Rapport från sjukstugan

Neo hostar fortfarande och är lite gnällig. Han kan också lägga sig ner på golvet ibland och bara vila. Men annars är han ganska pigg, men han hostar fortfarande jättemycket. Vi kämpar på med medicinerna, idag efter lunch när jag skulle ge honom mollipect så svalde han allt utan att spotta ut. Vad duktig han är gubben, han är helt förtvivlad men förstår att han gör pinan ännu längre om han håller på och spottar ut för jag ger mig inte förrän han har fått i sig 5 ml.

Ida hade 38.6 klockan åtta, då gav jag henne alvedon, nu tempade jag henne igen efter lunch och då låg tempen på samma. Gav henne en till alvedon, igentligen behöver man väl inte det men men... Hon är annars ganska pigg och glad. Kör på nästan som vanligt, något gnälligare kanske...

Vi andra är friska här, jag börjar dock klättra på väggarna så smått av att vara hemma hela dagarna, utan att komma ut en endaste sekund...

Kram Jennie

Fortsättning på sjukeländet.

Neo har numera ingen feber, men är väldigt trött och medtagen. Han hostar nästan hela tiden. Vi kämpar otroligt med att få i honom kåvepenin och mollipect. Det är en jättestor fight där han spottar ut det mesta som han får in, men jag tror att tillslut lyckas vi få i honom den dos han ska ha, men det är som sagt var svårt att veta.

Ida tog vi tempen på ikväll eftersom hon känndes så varm. Hennes humör är dock hur piggt som helst och hon är väldigt glad. Konstigt, men hon hade 40,4 i temp, igår när Neo hade samma temp var han helt medtagen och apatisk, medans hon kör på som vanligt. Gav henne alvedon nu. Får nog ha lite koll på henne under natten så att febern inte går upp mer. Dock kanske inte risken är så stor när man ligger och sover???

Kram Jennie

Hittade det här inlägget

Det är mitt nyårslöfte som jag gav till årskiftet 2006/2007. Vad tycker ni, har jag uppfyllt det? ;-)

Här finns det:
http://jenniemedtrean.blogg.se/2006/december/gott-nytt-ar-nyarslofte.html

Kram Jennie

Åderbrocksoperation bokad

Har bokat min åderbrocksoperation, ska opereras 20 december (torsdagen innan jul), det innebär att jag "bara" behöver sjukskriva mig torsdagen och fredagen, för sedan är man ju ledig en del dagar där precis vid jul. Dessutom räknar jag med att kunna fira jul iallafall eftersom man ska vara uppe och röra på sig, det kanske inte blir några långa promenader men att röra på sig normalt ska man försöka. Dessutom får man ju värktabletter.

Ska bli skönt att få båda benen fixade. Så detta blir tredje gången jag lägger mig under kniven, fast det här är en mycket mindre operation än de två förra har varit.

Kram Jennie

The night from hell

Det var ungefär det vi fick genomlida inatt. Båda barnen vaknade hela tiden, Neo spydde två gånger på natten, han hostade alltså så mycket så att han spydde. Klockan tolv när Ida vaknade och ropa: Aj aj aj. Tänkte jag bara nej inte hon också. Hon fick ligga en liten stund hos oss och då kännde vi att hon också känndes lite varm. Jag gick in och kännde på Neo, han var genomhet, blev lite rädd, så varm... Och han var helt borta... Gav honom en alvedon och sedan sade jag till Dejan att jag vill inte att Neo ska ligga här inne själv, han är så genomhet, det här känns inte bra. Så Dejan hämtade madrassen och lade sig på den och så fick Neo ligga i dubbelsängen med mig :-)

Vid fyra-fem vaknar jag och känner på Neo han känns precis som vanligt, febern har gått ner. Han vaknar också själv och vill då gå in och lägga sig i sitt rum igen. Han trivs bäst i sin egen säng men kännde sig nog för dålig igår för att ligga själv, så fort han blev som vanligt igen ville han ligga där igen.

Har alltså inte fått mycket sömn inatt, låg och vakade länge över Neo, var lite orolig. Man blir så orolig när de är så sjuka. Neo blir så väldigt svag när han blir så där.

