Ida kan klappa händerna!

Hon klappade händerna, när jag såg detta sjöng jag: "Klappa klappa händerna...." och så klappade jag mina händer och tittade på henne. Hon var helt överlycklig.

När jag efter några timmar tittade på henne och sjöng: "Klappa klappa händerna..." (utan att klappa händerna själv) så klappade hon dom igen. Så gulligt... Hon förstod att hon skulle klappa dom :-)

Barnen har verkligen varit för söta idag. När jag lagade lunchen så satt Ida och Neo på golvet i köket och lekte tillsammans med Neos duplo. Båda två var jätteglada, de tycker verkligen om varandra och vet precis hur man ska göra en mamma glad :-) Det värmer verkligen i mamma-hjärtat när man tittar på dom.

Kram Jennie

Hittade en förpackning sinlac

Tack för era kommentarer, det är ju igentligen inte så svårt att få tag på mjölkfria produkter, vad jag har förstått så har det bara blivit bättre de senaste åren. Problemet är ju när man tycker om en produkt och de helt plötsligt får problem med tillverkningen :-/ Hoppas verkligen inte att sinlac ska sluta tillverkas, kan jag knappt tänka mig, det är en populär gröt för mjölkallergiska...

Iallafall, idag var mannen här i Tumba C och letade sinlac, på konsum skulle de få in den imorgon sade hon, hoppas verkligen att det stämmer så att de inte bara ska få in en leverans och hon tror att den skulle vara med. Iallafall på Ica, såg min man inte någon sinlac först, men när han lyfte bort lite förpackningar som var på sinlacs plats så stod det ett sinlac paket längst in, så vi hittade det sista (tror jag) i hela Tumba :-) Jepps lite tur ska man ha. Nu räcker det här några dagar, fast mannen ska redan gå imorgon till konsum och kolla så att de har fått sinlac och köpa några paket, nu vågar man inte chansa längre :-)))

Kram Jennie

Pricken över i:et *ironisk*

Min man skulle handla sinlac igår (det är en mjölkfri gröt till Ida). Det är den ända mjölkfria gröten som Ida gillar (finns inte så många att välja på heller, men av de tre som finns tycker hon bara om sinlac) och dessutom brukar vi blanda i lite sådant pulver i profylacen (Idas mjölkfria modersmjölkersättning) så att det ska bli lite mer vällinglikt eftersom det inte finns några mjölkfria vällingar.

Iallafall när han åkte till Ica Maxi igår upptäckte han att den är slut, idag skulle han åka och handla igen och provade Coop forum, HJÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLP den är slut där med. Han frågade på Coop forum och de sade att det är leveransproblem, hmmm undrar vad det innebär. Bara vi inte blir utan sinlacen också, isådanafall sätter jag mig i något hörn och tjurar för det här behöver vi inte precis!!! Imorgon ska han gå till Tumba C och kolla där, sedan åka till Willys och se, om någon har sett sinlac-gröt i affärerna i tumbaområdet hojta, för vi är verkligen desperata.

Imorgon kommer det sista pulvret ta slut, är jättelite kvar bara :-( Så nu är det problem med både profylacen och sinlacen, det känns nästan som om någon inte vill att Ida ska äta :-( Hon är ju dålig med maten och gillar inte mat särskilt mycket, hennes räddning är smörgåsar (det älskar hon), sinlacgröt och profylacvälling. Utan det kommer hon tappa vikt och hon är ju inte jättestor nu heller precis. Vägde henne på barnläkarmottagningen när hon var exakt nio månader och då vägde hon 7340 gram och var 66 cm lång. Hon hade inte växt något från hon var 8 månader och så hade hon gått upp 40 gram. Läkaren tyckte väl inte att hennes kurva var jättedålig, men den var inte jättebra heller som han sade. För säkerhetsskull så fick vi en remiss för att ta ett blodprov och utesluta gluten. Varken jag eller läkaren trodde att hennes dåliga viktökning berodde på det men han tyckte att man skulle göra det för säkerhetsskull. Dessutom ska jag ha fett i allt hon äter, till och med i gröten.

