I nya huset idag.

image297
Köket, vitvarorna är inte installerade.

image298
Badrummet där nere. Dushen är inte helt olik den vi har idag. Vi tog böjda glasdörrar som tillval också.

image299
Fortfarande badrummet där nere, vi har spotlights i taken också.

Kortet vi tog på badrummet där uppe blev jättekonstigt och inget bra alls. Vet inte om kameran inte var still... Det är dock vitt kakel på väggarna också, och sedan grått klinkers på golvet, samma badrumsskåp och där ska det vara ett badkar.

image300
Vardagsrummet där nere, ena hörnet.

image301
Andra hörnet, vardagsrummet där nere.

Det var jättefint huset, verkligen jättefräscht! Det kommer att bli jättefint, det ända problemet är att möblera vardagsrummet då det inte finns så många väggar. Var ska vi t ex ha vår 42 tums tv? Vi vill dessutom ha braskamin, var ska vi ställa den? Någon som har några bra tips på hur vi ska möblera och var vi ska ställa braskaminen?

image302
På deras ritning har dom satt braskaminen i mitten, vet inte om det är bra så? Men var sjutton ska man ha möblerna då? Och tvn?
Kom med bra förslag :-)

Kram Jennie

Söndag idag

Och det har hänt en massa saker sedan sist. På tisdagen startade budgivningen på riktigt, det var två familjer som var med i den. Den ena familjen bor här i området och ville ha större och den andra familjen kom 30 mil härifrån, mannen skulle jobba i södertälje.

Båda ville ha huset och budgivade ända tills onsdag förmiddag, då blev det klart att en av familjerna vann. Vad innebär det här för oss då? De som vann ville inte flytta in förrän sista juli, min man lovade dom att de kan göra färdigt affären första juli. Så vi kommer inte flytta förrän i slutet på maj. Dock har vi en massa tid på oss att flytta då vi får nycklarna till nya huset sista mars, så då skippar vi flyttstädningen, då hinner vi städa själva. Vet man att det blir ordentligt gjort också! Vi fick dessutom ett bra pris som vi är nöjda med. Vi skrev köpekontraktet i fredags, så nu är det klart. De har 2 veckor på sig att hitta fel på huset, men vad vi vet finns inga fel så då borde det ju inte bli några problem. Mannen ska komma hit på tisdag och gå igenom besiktningsprotokollet med besiktningsmannen från anticimex som vi anlitade, han vill då också titta på krypgrunden.

Jag har bestämt mig att köpa en ny bil åt mig, jag behöver en bil när jag ska åka till jobbet i Vallentuna, Dejan behåller den gamla. Jag kikar på s40N (Den nya modellen), s60 och v50, några bra råd? Något att tänka på. Som det ser ut nu lutar det åt en s40 eller s60. Vi har ju redan en kombi, jag vill att den ska vara utrustad med automatisk växellåda och dragkrok.

Igår var grannarna här och åt lite god mat. Vi gjorde hasselbackspotatis, fläskfilè, fyllda champinjoner, kokt broccoli, bearnesås, vitlökssmör och färskt bröd till det. Det var jättegott, till efterrätt var det gino och glass. Dryck som intogs var Xide (cider), en drink (gjord på bacardi melon och sockerdricka) eller läsk till barnen. Det var trevligt och sedan somnade jag för första gången den här veckan snabbt. Det har varit mycket spänningar i kroppen efter visningarna och budgivningen så inte förrän nu kunde jag slappna av. Men nu verkar allt vara klart, jag kommer sova ännu bättre efter att de där två veckorna som de har att hitta fel och ångra sig är gjorda.

Igår var vi också förbi Vallentuna och kikade på nya huset, det verkar bli riktigt fint, de är nästan klara med insidan nu, har bara några småfix kvar, nu är det bara utsidan klart där de ska sätta upp balkongen, tack över entren osv.

Kram Jennie

Sista visningen avklarad.

Puuuuh vad skönt. Var hos grannarna igen, de har utfodrat oss några dagar i rad nu, tagit hand om våra barn osv, så vi får bjuda dom på en riktigt god middag när det här är avklarat.

