Jag fick det!!!!

Jag känner mig så sprudlande lycklig! Jag fick just det jobbet jag ville ha!!!!

Jag var på sex intervjuer, och 3 var igentligen möjliga eller kanske till och med fyra, men jag hade såklart rangordnat alternativen och just det här arbetet ville jag ha, och idag ringde dom och sade att jag fick det. Så glad.

Jag ska arbeta som föreståndare på ett litet föräldrakoperativ. Det innebär att jag ska arbeta som förskollärare i barngrupp, planera och göra viss administrativ tjänst (cirka 20%) och ha lite personalansvar (3 personal). Det känns jättekul, är så glad. Barngruppen är alldeles lagom stor, 17 barn i åldern 1-5 år, varav några stycken är 15 timmarsbarn då föräldrarna är föräldralediga.

Äntligen är det avklarat, vet att några av er väntar på bilderna men jag har varit helt uppe i dessa intervjuer så därför har jag inte hunnit ta bilder, kommer nog i helgen :-)

Kram Jennie

1årsdagen idag.

Sedan operationen, här är mina siffror:

1 år idag och här är mina siffror:

6 februari- start med modifast

22 februari på operationsdagen- efter 16 dagar med modifast (-6,2 kg)

22 mars 1 månad efter operationen (-7,7 kg)

22 april 2 månader efter operationen (-4,3 kg)

22 maj 3 månader efter operationen (-5,9 kg)

22 juni 4 månader efter operationen (-4,3 kg)

22 juli 5 månader efter operation (-4,4 kg)

22 augusti 6 månader efter operationen (-4 kg)

22 september 7 månader efter operationen (-2,7 kg)

22 oktober 8 månader efter operationen (-0,9 kg)

22 november 9 månader efter operationen (-4 kg)

22 december 10 månader efter operationen (-1,5 kg)

22 januari 11 månader efter operationen (-1,3 kg)

22 februari 1 år efter operationen (-1,2 kg)

Från operationsdagen har jag gått ner 42,2 kg och från start har jag gått ner 48,4 kg.

Skulle ha tagit bilder på mig idag men är helt slut efter intervjuerna jag hade idag så jag tar det en annan dag.

Kram Jennie

1 års kontroll idag

Och alla provsvar var väldigt bra, låg till och med lite för högt vad det gällde B12, så jag ska ta bort det kosttillskottet och bara äta multivitamintablett istället. Läkaren var mycket nöjd och tyckte att jag hade haft en väldigt bra viktnedgång och att jag hade väldigt bra värden, han tyckte att jag kunde vara nöjd nu. Jag har ju inte gått ner så mycket sista tiden, men jag sade att jag gärna vill komma ner till bmi 25 och det har jag cirka 3-4 kg kvar till, då sade han att jag ska inte börja banta och mixtra utan isådanafall får jag öka på den fysiskta aktiviteten mer. Han tyckte nu att mitt BMI idag är väldigt bra och att jag ser "normal" ut.


Nästa kontroll jag ska på där är inte förrän om ett år. De ska göra en tvåårskontroll och sedan släpper dom mig.

Det var inte min läkare som tog emot mig som opererade mig, men jag sade att han skulle hälsa honom så mycket och tacka honom. Jag är väldigt nöjd och jag hade inte mått så bra som jag gör idag om det inte var för operationen. Synd att jag inte träffade min läkare, men han kunde inte ta emot mig eftersom han hade en operation som drog ut på tiden, igentligen skulle jag ha träffat honom. Funderar på att göra ett kollage med bilder från innan operationen och efter operationen och ge till avdelningen där jag låg, och skriva ett tack, vad tycker ni om den idéen? Skulle så gärna vilja att de ska veta hur glad jag är :-)

Om två dagar är min 1 års dag på riktigt då ska jag ta kort på mig och lägga ut före bilder här så att jag och ni andra kan jämföra :-)

Kram Jennie


Nya huset idag.

image311

image312
Inte riktigt färdigt än, men snart...

Oj oj oj, vad mycket man ska hinna med då...

Tiden bara rinner iväg och vi hinner inte äns med hälften. Idag var jag och köpte lite nya kläder till intervjuerna, någon ny fräsch tröja hade jag ju tänkt att jag kunde ha på mig, kunde dock inte bestämma mig så det blev två :-)

Neo och Ida hittade också en varsin tröja, Neo ville absolut ha en "Bilar" tröja och Ida ville ha en "Hello Kitty", de vet redan vad de vill de två, Neo har redan tjatat om att han ska få ha på sig den till förskolan, hahaha han är för rolig han.