Idag tog jag tempen på båda barnen, Ida har 38.0 grader och Neo har 37.6 grader, inte så mycket feber med andra ord. Ingen av dom har fått alvedon. Då tycker jag att det ska få gå över av sig självt, men brukar det närma sig 39 grader brukar jag ge alvedon.

Neo har trots allt kännts ganska "pigg" iallafall om man jämför med igår, men han har inte velat leka så mycket utan har mest suttit framför tvn, eller i mitt knä. Så bra är han ju inte på långa vägar. Ida däremot är nästan helt som vanligt. Neo protesterade inte äns när jag sade att dom ska gå och lägga sig och sova nu. Det hade han gjort om han hade varit frisk kan jag lova.

Han har även ätit lite, inte några enorma mängder men ändock lite mat. Det går med andra framåt, om man jämför med från igår så är det inte äns samma barn.

Kram Jennie

Stackars lilla Neo är sjuk

Det började för två veckor sedan, Neo blev förkyld, han var hemma några dagar och när han var frisk fick han gå tillbaka till förskolan. Han hade kvar en del av hans hosta men det var ändå under kontroll. I fredags eskalerade hostan, och på lördagen åkte Dejan till närakuten för att få hostmedicin. Där konstaterades det att det var virus och han fick mollipect. Men på lördag-kvällen fick han feber, 40 grader. Han vägrade dricka mollipect dessutom, det smakade alldeles för illa så vi slutade med det. Han framkallade kräkningar när han fick det *suck*

På söndagen gick febern ner till 38 grader och på kvällen låg den på 37.6 grader. Han var väldigt pigg men mycket hostig. Jag och Dejan bestämde oss för att fråga Rebeca om hon kunde vara med honom, hon hade ju ändå höstlov. Han hade ju inte särskilt mycket feber utan det ända problemet var ju att han var hostig. Sagt och gjort, för att vi skulle slippa vabba så var hon hemma. Jag slutar klockan ett på måndagar dessutom så hon skulle inte behöva vara med honom så länge. Vi lämnade ett piggt och glatt barn, med 37.6 grader på morgonen igen, han hade matlust och var ganska så hostig. Inga problem eller hur?

Vid halv ett ringer Rebeca mig till jobbet och säger att Neo är så konstig, han vägrar äta, och ser bara sömnig ut. Jag blir givetvis orolig men säger till henne att han kanske bara är sömnig. Jag kommer ju också snart.

När jag kommer och ska hämta Neo så sover han. Han känns ganska så varm, jag tar tempen 40,3 grader, han har inte ätit något sedan morgonen. Vid tvåtiden då vi ska äta mellanmål hostar han så att han spyr. Han ser väldigt apatisk och trött ut. Jag blir ganska orolig, ringer Dejan på jobbet och säger att han får komma hem för Neo behöver komma till sjukhuset. Neo hostar en gång till så att han spyr. Han orkar inte vara vaken, så jag lägger mig hos honom. Han somnar. När Dejan kommer hem sover han fortfarande, han väcker honom så att de kan åka till närakuten.

Jag och Ida stannar hemma, det är lättast så. På vägen till närakuten hostar Neo en gång till i bilen så att han spyr. När han kommer fram till närakuten säger Dejan att Neo har hög feber och då får han komma in nästan meddetsamma (han behövde bara vänta 15 minuter, det var snabbt jobbat tycker jag), han fick alltså gå före de andra. När han kommer in till doktorn hostar han så att han spyr igen, den här gången är magen helt tom, han har ju inte ätit och druckit något sedan i morse så det kommer bara galla och slem.

Doktorn konstaterar att han är väldigt tjock i halsen, har en riktigt slemmig hosta, så han måste äta mollipect, vi måste hitta något sätt att få i honom den. Dessutom har Neo öroninflammation, inte konstigt att han klagade på att han hade ont, så vi måste också få i honom kåvepenin. Dessutom syns det på hans hud att han är uttorkad, så vi måste få i honom något, spelar ingen roll vad det är, det kan vara glass, bara han får i sig kalorier. Om vi inte lyckas få i honom dessa tre saker så måste han läggas in.

Dejan säger att vi ska göra allt för att få i honom det. Och det har varit en kamp, han har spottat och försökt spy när vi har gett honom medicinerna trots att vi blandade i en massa saker i medicinerna. Men han är verkligen jättesvår. Nu sist gjorde vi så att vi gav honom kåvepeninen med spruta och jag sprutade in det i kinden samtidigt som Dejan höll fast honom, vi fick göra så 3 gånger innan vi fick i honom det.

