Gott Nytt År + nyårslöfte

Gott Nytt År till Er Alla!!!!

Hoppas att 2007 har något riktigt bra att erbjuda till oss alla. Är glad om vi alla får vara friska och må bra nästa år också. Tänka sig vilken härlig liten familj man har.

Mitt nyårslöfte blir att bli lättare under 2007, förhoppningsvis ska man gå in i 2008 och ha nått målvikt eller iallafall vara nära. Så imorgon börjar "mitt nya liv" och den här gången menar jag det verkligen, kommer ju dessutom få en del hjälp via sjukvården för att nå det resultat jag vill ha, så nu får jag inte sabba det!

Ser fram emot 2007 och kan med glädje säga att 2006 inte var så illa det heller.

Så nu får ni berätta vad har ni för nyårslöfte, när jag har avslöjat mitt ;-)

Kram Jennie

Nu ska jag sätta mig i soffan bredvid mannen och Rebeca

Det här med EFIT var svårt, det är svårt att förmedla vad man vill på en bild i timmen, ibland blev det många fler och ibland blev det inte äns en bild i timmen. Ni som har velat se vår jul har iallafall haft möjligheten. Anledningen att jag lade ut vår jul för allas beskådan på det här sätter var mest för min mammas skull, vi har nog alltid firat jul ihop, kommer iallafall inte ihåg någon gång vi inte har gjort det? Nu när vi inte kunde det den här julen, så får hon iallafall en chans att följa med och se vår jul ifrån datorn.

Nu är det så här att det blev många bilder och alla kommer inte med på startsidan, så ni som vill se alla bilder från vår jul får klicka på december 2006 här bredvid under arkiv så ska alla bilder komma fram.

Nu ska jag ta och sätta mig i soffan och äta lite god choklad och dricka lite julmust.

God Jul!

EFIT klockan 20.50

EFIT klockan 20.50

Sista bilden från idag, det har varit en händelserik dag, trots att vi var ensamma hela julen. Det är nog första julen vi är det, samtidigt som det också var lite skönt. Vi fick rå om varandra istället. Riktigt mysigt. Småbarnen sover, jag sitter här på bloggen och laddar upp bilder, Rebeca och mannen passar på att titta på TV. Hoppas ni har haft en lika god jul som oss!

EFIT klockan 20.10

EFIT klockan 20.10

Nu är det dags för Neo att sova, han är trött men vi vågar inte ge honom någon välling, han är nämligen så slemmig i halsen och vi är rädda för att han ska spy då. Välling gör ju att man blir ännu slemmigare ju... Lägg dessutom märke till hans röda rosor på kinderna, jag tror nog att han har lite feber... God natt Neo! Pappa stannar och kliar honom på ryggen tills han somnar, men det går snabbt, det har hänt så mycket idag, så han är trött. Zzzzzzzzzzzzzzzzzz

EFIT klockan 19.50

EFIT klockan 19.50

Nu har Ida tagit på sig pyjamas och fått välling. Det har varit en lång och rolig dag så nu är hon trött... Tänk igentligen vad fantastiskt det är att jag kan lägga henne i sängen så där bara och hon somnar själv. 5 minuter efter att det här kortet var taget sov hon, det ända jag behövde göra var att släcka ljuset och gå ut ur rummet, så somnade hon. Sov gott Ida! Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

EFIT klockan 19.10

EFIT klockan 19.10

Ida är inte hungrig mera, så hon får ett smörgåsrån som hon kan äta själv så att hon sitter still en liten stund till. Lägg märke till foten som hon har lagt över mannens ben, hon älskar att stoppa benen högt hela tiden, i sängen stoppar hon upp en fot över spjälskyddet, i gåstolen stoppar hon upp en fot i en av ställningarna, vid matsalsbordet kan hon stoppa upp foten över kanten osv... Sötnosen...

EFIT klockan 18.50

EFIT klockan 18.50

Dags för julmat. 2 timmar tidigare hade vi dock fikat med lussekatter så vi var inte jättehungriga som man igentligen ska vara när man äter julmat eftersom det är så många olika rätter ;-)

EFIT klockan 17.00

EFIT klockan 17.00

Lika som bär eller hur?

Ida med hennes nya docka; Little Ida från Rubens barn. En handgjord svensk tyg-docka. Otroligt söt!

EFIT klockan 16.15

EFIT klockan 16.15

Neo tycker att Idas nya leksak var kul!