Iallafall var det tre sällskap på visningen varav två inte verkade helt intresserade, jag gissar att det ena sällskapet bara var en nyfiken granne ;-) En av familjerna verkade dock intresserade, de hade också ett lånelöfte. Vi får väl se hur det går, men imorgon ska mäklaren börja ringa runt, och då får vi se vad som händer. Om det kommer in några bud kommer vi få dom via sms.

Håll nu tummarna riktigt hårt att det kommer in några bra bud, iof får vi ju huset sålt iallafall, då tar vi ju sista budet vi fick.

Kram Jennie

Ännu en visning om en timme

Och det här är den sista, det ska bli skönt när det är över. Mäklaren hade ringt runt till de som var på visningen igår och fått in ett till bud, på 50.000 kr mer. Vi får väl se vad det blir, imorgon ska mäklaren dock dra igång budgivningen helt om det nu blir någon. Undrar hur många som kommer idag, enligt mäklaren är det mycket lugnare på visningen på vardagarna, han räknar med att det kommer max 3 familjer. Vi får väl se.

Håll tummarna nu :-)

Kram Jennie

Visningen idag

Gick väl bra antar jag. Är helt slut i huvudet just nu känns det som. Kan inte tänka. Fungerar inte riktigt alltså.

Har inte hunnit vara nervös eftersom vi har haft fullt upp hela tiden, men idag när det blev visning var jag nervös, orolig och fick ont i magen. Fyyyy sjutton. Det hjälpte inte precis att vår mäklare blev försenad och var hos oss precis klockan ett, och fem minuter innan började folk komma- Gaaaaaaaaaaaah. Han hade ju ringt och sagt att visningen innan drog ut på tiden och att han skulle komma till prick ett, så vi fick ta emot ett kvinnligt par själva.

Sedan när mäklaren kom försvann vi fort över till grannen. Det hade iallafall kommit nio sällskap på visningen, vet inte om det är bra eller dåligt? Ett par hade redan lämnat ett bud på 5.000 kr över utgångspriset (dvs de avrundade uppåt till närmaste hundratusental), dock hade de ett gammalt lånelöfte som mäklaren sade att de måste förnya. Men då borde det ju inte vara några problem om de redan har haft lånelöfte?

Vi får väl se, imorgon ska mäklaren börja ringa runt till dom som var på visningen och be dom att skaffa lånelöfte om de inte redan har det för att sedan eventuellt dra igång en budgivning på tisdag. Imorgon är dessutom omvisningen- Hjälp. Hur ska jag orka mer?

Helt slut, vet inte äns hur jag ska orka jobba imorgon...

Kram Jennie

Visning imorgon

Och jisses vad vi har städat, så här rent har det aldrig varit sedan vi flyttade in. Har rensat och rengjort alla garderober, skåp, ugn, kylskåp, lister, polishat golv,  ja allt. Massor av saker har åkt till soppen. Och det som vi inte vill ha framme men ändå behålla har vi packat ner i kartonger och lagt på vinden eller i garaget.

Vi har dessutom köpt lite nya blommor, krukor och två nya papperskorgar till badrummen. Det är verkligen jättefint! Dessutom har vi ju haft en besiktningsman här som besiktigade huset och de ända två sakerna som han slog ner på var att plasten i krypgrunden hade rullat iväg lite och att hängrännorna utanpå huset var fulla av skräp. Detta har Dejan åtgärdat så nu har vi vad vi vet och besiktningsmannen vet ett perfekt hus :-) Och iof det ska man väl också kunna räkna med eftersom huset är byggt 1992, det är ju inte så jättegammalt.

Imorgon måste vi fixa barnens rum och hallen. Sedan är vi färdiga, puuuuuuuuuuh. Det här har varit jobbigt och jag hoppas det blir utdelning och att det kommer MÅNGA på visningen imorgon. Och att alla blir intresserade ;-)

Jag rapporterar mer imorgon.