Jag tycker så synd om Neo när han är så ledsen, samtidigt måste vi få i honom, det är ju för hans bästa. Men visst känns det hemskt när man måste använda våld för att få i honom medicinerna.

Det här är tredje gången på 1 1/2 månad som Neo blir sjuk. Första 1 1/2 månaden som han började på förskolan var han aldrig sjuk och nu känns det som om han är sjuk jämt. Dejan och jag har delat på vabbningen hela tiden så trots allt har jag bara varit hemma 3 dagar hittills. Men imorgon blir det min fjärde. Och sedan får vi se hur vi gör. Dejan har massor på sitt jobb just nu, men jag vill inte heller ta allt. Svårt det där. Samtidigt förlorar vi mycket mindre pengar när jag är hemma. Vi får se hur vi gör på onsdag....

Hur gör ni andra som vabbar?

Kram Jennie

Utmanad!

Jag har blivit utmanad av Desperata hemmafrun: http://desperatahemmafrun.blogg.se/ . Utmaningen går ut på att man ska skriva 7 sanningar om sig själv.

Här är reglerna:

1. Länka till den som utmanat dig.
2. Berätta sju sanningar om dig själv.
3. Utmana sju personer i slutet av ditt inlägg.
4. Lämna ett meddelande till dem du utmanat.

Mina sanningar:

1. Jag är förskollärare och arbetar just nu i en småbarnsgrupp, jag trivs jättebra men ska säga upp mig om ett par månader iallafall. Dock vet chefen om det så det var inte jättesmaskigt ;-) Mina kolleger vet också givetvis om det.

2. Jag ska genomgå en åderbrocksoperation för att ta bort mina fula åderbrock. Äntligen ska man kunna gå i kjol.

3. Jag är trebarnsmamma men har varit gravid 4 gånger, en gång blev det missfall.

4. Jag har PCOs (polycystiska ovarier) det gör att man har problem med ägglossningarna, jag ska inte bli gravid mer så det gör inte så mycket iallafall.

5. Just nu älskar jag smink, skulle kunna köpa allt smink jag kommer åt, har till och med börjat använda ögonskugga (!) ibland.

6. Mina senaste jeans jag köpte var i storlek 38(!), det var stretch i dom och dom var från Lindex, dom måste ha varit JÄTTESTORA i storleken, men lite kul var det iallafall. Annars har jag storlek 42 i dom flesta kläderna.

7. Sanningen om min vikt, jag har inte visat öppet hur mycket jag har vägt men nu kommer sanningens minut:
image196

Jag vägde 110 kg när jag bestämde mig för att göra operationen, något hände de månaderna jag väntade, vet inte varför man måste vräka i sig innan en operation, jag menar jag gick upp 11 kg???? Idag vägde jag mig och då vägde jag 79.0 kg. Känns bra, är 1 meter 66,5 cm lång :-)

Och dom jag utmanar är:
Jessie http://jessies.wordpress.com/
Veronika http://sagoslott.wordpress.com/
Daniella http://dafe.blogg.se/
Bibban http://bibbans.blogg.se/

Äsch kan inte komma på fler...


Vallentuna igår

Vallentuna igår

Igår var vi i Vallentuna, och det hade hänt lite grejjer när vi var där. Det konstigaste av allt var att det aldrig har varit byggarbetare där när vi har kommit på helgen, men igår var det. Har de lite problem med att hålla tidsschemat?

Gissa vems hus det är som är på bilden då? Jepps det är vårt! Det har kommit nu, dock var det ju långt ifrån färdigt, det fattades till och med ett fönster på det. Tänk om det regnar in? Men jag antar att vi får lita på dom och att dom vet vad dom håller på med.

image195

Så här såg gatan ut, hittills. Vårt hus är det andra huset till vänster, dvs bakom det första huset. *längtar*