EFIT klockan 16.10

EFIT klockan 16.10

En mobiltelefon!

EFIT klockan 16.05

EFIT klockan 16.05

Neo tycker inte att man behöver öppna mer paket nu, det här kan man ju leka med! Hehe 10 paket var lite mycket ;-)

EFIT klockan 16.02

EFIT klockan 16.02

Ida tycker att det är roligt att öppna paket.

EFIT klockan 16.00

EFIT klockan 16.00

Rebeca visar här upp sedelbunten från mormor & Staffan och halsduken hon fick av dom.

EFIT klockan 15.55

EFIT klockan 15.55

Vi vuxna gick inte helt lottlösa trots att vi hade bestämt att vi inte skulle köpa något till varandra. Rebeca hade tänkt på oss och köpt detta och gjort ett jättefint kort! Tack Rebeca!

EFIT klockan 15.52

EFIT klockan 15.52

Rebeca fick en massa stora paket, men skenet kan bedra. Det var en halsduk, en mobiltelefon, 100 kr på kontantkortet och en MASSA pengar. Rebeca blev verkligen jätteglad och tackar alla hon också!

EFIT klockan 15.51

EFIT klockan 15.51

Ida fick 5 paket! Bland annat en docka, Nasse, En fisher-price-leksak som man stoppar in bollar i och en hund man kunde dra efter sig. Tack alla, jag blev jätteglad, alla saker var verkligen jättefina!

EFIT klockan 15.50

EFIT klockan 15.50

10 stycken paket fick Neo! Massor av fina saker som tågbana i trä, bilar, duplo osv. Tack alla för mina fina saker jag blev jätteglad!

EFIT klockan 15.43

EFIT klockan 15.43

Neo vill inte hälsa på tomten! Neo vill att tomten ska gå!!! Hej då tomten!

EFIT klockan 15.42

EFIT klockan 15.42

Tomten ville hålla Ida, det gick bra ett tag.... Men Ida sade: "Jag känner inte dig!!!!"

EFIT klockan 15.40

EFIT klockan 15.40

Men vem är det som kommer nu? Det är ju tomten! Synd bara att pappa ska missa det här, han gick precis till soprummet och skulle slänga sopor.

EFIT klockan 14.50

EFIT klockan 14.50

När ska dom vakna? Vill ju att tomten ska komma....

EFIT klockan 13.50

EFIT klockan 13.50

Eftersom jag inte åt någon risgrynsgröt till frukost tar jag det nu, en smörgås med julskinka och senap på till, *MuMS*

EFIT klockan 13.50

EFIT klockan 13.50

Medans barnen sover passar vi på och äter lite gott...

EFIT klockan 13.25

EFIT klockan 13.25

Neo somnade han också....

EFIT klockan 13.25

EFIT klockan 13.25

Ida sover.

EFIT klockan 13.20

EFIT klockan 13.20

Rebeca framför datorn.

EFIT klockan 12.10

EFIT klockan 12.10

Ida i sin lära-gåstol.

EFIT klockan 11.30

EFIT klockan 11.30

Barnen i köket, kanske väntar de på tomten? Hehehe då får de vänta länge, för den kommer inte än på ett tag ;-)

EFIT klockan 11.30

EFIT klockan 11.30

Barnen i köket...

EFIT klockan 11.20

EFIT klockan 11.20

Alla luckor är nu öppnade....

EFIT klockan 11.15

EFIT klockan 11.15

Rebeca och Ida....

EFIT klockan 11.10

EFIT klockan 11.10

Båda gullungarna färdigpåklädda för Julafton.

EFIT klockan 11.00

EFIT klockan 11.00

Ida färdigpåklädd för Julafton, visst är hon söt i sin klänning?

EFIT klockan 9.30

EFIT klockan 9.30

Nu har jag vaknat, ska äta frukost... En bild på dansande och sjungande tomten på TVn.

EFIT klockan 9.00

EFIT klockan 9.00

Julgranen med alla paket, jag ligger och sover, likaså gör Rebeca, men resten av familjen är vaken....

God Jul!

Här är alla sjuka förutom mannen... Dock med lite hostmedicin, huvudvärkstabletter och halstabletter så blir det hela uthärdligt. Vi firar julen själva i år. Det är ganska skönt med tanke på omständigheterna. Vi tar det lugnt och äter gott... Tomten kommer till oss efter att barnen har sovit.