Kram Jennie

Idag ringde några på dörren

Och ville se huset redan idag. Men vi har varken städat eller stylat det än som vi har tänkt att ha det på visningen på söndag. Vi har fortfarande mycket att göra, det vi har gjort hittills är att vi har gått igenom alla garderober och skåpen i köket, packat ner lite redan i kartonger osv. Dessutom hade vi en besiktningsman här igår. Dock måste han komma tillbaka eftersom taket var snötäckt *suck*, och då kunde han inte se taket. Men vi får försöka fixa att han kommer imorgon eller på torsdag för nu har ju snön smällt.

Vi bad iallafall de att ringa vår mäklare, det är ju därför vi betalar honom, inte för att vi ska sköta allting. Visst vill vi ha huset sålt, men näe det får mäklaren sköta ;-)

Annars är jag jättetrött, har ju jobbat igår och idag, dessutom städade vi och fixade hela helgen. Och även på kvällarna också. Hinner ingenting annat, puuuuh vad det är mycket man ska göra innan visningen.

Hoppas ni andra har det bra, vad sysslar ni med annars då?

Kram Jennie

Mitt 2007 i bilder.

Året 2007 har varit ett väldigt händelserikt år för mig. Den största händelsen är nog operationen. Har letat och letat men det är jättesvårt att hitta kort på mig "före", utan den ända bilden jag hittade på mig 2007 före, var den bilden jag tog samma dag jag åkte in på operation. Men jag får visa den iallafall då, synd bara att jag inte kostade på mig ett leende:

image286
22 februari 2007

image287
Maj 2007

image288
Juli 2007

image289
Juli 2007

image290
Augusti 2007

image291
September 2007

image292
Oktober 2007

image293
31 december 2007

Dessutom är det mer som har hänt i mitt liv;
image294
Från att ha bokat ett hus som såg ut som en grusgrop.

image295
Blev det tillslut en grund och en gräsmatta.

image296
Och tillslut blidde det ett hus, vilket är långt ifrån klart, men snart så....

Det har även hänt en massa annat:
Jag har börjat jobba efter föräldraledigheten som var låååååååång, var hemma i drygt 3 år. Barnen började förskolan.

Rebeca har fått sina första betyg (som var bra).

Kommer inte på mer saker, men som sagt var det har varit ett händelserikt år, som har gett mig massor.

Kram Jennie


Nyårsafton och Nyårsdagen

Har varit väldigt trevlig, tack för trevligt sällskap! Här kommer lite bilder från Nyårsafton först:

image265
Jag, Filippa (Lillebrorsans dotter), Angelica (hans tjej), Henka (Lillebrorsan) och Ida.

image266
Jag koncentrerad på hasselbackspotatisen.

image267
Min snygga lillebrorsa, behöver jag säga mer? ;-)

image268
Lilla söte Ida.

image269
Filippa (Taget av mästerfotografen Neo).

image270
Angelica, också taget av Neo, och om kameran inte kommer till mig, då får jag väl komma till kameran, eller hur? ;-)

image271
Fler bilder tagna av Neo.

image272
Rebeca också ett kort taget av Neo...

image273
Ser jag galen ut eller vad? Den här bilden bjuder jag på, hoppas ni nu inte får mardrömmar, jag lovar att kniven jag hade i handen användes endast för att skära hasselbackspotatis ;-)

image274

image275
Koncentration, koncentration.... Någon mer mästerfotograf som inte lyckas få med hela huvudena? Den här gången är iallafall inte Neo skyldig för han är ju med på bild.... Kanske någon som hade fått i sig för mycket bacardi? ;-)

image276
Oxfilen styckas...

image277

image278
Mmmm det här var gott....

image279
Rebeca.

Här slutar alla bilder från Nyårsafton av någon anledning, kameran glömdes bort och togs fram Nyårsdagmorgonen istället. Här har ni dessa bilder:

image280
Pappa och dotter sitter och sjunger lite så här på morgonkvisten. Ida hade tagit på sig mössan, hon älskar nämligen att gå runt i mössa av någon anledning.

image281

image282
Sist att vakna var lillebrorsan.

image284
Angelica på morgonkvisten- Lika fräsch som alltid!

image285
Rebeca var också ganska svårväckt.

God Fortsättning!

Kram Jennie