För mig gör det ingenting att hon är liten och nätt, bara lättare att bära. Dessutom blir de ju bebisar längre. Neo var inte heller jättestor och är inte det fortfarande, utan jag och min man får nog ganska smala och proportionerliga barn på det sättet. Men man vill ju ändå att de ska gå upp lite. Än är jag inte särskilt orolig, men blir jag utan både sinlac-gröten och profylac-vällingen så blir det inget kul :-(

Men jag ska inte måla faan på väggen än, min man ska ut och leta imorgon och förhoppningsvis så hittar han några paket och förhoppningsvis räcker profylacen tills Sempers tillverkning har kommit igång (vi snålar som sjutton, hon får bara välling när hon ska sova).

Och vill ni veta en rolig sak till? Vågar knappt skriva det här.... Hmmm om jag skriver det här så kanske.... Viskar: Ida sover hela natten. Dock gör inte Neo det *suckar* Innan Ida kom sov han hela natten, men efter att hon kom vaknade han av henne och när hon fick välling ville han också ha det. Nu har det blivit en dålig vana, dock är det bara en gång per natt. Men vi ska ta tag i det också nu.

Så nu får ni hålla tummarna för att mannen hittar sinlac-gröt imorgon.

Kram Jennie

Tack för era kommentarer

Ska återkomma med hur vi löser problemen senare när de är lösta ;-)

Igår var jag på Ica Maxi och handlade, när vi skulle gå förbi lösgodiset säger min man: "Men titta vad billigt" Då har de sänkt lösgodispriset till 3,90 kr/hektot från 6,90 kr/hektot! Man kan ju undra om det är strategiskt från Ica Maxis sida att göra så just när kräksjukan går som värst i stockholmsområdet? Jag har för mig när jag tänker efter att de gjorde samma sak ungefär vid samma tidpunkt förra året och då gick kräksjukan också *suck*

Iallafall kunde jag motstå lösgodiset för är det något jag INTE vill ha så är det kräksjuka, vill jag ändå ha godis så betalar jag hellre lite mer och köper i påse, det är det värt vem vet vem som har tagit på lösgodiset eller hostat på det. Just vid sådana här sjukdomstider äter jag aldrig lösgodis annars gör jag det. Hur gör ni andra? Köper ni lösgodis till extrapris så här vid kräksjuke-tider?

Näe nu måste jag kika på barnen, de verkar vara fulla med bus idag hihihi

Kram Jennie

Mina problem

Med tanke på inlägget här nedan som jag skrev så ska jag skriva lite problem jag har. Alltid är det någon som kan gotta sig i dom ;-)

Problem 1:
Ida är mjölkallergisk och vi har fått en modersmjölkersättning till henne på recept, hon har ätit den i 4 månader nu och det fungerar bra. Vad händer då? Jo Semper får problem med tillverkningen och det finns inte ett apotek i hela Sverige som har den. Vi var beredda att åka till Kiruna för att Ida ska få mat, men Näe det finns inte äns där. Min man ringde och pratade med dom på Semper, och de berättade att det är problem med tillverkningen och att det kan ta flera månader i värsta fall innan Profylac kommer ut på marknaden igen!!! Dock var de tillmötesgående och kom faktiskt och lämnade 6 burkar Profylac till oss(gratis!), leverans samma dag ända till dörren!!! Det kallar man service. Dock kommer inte 6 burkar räcka särskilt länge, det är ungefär halva mängden färdig ersättning i en burk än vad det är om man t ex köper ett vällingpaket ute i handeln. Så ni som kan lite om småbarn och har använt ersättning kan med andra ord räkna ut att det inte kommer att räcka länge. Vi ska snåla som bara den, men hur gör vi om tillverkningen inte hinner komma igång tills det är slut? Någon som har något tips på en bra mjölkfri ersättning som är god? Nutramigen tar hon iallafall inte! Så om ett tag står vi kanske utan välling till Ida, kul att gå upp mitt i natten och ge Ida gröt eller?!? Välling är ju så bekvämt!

