Att det ska vara så svårt att lägga upp bilder på den nya datorn

Installerade kameraprogrammet men ändå fungerade det inte, blääääää. Tillslut hittade Dejan ett hål där vi kunde lägga minneskortet och då äntligen... Här kommer iallafall en del bilder från resan:

image328
På båten, förväntansfull.
image329
Ett kort taget av Neo på båten, visst är det fint? ;-)
image330
På hotellrummet, vems håriga ben kan det vara? Inte är det mitt iallafall ;-)
image331
På hotellrummet.
image332
Liten söt Ida, lite smutsig efter att ha ätit favoritgodiset suku laku som tyvärr inte går att köpa i Sverige (iallafall har inte jag hittat det). Men vi har köpt på oss två stora kartonger från båten nu. Hon tål ju inte mjölk men suku laku är så där gott med choklad/lakritssmak utan mjölk.
image333
Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
image334
Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
image335
Utanför hotellet.
image336
Ett fint kort taget av Neo ;-)
image337
Ett till litet suddigt kort taget av Neo. På väg till badet, det var bara att ta hissen ner så kunde vi bada i alla polarna :-)
image338
Fotografen själv :-)
image339
Neo i sina nya spindelmannen badbyxor (det var viktigt!) har bråttom att hoppa i vattnet.
image340
Neo igen, superglad!
image341
Gissa vem ;-)
image342
Neo och Dejan i den stora rutschkanan.
image343
Neo.
image344
Ida.
image345
Först i början vågade Ida inte åka rutschkana alls, efter ett tag åkte hon med hjälp av oss, vi höll henne i händerna, efter ännu ett tag åkte hon och vi bara tog emot henne där nere, näst sista dagen åkte hon rutschkana helt själv och sedan älskade hon bara att åka, så kul att se hur hon utvecklades under vår vistelse bland poolerna :-) Hon fick verkligen in vattenvanan, hon som alltid var rädd att bli blöt om huvudet skakade av sig sista dagen när hon fick lite vatten över huvudet eller i ögonen. Så skönt...
image346image347
Och så en puss till pappa när man har varit så duktig...
image348
Neo var mycket modigare redan från början, han åkte rutschkanan helt själv och lekte en massa. Men han utvecklades också mycket under tiden. Han vågade också sedan att helt själv doppa huvudet osv, han som innan alltid hade varit så rädd för att få vatten i ögonen doppade huvudet själv när vi frågade om han kunde. Lilla killen, han börjar bli stor, ska sätta honom på simskola snart tror jag....
image349
Väntar på att få beställa maten...
image350
Killgänget, jag tror minsann någon är lite sur...
image351
Tjejgänget, vi är inte sura :-)
image352
Näe riktigt nöjda är vi inte....
image353
Men tjejgänget är jätteglatt iallafall!!!
image354
Åka bil efter maten är alltid roligt. Det var så bra för att bredvid den där restaurangen (som låg i hotellet) fanns det lite bilar, lite automater och en lekställning med bollar som barnen kunde leka i. Var kanon för dom, behövde de inte sitta stilla så länge utan kunde springa runt lite medans vi föräldrar åt klart, med ett öga på dom såklart :-)
image355
Alkoholinköpen på taxfreen, någon som vill komma till oss och festa? ;-) Det blev äpplebacardi, några vinflaskor, lite olika sorters likörer också några ciderburkar. Vi köpte dessutom en hel massa godis (undrar vem som ska äta det?!?) och lite i sminktaxfreen, köpte bland annat sol utan brun på sprayflaska, och den var kanonbra vill jag lova, inga ränder!!!! Sedan köpte jag cliniques lipgloss som ska hålla sig länge på läpparna, tyckte inte att det var så stor skillnad på andra lipgloss, kändes väl lite klistrigare kanske och kanske höll sig lite lite längre??? Ett nagellack till mina numera bruna fötter, hehehe den där sprayen gjorde gott ;-)

Summan av kardemumman, en resa som utvecklade barnen väldigt mycket, de fick mycket vattenvana och älskade att bada. Ett kul hotell som rekommenderas, tycker att 5 nätter var väldigt lagom, var ganska "mätt" på att bada sista dagen, dock hade nog Neo kunnat stanna mycket längre!!! Blev en del mat som slank ner, och jag mådde ofta dåligt för att jag åt fel eller för mycket, på slutet försökte jag tänka till och åt mest sallader och åt bara gröt till frukost osv, men ändå kunde jag åka dit på att jag tog en glass. Hmmm, på det sättet är det skönt att vara hemma och tillbaka i gamla vanor :-) Tänkte väga mig när jag kom hem men så har batteriet tagit slut i vågen, så går det när Neo och Ida går och väger sig hela tiden.... Kanske var lika bra men tror inte att jag har gått upp något, men ska ändå hålla lite koll på konsten nu så att man inte förstör sina goda vanor :-) Dock blir det nog lite cider, något glas vin ibland, fick mersmak efter semestern ;-)

Kram Jennie

Hemma igen

Från Åbo, resan gick bra och var ett skönt avbrott från vardagen. Det är dock skönt att vara hemma igen, det är så mycket som ska fixas. Dock känns det fortfarande som om det är så mycket, är svårt att greppa vill bli färdigt med allt nu. Tog en del bilder från resan, ska se om jag lyckas ladda ner de på den här nya datorn.

Kram Jennie


Vi lever

Så ni behöver inte fundera längre, vet att jag är usel på att uppdatera, men flytta själva då så får ni se hur det känns, Grrrrrrrrrrrrrr.

Idag beslutade vi oss för att ta en städfirma iallafall, det känns som en lättnad faktiskt. Det känndes helt oöverstigligt innan. Vi har hållt på och hållt på men aldrig blir det klart, och varje gång vi ska åka till gamla huset så tar det emot i hela kroppen, man vill ju bara vara i det nya och fixa. Så nu behöver vi bara åka dit för att hämta lite småsaker som vi har glömt, fixa trädgården lite och sedan får städfirman ta hand om resten *pust* Det innebär att vi kanske kan få ordning på nya huset. Bara en sådan sak att veta hur man ska mörklägga sovrumsfönstren har varit ett helt projekt, vi har åkt runt och kollat i flera timmar på hur man gör det. Nu har vi hittat en lösning hoppas vi, kommer med lite bilder på huset senare, kanske nästa vecka när vi är lite mer klara.

Om några dagar åker vi till Åbo också, det är en semester som är välbehövlig vill jag lova. Vi ska bo 5 nätter på caribia hotell, ett spahotell som är väl anpassat för barn, finns jättebra badbassänger för barn, var ju där förra året och barnen älskade det, den här gången hoppar vi dock mumindalen.

Har slutat på mitt gamla jobb nu också *pust* Så nu är det en lång ledighet som väntar tills jag börjar nya arbetet i augusti, ska bli helt underbart kan jag lova, om än lite ensamt kanske när jag inte känner någon i vallentuna alls, men det kanske kommer när det är fint väder och man hänger lite i lekplatser osv.

Näe jag skriver mer när vi blir lite mer färdiga, ska komma med bilder på nya huset också snart lovar jag.

Kram Jennie