Till frukost var det risgrynsgröt men själv tog jag youghurt eftersom halsontet är värst på morgonen och då är det svårt att få ner något annat... Kommer att ta Ett Foto I Timmen idag, så ni kan följa vår jul.

God Jul på Er alla.

Kram Jennie

Jag har INTE cancer

Tack Veronika för att du tänkte på mig idag :-)

Iallafall, jag kom dit klockan 8.45, fick gå till doktorn som kände lite på knölen skickade mig på ultraljud, det blev inte mammografi eftersom knölen satt i armhålan, lite svårt att trycka in armhålan i maskinen ;-)

Strax innan tio var ultraljudet färdigt, då fick jag gå lite på stan för att jag skulle vara tillbaka klockan ett för att göra punktion, och få höra "domen" av doktorn. När jag kom tillbaka klockan ett gjorde jag punktion, AJ! Men det gick hyffsat fort, de är duktiga där på cityakuten, rekommenderas varmt! Efter det fick jag sitta och vänta för att svaret skulle bli färdigt och att jag skulle få träffa läkaren, vid kvart över två kom jag ut från läkaren med svaret att allt såg bara bra ut, knölen innehåller mest fett, så det är en fettknöl! Skönt, så nu kan man pusta ut, jag ska inte få bröstcancer än iallafall ;-) Men han sade att jag är välkommen att ringa om jag blir orolig och få komma tillbaka. De är verkligen super där!

Är det någon som vill kolla upp en knöl eller något annat, så rekommenderar jag dom varmt som sagt var och här hittar ni dom:
http://www.praktikertjanst.se/templates/PageExternal.aspx?id=9363 Man behöver inte ha remiss utan får komma dit utan remiss och det bästa av allt är att man får svar samma dag så man behöver inte gå i veckor och våndas! Härligt! :-) När man kommer till ett sådant där ställe så märker man igentligen direkt att det är en privat klinik, för bemötandet, lokalerna och allting är så annorlunda mot landstingsägda sjukhus.

Mmm mellan klockan tio och ett skulle jag slå ihjäl lite tid som sagt var, i princip alla julklappar är handlade så jag behövde inte passa på att shoppa när jag ändå var i stan, så vad gör man? Först tog jag en promenad till gallerian, satte mig där vid deras yoghourt-shop (Hur stavas det?) och tog en glass och läste lite i en tidning. När klockan var knappt elva gick jag därifrån, gick in i någon affär men bestämde mig för att gå och äta lunch. Jag valde Djingis Kahn som ligger på Sveavägen, de har så god lunchbuffé där. Åt där *Mums* och efter ringde jag till en kompis, tiden började sega sig iväg. För den som känner till Stockholm och Sveavägen känner till att där åker det MASSOR av bilar och det bullrar en hel del, så för att höra vad min kompis sa i telefonen gick jag in på en bakgata, när jag hade gått en bit och hunnit lägga på så gick jag förbi ett ställe som heter "Kalori" jag har hört talas om den restaurangen men aldrig vetat var den ligger.

Det är en restaurang som serverar kalorisnål mat, perfekt för mig efter nyår när jag börjar mitt nya liv gick jag och tänkte samtidigt som jag tittade in. Jag gick sakta för att se hur det såg ut.

När jag gick där och kikade in genom fönstret samtidigt som jag drömde om mitt smala jag går en man förbi mig i 35 årsåldern, en helt vanlig man, såg ut som en familjefader som varken var ful eller snygg, utan NORMAL. Han frågar mig när han gick förbi: "Är du ledig?"

Själv blir jag som ett frågetecken: "Vadå ledig?" Svarar jag lite snäsigt, han säger: "Ja...." Jag fortsätter och går och förstår ingenting, vadå försökte han stöta på mig eller vad? Sedan kommer en tanke, men ligger inte Kalori på malmskillnadsgatan? Jag tittar bakom mig och Jovisst står det malmskillnadsgatan. Får en smärre chock och bara känner: "Blääää vad äckligt". Tog han mig för en prostituerad?