Badrumsrenoveringen där uppe

Badrumsrenoveringen där uppe


Japps badrumsrenoveringen där uppe var klar för 1-2 månader sedan men jag har inte orkat ta bild förrän nu. Här ser ni hur det ser ut. Vi tog blanka 15x15 på väggen, ljusblå glasmosaik vid handfatet, och 5x5 vita klinkersplattor på golvet. Tycker att det blev riktigt fräscht faktiskt. Nu är båda våra badrum nyrenoverade, inte någon som vill köpa vårt hus? ;-)


image191

Här ser ni golvet och mattan som vi har köpt. Vi har köpt lite saker till visningen, för att det ska se lite finare ut, bland annat badrumsmatta, ljusstakar osv. Badrumsskåpet som vi valde tycker jag dessutom bara blev såååååå snyggt. Min mamma som var här och hälsade på ville också ha ett sådant :-)

image192

Och så en bild på "lilla mig" i nya badrummet. Jag hinner njuta några månader till iallafall. Gillar verkligen den blåa färgen på glasmosaiken, den är så snygg och fräsch. Det blev verkligen helrätt.

image193

Jepps nu är båda badrummen klara, ingen som vill köpa ett hus med två nyrenoverade badrum, vi hade väl "bara" tänkt oss så där kring 2 mille ;-)


Roligt idag.

Och vet ni jag "tjuvvägde" mig idag, gissa vad vågen stod på  :-) 79,4 kg, eftersom det inte var min riktiga vägdag så ändrar jag inte tickern än iallafall. Men är så glad  äntligen under 80-strecket.


Idag har verkligen varit en turdag, min chef har gett mig så mycket beröm, hon sade till mig; "Jennie du är så himla duktig". Anledningen till detta är att när jag började på mitt jobb nu igen sedan föräldraledigheten, nu i september så hade de föräldrar som ringde och klagade flera gånger i veckan (arbetar på en förskola). Min chef sade då till mig; "Jag har höga förväntningar på dig". Hon är ny chef så hon vet inte vad jag går för.


Iallafall när jag började jobba slutade föräldrarna att ringa, vi arbetade stenhårt med föräldrakontakten och att strukturera upp rutiner osv. Visst var det kanske jag som kom dit, såg vad som var fel och sedan har strukturerat upp, men mina arbetskolleger har lyssnat på mig och nästan helt gett mig fria händer att ändra på alla rutiner. Allt har fungerat jättebra, nu är alla föräldrar nöjda, och igår fick min chef ett email från en förälder där hon beskrev allt det här och skrev att hon var så nöjd.


Så min chef kom till mig och sade att jag är så himla glad, och du är så himla duktig Jennie. Hon hade varit så orolig för vår avdelning och så kom jag och vände allt. Jag sade till henne att det hade inte gått utan mina kolleger, de har stöttat mig i allt och vi har strävat åt samma håll. Hon höll med mig där men sade att hon ändå visste att det var jag som hade strukturerat upp alltihop. Hon sade att en del är sådana som är duktiga på att göra, och det är mina kolleger, men de behöver någon som säger till dom vad dom ska göra. Och där var min uppgift som förskollärare, att komma och visa och säga till dom hur man gör.


Jag trivs så himla bra på mitt jobb just nu, klimatet är så himla fint. Vi är så glada och vi tycker om varandra så mycket. Vi ger varandra beröm och de lyssnar verkligen på mig.


Sedan är jag glad för en sak till, jag var på odenplan idag och träffade en åderbrocksspecialist, jag förväntade mig att det skulle gå på cirka 15.000 kr per ben för att fixa mina åderbrock. Men det är bara en liten liten ven som har gått sönder och han skulle fixa mina ben för 12.000 kr!!! 12.000 kr för att fixa båda mina ben, det är det helt klart värt. Tänk om jag kan gå i kjol och shorts nästa sommar??? *drömmer*

Jag är dessutom utmanad, ska sätta mig ner och göra utmaningen så fort jag får lite mer tid.


Kram Jennie


8 månadersdagen idag

Sedan operationen alltså....

Nu är det åtta månader sedan operationen, här är mina siffror:


6 februari- start med modifast

22 februari på operationsdagen- efter 16 dagar med modifast (-6,2 kg)

22 mars 1 månad efter operationen (-7,7 kg)

22 april 2 månader efter operationen (-4,3 kg)

22 maj 3 månader efter operationen (-5,9 kg)

22 juni 4 månader efter operationen (-4,3 kg)

22 juli 5 månader efter operationen (-4,4 kg)

22 augusti 6 månader efter operationen (-4 kg)

22 september 7 månader efter operationen (-2,7 kg)

22 oktober 8 månader efter operationen (-0,9 kg)

Från operationsdagen har jag gått ner 34,2 kg och från start har jag gått ner 40,4 kg.