Vi har ju länge funderat på att köpa ett Nintendo Wii, men när vi fick huset sålt och fick så "mycket" pengar för det tänkte vi att nu slår vi till, men så har det ändå inte blivit av, men idag gjorde vi slag i saken och köpte ett. Vi fick med två spel, det var kampanj just nu så vi verkade ju iallafall slå till vid rätt tillfälle, sedan köpte vi till lite handkontroller så att man kan spela flera och ett extra spel, "Bilar", vi får se om det är kul annars lämnar vi tillbaka spelet, och tar något annat istället. Rebeca har ju redan ett Gamecube men nu har vi alltså Nintendos senaste spelkonsol, jag vill helst ha Nintendo då jag spelade gamla Nintendo om ni kommer ihåg när jag var liten, då satt man ett helt gäng och spelade "Super Mario Bros", och jag kan ju bara inte vara utan Super Mario :-)

Men vi ska testa det redan ikväll, återkommer med rapport om Nintendo Wii är något att ha :-)

Vi har varit på Ikea idag också, har nog bestämt oss för lite mer av möblerna, det jag tvekar mest är köket, vi har bestämt oss för ett svart bord (Bjursta) och till det vill vi ha vita stolar, men vi har inte bestämt oss för vilka av dessa stolar vi ska ha. Den ena stolen ser ut så här:
image304

Den andra ser ut så här:

image305

Den andra var nog lite skönare också... Medans den första ser ut att inte bli lika lätt skadad, priset skiljer bara 50 kr per stol...

Vi har ju tänkt att ha de här barstolarna:

image306
Den här stolen är i samma serie som den första stolen, men frågan är om man behöver ha samma serie på stolarna, det är ju ändå en barbänk emellan, om ni kikar på planlösningen som är lite längre ner i den här bloggen. Jag vet inte, jag har inte riktigt bestämt mig, kom gärna med tips och råd.

image307
Den här lampan köpte vi, vi gick runt och kikade på de olika möbleringarna och då såg vi den här, och jag föll direkt. Tyckte den var väldigt fin och inte alls så där krimskramsig fast ändå lite... Iallafall så hade vi bestämt oss för att ha en sådan här i vardagsrummet och när vi kom ner till lampavdelningen var den till halva priset, vi vet inte alls varför om den alltid kommer att vara det eller om det var just nu, så vi slog iallafall till direkt, men ska inte sätta upp den förrän vi har flyttat då.

Andra möbler vi har bestämt oss för att köpa är:
Kulla Taklampa:
image308
Jag hade ju bestämt mig för att jag ville ha en vit stor lampa ovanför köksbordet, den jag hade hittat var igentligen från MIO i tyg, men när jag såg den här i plast från Ikea såg den mycket lättare ut att rengöra osv, så det känndes som den här var mer praktiskt och faktiskt lika snygg :-)

image309
image310
En ny säng till Neo, just nu sover han i en växasäng och den räcker ett tag till, men vi vill köpa en ny och fräsch säng och då köper vi en fullstor säng eftersom en växasäng kanske bara håller till de är sådär cirka 6 år, och han fyller ju 4 år i augusti så... Vi hade tänkt att köpa lådan som man kan ha under också, med en extramadrass, kanske Ida kan sova där tills hon vill ha en egen säng? På det sättet skulle de få mer utrymme att leka på, vi får se hur vi gör, men den där sängen Odda verkar vara jättebra iallafall.

Näe nu ska jag gå och spela Nintendo Wii.


Kram Jennie


Oj oj oj, det var länge sedan nu

Som jag skrev här, hinner inte, tiden bara rinner iväg.

Igår bokade vi iallafall en dygnskryssning med Birka Paradise, har aldrig åkt med dom hoppas att det är kul. Bokade en Birka Class hytt, på hemsidan förstod jag det som om de är ungefär som en A-hytt på de andra båtarna? Och det är ju ungefär vad vi vill ha. På långfredagen åker vi och är tillbaka på påskafton. Resan var inte så dyr heller, med mat och allt gick den på 1.500 kr, det är ju som hittat nästan :-) Tog en av kampanjkoderna som fanns på hemsidan.