Jag som trodde att prostitutionen med den nya lagen inte längre fanns på gatan utan endast var i bordeller i källarutrymmen blev ganska paff ska jag säga. Dessutom hallå jag ser väl inte prostituerad ut, hade på mig en vanlig "storskjorta" som är mer tältliknande än sexig ;-) Joggingbyxor, joggingskor och en lång jacka... Dessutom var jag helt osminkad och inte iordninggjord för fem öre... Hahaha vet faktiskt inte om jag ska skratta eller gråta. Fast mest sorgligt är det väl för den där stackaren som "desperat" hade smitit ut på lunchrasten och så råkade han ut för en vanlig tjej, det måste väl vara pinsamt om nått ;-)

Kram Jennie

Tack för era kommentarer

Det värmer :-)

Idag har det varit en bättre dag, har varit i Huddinge och Farsta centrum. Nu är i princip nästan alla julklappar klara, bara att slå in dom kvar och något lite kanske som är kvar. Nej nu gråter Ida hon vill gå och lägga sig.

Kram Jennie

Svårt att andas inatt

Vad läskigt det var, somnade till och vaknade genast upp med ett ryck, det tryckte mot bröstet och jag fick inte luft. Hände säkert cirka 6-8 gånger innan jag somnade och klarade av att sova hela tiden. Läskigt, först blev jag ju livrädd och trodde att jag har fått någon dödlig sjukdom, men efter att ha varit vaken en liten stund och tagit några djupa lugna andetag som inte var något problem i vaket tillstånd, så förstod jag= ångest. Har aldrig haft det innan och hade nog inte förstått att en begravning skulle kunna trigga igång det hela. Idag nu på morgonen har jag inte haft svårt att andas men det är lite som ett tryck på bröstet och det känns lite jobbigt... Men tiden läker alla sår och jag kommer säkert snart slippa dessa attacker igen...

Kram Jennie

Var på begravning idag

Ja morfars begravning var idag. Det var fint, han hade en vit jättefin kista med röda riktiga rosor på.  Att vara på begravning var mycket jobbigare/svårare än jag trodde. Jag fick som ett tryck över bröstet och det känndes jättesvårt att andas, antar att det är det som kallas för ångest?

Nu har jag jätteont i huvudet, känner mig trött och matt. Känns som om all energi har runnit av mig, men antar att det kan bli så här efter en psykiskt jobbig upplevelse. Är glad iallafall för att man fick den här chansen att ta farväl på mitt sätt. Jag sade inga fina ord, jag gjorde igentligen ingenting, orden orkade inte fram. Men jag vet att morfar iallafall var glad att jag fanns där och att jag tänkte på honom.

Vila nu i frid morfar, hoppas att du har det bra där du är.

Blääääääääääääääääääääääää ARG Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

 Computer Smash  Tänkte skriva det här inlägget redan igår och så var det något knas med bloggsidan, kunde inte logga in. Men jag är så förbannad, Neo och Idas hemsida är borta, väck kommer aldrig mer tillbaka!!! Varför då? Jo för att Trendybaby gick i konkurs och numera har nya ägare som inte vill ha hemsidor att ta hand om. Varför kunde dom inte ha förvarnat så att man kunde spara allt material man hade på den? Känns väldigt trist då det var en mängd dagboksanteckningar som man hade velat ha kvar som minne. Bilderna har jag som tur är på datorn här hemma också, men inte dagboksanteckningarna. MeanNäe nu finns det iallafall en här som bojkottar Trendybaby för all framtid-----> JAG!  No No No  Thumbs Down Dålig stil av trendybaby att inte meddela innan!!! Så nu vet ni varför hemsidan är borta.






Ringde idag till Cityakutens bröstmottagning

Och fick tid där nästa torsdag, så nu litar jag inte på allmänläkarens bedömning utan går till specialister, allt för att få höra att allt är bra. Är helt inställd att knölen är ofarlig men lika bra att kolla upp det helt.

Ida och Neo är friska nu, så imorgon ska min man gå med dom till Öppna förskolan, själv ska jag på dietistskola, KUL!

Kram Jennie

Kransen vi köpte utanför Ikea

Kransen vi köpte utanför Ikea

Hänger nu på vår ytterdörr, det är detaljerna som gör det... Eller hur?!? ;-)

Neo blev av någon anledning jätteledsen när jag tog ner den gamla kransen och satte på den här, är det fågeln han är rädd för eller vad tror ni?

Adventsfint i köket

Adventsfint i köket

Fönstrena putsade, nya gardiner uppsatta, duken likaså, nya "juliga" blommor och advensljusstakarna förståss.