Det går trögt nu och känns lite tråkigt, har stått still på den här vikten länge nu, för någon vecka sedan vägde jag dessutom knappt 1 kg mindre än vad jag gjorde idag, gaaaaaaaaaaaah, gäller till att kämpa jag ska ner några kilon till eller hur? ;-)

Kram Jennie


Nyklippt och nytonat hår

Nyklippt och nytonat hår

Klippte håret igår och tonade håret idag. Köpte färgen hos frisören, den är något mörkare än vad det syns på bilden, kanske nästa bild är bättre med färgen:
image189

Vi har köpt en ny kamera idag också, då den förra fick cocacola av sig och är därmed inte särskilt pålitlig. Det måste ha kommit in linsen på något sätt. Vem kunde det vara som hällde cola över kameran då? Hmmm gissa tre gånger, Neo så klart ;-)

Idag var Neo för första gången på bio också, vi såg Elias. Det var verkligen kul att gå på bio med honom han var helt hänförd, vi köpte med oss en massa chips och coca cola också. Dejan och Ida väntade utanför i Heron city, sprang och kollade på mobiltelefoner och sådant under tiden.

Kram Jennie

Inhandling av möbler.

Jepps nu börjar vår inredning av vårt nya hus ta form. Vi vet ju att vi inte vill ha med oss nästan någonting av våra gamla möbler, vi är så trötta på det mesta. Vill ha nytt och fräscht i vårt nya hus, en del som är extra kärt kommer dock att följa med, men det mesta blir nytt.

Förra helgen var vi på MIO, och fyndade bland annat två tavlor i fyndhörnan, jättefina som från början kostade 2000 kr/st, men vi fick dom för 350 kr/st, som hittat. Det lustigaste av allt var att vi idag var på MIO i täby och där var de inte nedsatta, hmmm gör de inte lika överallt?

Sedan köpte vi också en matta som kostade 2450 kr från början men som nu hade ett erbjudande med 500 kr rabatt. Att vi ville ha just den mattan visste vi då vi har bestämt det för en månad sedan ungefär. Mattan är den här:
image172
En jättehärligt grön ryamatta, ser jättefin ut och vi tänker ju toppa med lite lite grön eftersom det annars lätt blir för ljust då väggarna är helt vita och vi tänkte ha vita och svarta soffor, vitt bord osv. FÖr att toppa med lite mer grönt tänkte vi köpa några fina kuddar i grönt också, jag funderar på dom här:
image173

Eller den här:
image174

Fast Dejan tycker den här:
image175

Vad tycker ni? Hur många kuddar ska man ha? Två i varje soffa? Vi hade tänkt att ha tre tvåsitts-soffor, ska man då ha två kuddar i varje soffa? Kanske man kan ta en björklöv och en trädkudde i varje soffa? Ge mig tips nu ;-) Kuddarna kommer från MIO by the way och kostar 298 kr/st, just nu är det dock ett erbjudande tag tre betala för två, man kanske borde slå till, hmmmmmmmmm.

Sofforna vi nu har bestämt oss för blir dessa:
image176
SKulle det passa med kuddarna och mattan? Vi hade som sagt var tänkt att ha 3 stycken tvåsitssoffor. Denna soffa kommer från IKEA och heter Ektorp, klädseln heter vallsta och den kostar 3395 kr/st. Den är jätteskön att sitta i och jag tycker att den är ganska stilren och kan nog passa till vita väggar eller har jag fel? VI tänkte först blommig soffa men ju mer jag funderar på det så undrar jag om man inte tröttnar på det redan efter en månad, kanske då bättre att köpa en randig soffa och "piffa" upp den med lite gröna mönstrade kuddar?

Bord till soffan har vi inte bestämt än, men vi tänker vitt... Väggarna ska vara vita också. Golvet är ekparkett.

