Månadsvikten

Nu är det fyra månader sedan operationen, här är mina siffror: 

6 februari- start med modifast 

22 februari på operationsdagen- efter 16 dagar med modifast (-6,2 kg)

22 mars 1 månad efter operationen (-7,7 kg)

22 april 2 månader efter operationen (-4,3 kg)

22 maj 3 månader efter operationen (-5,9 kg)

22 juni 4 månader efter operationen (-4,3 kg)

Allt som allt har jag gått ner 28,4 kg och efter operationen 22,2 kg. Jag ska ner 25,1 kg till.

Det börjar gå lite långsammare nu det märks, men bara det går neråt så...

Jag är förälskad!

Jepps, i ett hus ;-) Vårt hus. Vi var på informationsträff med vårt nya hus igår, då fick vi gå in i visningshuset och kika, det var inte riktigt klart än men man kunde se att det kommer att bli rejält fint, jättefint faktiskt! Och vårt hus är inte precis likadant som visningshuset men nästan och vårt hus kommer att bli ännu finare ;-)

Nu har de lagt grunden till vårt hus, hade dock inte kameran med mig så får fotografera en annan gång istället.

På informationsmötet fick vi träffa några av våra blivande grannar och jag kan säga så här att vi verkar vara på ungefär samma ställe i livet, de jag pratade med hade alla småbarn och tyckte att det var viktigt att bo fint :-) Det fanns några barn i Idas och Neos ålder så det verkar inte bli något problem med att få kompisar.

Längtar så mycket efter att få flytta det, huset kommer att bli såååååååååå fint.

Här hemma har vi annars en fuktskada i badrummet här nere och det har precis blivit utrivet och nu står en fläkt här. Den ska stå här i en vecka innan vi kan göra iordning badrummet. Känns nästan lite lyxigt när folk springer här och gör iordning och fixar, själv springer man bara runt och pratar och frågar :-) Dock kan ju varken jag eller Dejan badrum så vi har igentligen inget val än att lejja bort det.

Det kommer att bli gråsvart klinker på golvet och vit kakel på väggarna, hade tänkt mig en pelare ( i samma klinkers som på golvet) också vid toaletten eller något. Vi får se vad kakelsättarna säger. I början när vi fick veta fuktskadan känndes det ju lite sådär, slänga ut en massa pengar på något som vi inte ska bo kvar i, men ju mer tiden går så känns det bättre och bättre, dels kommer vi ju att bo här i mer än ett halvår till och dessutom tror jag faktiskt att vi får tillbaka pengarna när vi säljer. Vi ska faktiskt göra iordningbadrummet där uppe också nu i samband. Lika bra att göra om båda så att huset är fräscht när vi ska sälja, höjer nog värdet en hel del.

Så det går åt en massa tid till att åka och kolla på kakel och klinkers och sånt. Vi vill ju hitta ett snyggt kakel och klinkers till ett bra pris :-)

På fredag är det månadsvägning kommer och rapporterar lite mer då.

Halvvägs är jag nu.

Halvvägs är jag nu den 5 juni, nästan exakt 4 månader efter att jag startade med modifast (start 6 februari). Har gått ner 26,7 kg och har 26,8 kg kvar.

UNNNNNNNNNNNNNNNDEEEEEEEEEEEERRRRRRRRRRRRRRRRBAAAAAAAAAAARTTTTTTTTTTT!

Ida är allergisk mot myggbett

Ida är allergisk mot myggbett

Så här såg Ida ut idag, men det såg nästan värre ut i verkligheten en på bilden. Hon hade fått ett myggbett bredvid ögat, dessutom hade hon ett myggbett på fingret. På båda ställena svullnade det upp jättemycket och när det började komma en massa nässelutslag + att utslaget blev värre ringde jag sjukvårdsrådgivningen som tyckte att jag skulle åka till Närakuten.

Phuuuuuuuuu vilken historia, där fick vi väl vänta 1 timme, vilket iof inte är jättelångt, när vi kom in konstaterade läkaren att Ida är allergisk mot insektsbett och jag ska ge tavygyl. När vi väl var färdiga var det bara 15 minuter tills apoteket här i Tumba stänger, dit skulle vi aldrig hinna så vi åker till ett apotek som är öppet till klockan 20.00. Tar en nummerlapp och väntar i 40 minuter där. Behöver jag säga att barnen klättrade på väggarna vid det här laget? När vi väl kommer fram till kassan är medicinen slut, vi måste ha den! Ber henne kolla upp alla jouröppna apotek i sthlmsområdet, ingen har medicinen inne! Ringer tillbaka till sjukhuset där läkaren konstaterar att hon är för ung för att få någon annan medicin. De bestämmer sig iallafall för att ge Ida två doser, en till ikväll och till imorgon bitti. Så det var bara att åka tillbaka till sjukhuset, vi var hemma strax innan nio och åkte hemifrån vid halv fyra. Imorgon bitti får jag ringa till apoteket och kolla om det finns något apotek i sthlmsområdet som har den här medicinen, tänk om inget apotek har? Vad gör man då? Hoppas hoppas.

Pust vilken dag!

Lördagsgodiset

Lördagsgodiset

Jordgubbe doppad i mjölkchoklad- Mums!

Och sista bilden ikväll; Nya vagnen

Och sista bilden ikväll; Nya vagnen

Jättenöjd är jag med den; en twin scooter, älskar ju scooter, har en enkelscooter från förut (den är också med på bild).

Visningshuset är nu byggt fast än är det inte färdigt

Visningshuset är nu byggt fast än är det inte färdigt

VIsningshuset är det som är längst till höger, det börjar bli färdigt fast är det ändå inte. Hoppas att det är klart till informationsträffen som vi ska till den 18e juni, nu har de också rest ett till hus (det till vänster) fast det var inte gjort någonting inuti. Huset som vi har köpt påminner lite om de här husen som ni ser, fast det är svart och har lite andra detaljer, är lite större också och har en balkong. Det känndes som att det var ett ganska stort mellanrum mellan husen ändå, ibland känns det som om de bygger så tätt så tätt...

Nya huset från andra sidan

Nya huset från andra sidan

En till bild från idag, fast taget från andra sidan.

Här ska vårt nya hus stå

Här ska vårt nya hus stå

Nu har de jämnat till marken och dragit lite rör och ledningar (?), så inte mycket har hänt hittills. Åhhh längtar så tills man kan se lite bättre hur det ska se ut, just nu är det jättesvårt att tänka sig hur det ska bli...