Mitt senaste inköp på Ikea

Mitt senaste inköp på Ikea

En advensljuststake, hittade inte den gamla *suck*. Men tyckte att den här var jättefin passade så bra i vårt kök. Var på Ikea idag och handlade julklappar till Neo. Vad Neo fick får ni vänta med till julafton för att veta, för vem vet om han tjuvkikar här ;-)

Adventsfint i vardagsrummet

Adventsfint i vardagsrummet

Har inte tagit fram några tomtar än, så det ända jag har gjort i vardagsrummet är att jag har bytt ut lamporna mot en adventsljuststake.

Mina senaste inköp:

Mina senaste inköp:

En matchande skötväska och matchande åkpåse till min Emmaljunga citycross i jungle pink. Så glad, visst blev det fint?

Åkte till Babyland en snabbis idag...

Adventstid

Tack för era gulliga svar, jag ska ringa till cityakutens bröstmottagning imorgon och se vad dom säger :-)

Jag glömde svara på din fråga Jessie också om det är mitt hus som säljs på nätet, nej det är det inte, utan en som bor lite längre bort... Vi bor kvar här ett tag till, vet inte om det är läge att flytta just nu när jag är föräldraledig, sparar ju rätt rejält på dagarna och då kanske det blir lite för övermäktigt att flytta också. Lite pengar vill man ju ha att shoppa bort, shopoholic som jag är ;-)

Idag är en sådan dag då jag iallafall tycker att vårt hus är så fint... Har satt dit julgardinerna och pyntat med adventsljustakar. Så julmysigt, vi har ätit en mini-jultallrik idag också med; brunkål, köttbullar, prinskorv, janssons, skinka, sill mm. Så gott. Det är lite av en tradition här att fira första advent ganska rejält med julmat, massor av julgodis, julmusik och julmust. Glöggen glömde vi, men har inte fått suget efter glögg än, kan det bero på vädret?

Ida har varit rejält sjuk, men det har vänt nu, hon hade hög feber, men endast det. Men ett tag var det nästan lite läskigt för hon andades så väldigt snabbt... Men nu är hon sitt gamla jag igen. Dock har Neo åkt på lite feber istället, dock är febern inte alls lika hög och han verkar inte så jätte-medtagen om man bortser ifrån att han är lite gnälligare än vanligt. Men han dansar och hoppar som vanligt. Men detta innebär att vi blir hemma imorgon igen. Trist men så får det bli, barnen måste bli friska. Var hemma i onsdags-fredags förra veckan också...

Annars blir det en händelserik vecka nästa vecka då jag ska till dietisten, läkaren och begravning. Fullbokat med andra ord. Begravningen är väl inte så kul att gå på, aldrig kul när någon dör, det är min första begravning i hela mitt liv och jag vet inte alls hur jag kommer att reagera. Så det blir en lärdom för livet.

Kram Jennie

Blääää ska man våga lita på doktorn?

Har fått en knöl i armhålan, inte stor utan en kanske 1 cm. Gick till läkaren i tisdags då jag har haft problem med höften, visade knölen samtidigt. Höften fick jag voltaren för har en inflammation och knölen kikade han också på ganska mycket. Men han tyckte att det såg ut som en svettkörtelknöl.

Var jättenöjd med svaret och kännde mig lugn när jag gick därifrån. Men nu kommer tankarna, och frågorna? Är det säkert att det var det? Till saken hör att jag inte har haft mens på 8 månader, eller jag har inte haft det sedan Ida föddes och har fått tabletter nu av min gynekolog för att framkalla den och på tabletterna står det att man måste ha undersökt brösten nogrannt innan man äter dom? Varför då undrar jag? Kan det snabba på en eventuell cancer?

Så nu är man lite förvirrad. Jag måste äta tabletterna för jag måste få min mens det är inte bra för min livmoder att ha så här tjock slemhinna, dock är man lite rädd för att knölen ska vara något annat? Funderar på att be om att få göra ett prov på knölen, men jag kan ju inte vänta med att äta tabletterna tills jag har fått provsvaret. Hmmmm jobbigt.

Vågar jag lita på doktorn? Han verkade kunna sin sak men man har ju hört om andra som har gått till läkaren fått höra att knölen är ofarlig och sedan... Saken är den att jag har lite problem med axeln och armbågen på vänster sida, samma sida som knölen sitter... Bläääää.....