Förra helgen bokade vi madrasserna också till nya sängen. Vi provade madrasserna både på Ikea och MIO, vi provade dom dyraste från IKEA som går på 10.000 kr cirka med bäddmadrass, och sedan provade vi MIOs komfort nummer 1 duo madrass som skulle gå på 10.000 kr cirka utan bäddmadrass. Och det var skillnad, jag lovar! Och vi som har haft IKEA madrass nu de senaste åren, köpte den när vi flyttade in här 2001 och vi är redan trötta på den bestämde oss för MIO-madrasserna iallafall. Och det roligaste var att man fick bäddmadrassen på köpet när man bokade innan 1 oktober, så därför bokade vi madrasserna redan nu, och då blev det ju lika dyrt som IKEA madrassen skulle ha blivit. Kanonservice från MIOS sida tycker jag att vi kan boka och sedan hämta ut den om ett halvår :-)

Gavlarna vi hade tänkt oss till madrasserna är dessa:
image177

Tyckte att den var fin och klassisk. Tror att det är en säng man inte tröttnar på, tänkte givetvis ha sängborden till också.

Köksmöbler går vi och tittar på och tittar på och jag tycker att det är så svårt. Först var jag inne på svart bord och svarta stolar, blir inte det tråkigt? Idag var vi på MIO och hittade det här:

image178
+ det här:
image180

HIttade ingen bättre bild men det är alltså 6 stolar i läderimitation (men med tygklädsel som följer med) och ett ekbord. Ekbordet är av sådan typ att det måste oljas in och slipas med jämna mellanrum. Allt detta till ett pris av 6900 kr, som hittat eller hur?

Vi blev verkligen jättesugna, frågan är om de är lika schyssta med det erbjudandet och låter oss boka nu och hämta det om 6 månader? Och frågan är om det är praktiskt att ha ett bord som måste oljas in och slipas med jämna mellanrum, jag ser en fördel med det dock, och det är ju att man kan slipa bort fula märken som gärna blir när man har småbarn hemma. Och frågan är vill vi ha ek? Annars var det jättesnyggt och vi är jättesugna...

Andra köksbord vi väljer mellan är dessa:
image181
Bordet kommer från IKEA kostar 1.895 kr och är svartlackerat. Fördelen med det här är att det är lackerat vi slipper alltså hålla på och olja in och slipa, dock kan vi ju inte heller då slipa bort märken, dessutom följer det med extra iläggskivor vilket alltid är bra när man får extra gäster på besök, men tror att man kunde köpa till det till MIObordet också.

Stolar till det här bordet är:
image182
Vi såg idag att den här stolen fanns i en jättesnygg vit/grått överdrag, inte helt olikt överdraget från MIO. Stolen kostar cirka 750 kr med överdrag.

En annan stol:
image183


Eller om vi tänker bort svart så finns ju samma bord i ek:
image184
Och då kanske den här stolen skulle passa?
image185
Också från IKEA och kostar 895 kr/st.

Nu har det även börjat komma lite snygga barstolar och jag blev förälskad i en nyhet idag från IKEA:
image186
JÄttefin, bra pris också: 545 kr/st. Tror att vi ska ha två sådana här vid vår bardisk. (Vi kommer att ha en bardisk som ramar in köket mot vardagsrummet).
image187

Hmmm när man funderar så blir man helt nojjig, ska man kanske ha vita stolar och bord i köket iallafall? Äsch blir inte det alldeles för vitt när hela köket går i vitt???

Lampan ovanför köksbordet som vi har tänkt oss är en jättestor vit lampa från MIO försökte hitta bild på den men hittade ingen. Men det är sådana där som är så moderna nu som är jättstora runda lampor om ni förstår.

Nu får ni komma med åsikter och tips, vet att jag har en del inredningsarkitekter som läser min blogg ;-)

Kram Jennie


Var förbi nya huset idag.

Var förbi nya huset idag.

Och nu har dom satt upp ett likadant hus som vi har köpt, det är dock inte vårt hus på bilden. Den lilla människan som står och tittar in är givetvis jag ;-)

image165
Bild från andra sidan, det är ju långt ifrån färdigt, vad vi förstod så sattes det upp i torsdags.

image170

Husets baksida.

Och det här är vårt hus idag:
image171
En presening över grunden, och sedan inte mycket mer som har hänt. En hel del byggbråte överallt men men... Undrar om det dröjer lång tid tills vårt hus kommer?

Iallafall såg huset jättefint ut, det var så kul att se att ett hus var på plats, man försöker tänka och klura hur det kommer att bli. Innuti var ju nästan ingenting färdigt ju.

Kram Jennie