Vi måste också boka larm till vårt nya hus, vi vill ju ha larm i det, finns så mycket fönster och sedan så är det ju så att vi itne kommer att bo i det på ungefär 2 månader sedan vi har fått nycklarna och det är nog säkrast då att ha larm :-) Dessutom måste vi boka braskaminen och arbetet med den, boka alla möbler och hemkörningen på dom som vi ska ha, köpa nya bilen till mig osv, så det finns en hel del att göra. Vi får ta en sak i taget, har iallafall anmält mitt intresse på securitas direktlarm och trygga hems larm så får vi se sedan vilket vi väljer, det är en djungel det där.

Jag håller dessutom på och söker nytt jobb, satt och emailade en massa förskolor i Vallentuna, några stycken i Täby och en enstaka i Upplands väsby och Åkersberga där jag beskrev min situation, att jag flyttar till Vallentuna och är på jakt efter ett jobb i höst, och så skickade jag med min cv och personliga brev, 5 stycken nappade och vill ha mig på intervju, 3 av dessa har jag lyckats boka in den 22 februari, tänkte ta en semesterdag för att kunna gå på dessa, vet inte hur jag ska boka in de andra intervjuerna bara...

Dagarna går alltså i hundraåttio just nu, jobbar heltid just nu och förstår inte hur folk orkar!!! När vi flyttar tänker jag inte jobba heltid, jag orkar inte. Hur får man livspusslet med småbarn att gå ihop om båda jobbar heltid? Barnen får ju dessutom jättelånga dagar på förskolan, och då jobbar jag ändå på samma ställe som jag har dom på, så de behöver ju aldrig vara där mer än 8 timmar... Tänk de som har resväg, hur orkar dom?

Näe nu ska jag umgås med familjen, den här helgen har vi massor vi ska hinna med, men ska försöka prioritera så att man ändå kan få lite lugn och ro :-)

Kram Jennie

Jag är så mycket mer än bara mamma

Jag är en vän, arbetskamrat, förskollärare, fru, intresserad av en massa saker osv. Jag är så mycket mer än bara mamma, därför kommer jag ändra titeln på bloggen. Tycker inte längre att den är riktigt passande, när man är gravid och när barnet har kommit ut då kretsar allt kring det, men när man väl börjar arbeta som jag har gjort nu så får man lite distans och man inser att man är så mycket mera.

Idag är jag fortfarande trebarnsmamma och det kommer jag alltid att vara, men jag är mer. Jag har andra intressen också, och just nu kretsar mitt liv kring så mycket mer än bara barn. Jag har börjat intressera mig för träning igen, har tänkt att börja på gymmet när vi flyttar till Vallentuna, där har de barnpassning till och med! Ja där ser man, där är mamman i mig framme igen ;-) Näe men ärligt klart man tänker praktiskt, bara för att mannen inte kan vara hemma en kväll ska jag då ställa in träningen, näe tack :-) Vi ska ju dessutom flytta så nu har jag börjat fundera en massa på inredning, inredning av vårt nya hem, vårt NYA hus, ja det är spännande... Dessutom ska jag snart börja söka nya jobb, det är både pirrigt och spännande. Jag hoppas givetvis få lite nya vänner där borta också, samtidigt som jag hoppas behålla dom jag har här :-)

De sista veckorna har varit väldigt intensiva, först visningarna och sedan budgivningen. Nu försöker vi att hinna så mycket vi bara kan på helgerna, de går väldans fort. Den här helgen var vi och kollade på möbler hela lördagen och på söndagen hade vi besök. De som var på besök är några jag kännde redan när Neo låg i magen, vi gick nämligen på samma MVC-grupp, det är spännande att se hur barnen växer upp och kul att vi fortfarande har kontakt.

image303

Varje söndagkväll promenerar jag med grannen, vi tar en promenad som tar drygt 80 minuter, det är skönt att gå så där på kvällskvisten, dessutom ska jag sätta igång med vattengympan på onsdagar igen, ska gå nu på onsdag! Jag har tänkt att uttöka passen med något pass på Tumba träningscenter också så länge, har ett tioklippkort här hemma som jag måste använda innan vi flyttar :-) Så det händer en hel del här hemma som ni säkert förstår :-)

Kram Jennie