Problem 2:
Vi har bredband, telefoni och tv i samma bolag; Bredbandsbolaget. Det började med att vi skaffade bredbandsbolaget till datan, fungerade kanon, då skaffade vi oss telefon hos dom också. Har också fungerat jättebra, billigt och bra. Efter det läste vi om deras erbjudande om TV, man får en himla massa kanaler, ca 40 stycken inklusive alla TV1000 kanaler för 199 kr/månaden och efter ett år kostar det 299 kr/månaden. Det var ju jättebra och eftersom vi bara har haft bra erfarenhet av Bredbandsbolaget tänkte vi skaffa det här också. Har länge velat ha TV4+, TV4fakta osv. Vi har haft dessa tv-kanaler i några månader och det har strulat hela tiden. Bilden är inte bra, ljudet är inte bra (om det är ett program på svenska så hör man inte vad dom säger). Min man har ringt dit flera gånger och de har justerat där bortifrån osv, men inget hjälper. Nu vill vi säga upp det, man kan faktiskt inte se på dessa kanaler, det är värdelöst och vi vill inte betala för det vi inte kan använda. Då får vi inte säga upp det för vi har skrivit på ett avtal i 2 år!!! Ja eller hur?!? Men de håller ju inte vad de lovar, just nu sitter vi och betalar för kanaler vi inte kan se. Nu har det iallafall sagts att det ska komma en tekniker och kolla vad som är fel, men han verkar inte ha bråttom, undrar när han dyker upp igentligen. Så jag varnar er alla, skaffa inte bredbandstv (genom telefonjacket), vi ångrar att vi inte tog parabol istället. Grejjen är ju bara med parabol att då måste man göra hål i husfasaden, men det får man väl ta, bara TVn fungerar....

Problem 3:
Är väl igentligen inget problem, men tror ni att jag har hållit mitt nyårslöfte? ;-) Hehehe det gick i en dag. Nu är det så att vi har en massa gott kvar både sedan nyår och jul, när det är uppätet då ska jag ta nya tag!


Nu vet jag att mina problem inte är särskilt stora, finns folk som har det mycket värre. Det där med bredbandstvn tror jag kommer att fixa sig. Ordnar dom inte bilden så kommer vi att säga upp avtalet om vi så ska behöva ta till konsumentköpslagen, det är själva principen, man betalar inte för något som inte fungerar! Just nu skulle vi bara vilja byta till parabol, men vi är ALLDELES för snåla för att betala både för parabol och bredbandstv, så vi väntar tills det här är löst. Angående Idas mjölkallergi så tar vi en dag i taget, vi försöker att inte använda profylacen i onödan så det ska räcka så länge som möjligt, sedan tar vi problemet när det uppkommer. Min vikt, jo jag är faktiskt på väg, känner mig inte särskilt orolig ;-)

Kram Jennie

Ibland så orkar man bara inte skriva något

I sin blogg, vet igentligen inte varför, men det känns som om det inte finns så mycket att skriva. Vem tycker igentligen att äns liv är intressant när det bara går på som vanligt?

Det är därför jag inte skriver så mycket ibland, för det finns inte så mycket att tillägga. Livet går på och på och på.... Allting bara fortsätter i sin gamla vanliga lunk. Ganska lugnt och jag trivs, men andra kanske skulle säga att det var tråkigt att läsa det? Samtidigt varför bryr jag mig om vad andra tycker? Skitsamma om någon tycker att det är tråkigt att läsa om mitt "vanliga svensson-liv", för då behöver man ju inte läsa. Det är väl igentligen jag som bestämmer vad som ska stå i min blogg, eller hur?

Ibland känner jag att jag vill skriva oftare här, men så blir det ändå inte av. Jag loggar in på datorn, läser igenom mina mail, går in på forumenen jag brukar läsa på, läser på bloggarna jag följer, kollar om jag har fått någon kommentar här. Och sedan stänger jag av datorn. Utan att ha lämnat något avtramp någonstans, det kunde lika gärna ha varit så att jag inte hade varit uppkopplad den dagen. Så ser det ut oftast, jag varken lämnar en kommentar här eller någon annastans. Ändå läser jag en massa och tycker det är kul. Jag läser om alla andras "vanliga liv" och tycker att det är intressant och kul. Varför skulle då ingen annan vilja läsa om mitt? Jadu lite filosofiska tankar om bloggar så här på kvällskvisten ;-)

Igentligen tycker jag att det är fantastiskt att man kan följa andra människor så här och läsa om vad de har gjort. Kul när det är någon man känner, få se vad som händer i dennes liv just nu och även kul att följa de som man inte känner, det känns ju som att man nästan känner varandra på riktigt när man har läst dennes blogg ett tag.

Lite av anledningen till att jag inte sitter här så ofta och skriver är också att det tar tid, gubben och jag har lite olika åsikter om hur länge man ska sitta framför datorn och han tycker väl att jag ska komma och sätta mig hos honom framför tvn istället för att sitta här och svamla ;-)

Men det skulle vara kul att se hur många som läser min blogg regelbundet, så en utmaning till er: Ni som läser min blogg, visa er ;-)