guds skull kom inte med kläder i storlek 116 eller nått, då kommer han kunna ha dom om 3 år eller nåt typ ;-)
3. Neo älskar båtar, han har redan hunnit få en del båtar, men det verkar som Neo kör med mottot; "Man kan aldrig ha för många båtar."
4. En radiostyrd bil, han har redan fått en när han var mindre men den fungerar inte särskilt bra.
5. Bilar i alla varianter, bilar kan väl inte en liten kille heller få för mycket av???

Annars kan jag inte komma på något mer, han har ju det mesta. Cykel har han, elstyrd motorcykel har han, tramtraktor med släp har han, massor av leksaker och kläder, kom nu inte och säg att grabben är bortskämd ;-)

Pengar eller presentkort är ju heller aldrig fel.

Någon som har ett annat förslag som jag kan lägga till på den här listan?

Kram Jennie

Jag är utmanad!

Av bibban: http://bibbans.blogg.se/

REGLER: Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir "tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit "tagna" och att de ska läsa ens egen blogg för mer information:

  1. Jag är fåfäng, det kan kanske verka lite underligt för någon som är/har varit så stor som jag?
  2. Jag är galen i vagnar, det är nog lite underligt och om man nu inte tycker det så är det i alla fall dyrt? Dock tror jag att det håller på att "växa" bort med att barnen blir stora...
  3. Jag är duktig på matematik, hade femma i skolan medans mina andra betyg inte var så mycket att skryta med, det tog jag dock igen på Komvux och när jag gick högskolan som vuxen.
  4. Mitt minne just nu är jättedåligt, vet knappt vart jag har lagt något, sagt vad till vem, vart jag är osv. Var inte rädda för att berätta en hemlis för mig, jag lär glömma bort den lika fort som du sade den ;-)
  5. Jag dricker inte kaffe och inte the heller! Det verkar folk tycka är väldigt underligt, medans jag undrar varför man dricker det som är så äckligt???
  6. Jag har körkort, men har inte kört bil på snart 3 år. Det konstigaste av allt var att jag körde min stora tjej, åkte bil hela graviditeten, men så fort Neo föddes blev jag rädd. Rädd för vad??? Jag ska iallafall börja köra snart igen, när vi flyttar till Vallentuna behöver jag körkortet för jag kan inte tänka mig att det blir som här (jobbar på samma förskola som jag har barnen), så körkortet kommer inte på något sätt vara bortkastat, jag har det ju alltid. Det är en frihet med körkort!

Just det jag höll nästan på att glömma de jag utmanar är:
Jessie http://jessies.wordpress.com/
Desperata hemmafrun http://desperatahemmafrun.blogg.se/
Veronika http://sagoslott.wordpress.com/
Jenny http://wagen.blogg.se/
Daniella http://dafe.blogg.se/

Kom tyvärr inte på en sjätte, någon annan som känner sig manad?

Kram Jennie


Nu är vi hemma igen från Åbo

Nu är vi hemma igen från Åbo

I lördags morse åkte vi med Viking Line till Åbo, båtresan dit gick bra. Vi åt frukostbuffè och buffè klockan 14,00, prata om att man var mätt sedan. Neo älskar chokladpuddingen på Buffèn och går verkligen loss på den. Han älskar också att åka båt, både att sitta på däck och att få leka i barnrummen.

Vi kom sedan fram vid åttatiden på kvällen svensk tid, det var bara att bege sig till hotellet
http://www.holidayclub.fi/portal/english/spa_hotels/holiday_club_turku/pools___sauna_world/
Caribia Hotell, verkligen något som rekommenderas för barnfamiljer, jättekul både för stora och små. Det är ett äventyrsbad som slår det mesta, för barn i Idas och Neos ålder var barnpoolen jättebra, 36 C vilket inte är ofta man träffar på. En liten rutschkana där man kan åka osv. Om det är fint väder kan man även bada ute eller ligga och sola i deras solstolar, är det dåligt väder badar man inne. Vi valde just det här hotellet eftersom vi inte ville vara bundna till vädret, man kan ju aldrig lita på vädret här i norden ;-)

På söndagen åkte vi till Mumindalen. image138

image139

En liten Ida som Lilla My.

image140

Mumintrollet, jag och Ida till höger. Ida var ganska rädd för mumintrollet och det där var det närmaste vi kunde gå.

Neo var inte heller helt förtjust, han kunde titta med lite skräckblandad förtjusning på håll men inte gå för nära. Så här i efterhand så kunde vi ha skippat Mumindalen, det var inte så jättekul, men vi åkte tillbaka till hotellet ganska tidigt, redan klockan tre så vi hann bada en hel del istället och det var desto roligare :-)

image141

Ida och pappa.

image142

Både Ida och Neo var nöjda på badet och lekte en hel del.

image143

Oj här blev vi blöta.

image144

Neo åker rutschkana.

image145

Jag och Ida.

image146

Ida och Neo på hotellrummet, tittar på det här:

image147

image148

Neo när vi går av båten, han är så stolt över sin väska (Ida har en likadan fast något mindre och är lika stolt hon när hon går med den), pappa går bakom i röd tröja.

image149

Ida orkade inte längre, utan somnade strax innan vi skulle gå av båten.

Nu har jag inte tid att skriva mer men ska försöka skriva mer ikväll.