Bloggar

När jag inte har något att göra brukar jag sitta och läsa bloggar. Det är alltid kul, att följa en annan person så här blir nästan som om man känner denna själv. Vissa bloggar läser jag flitigare än andra, och ibland kanske jag inte har tid att läsa på en hel vecka, då kan det ha hunnit hända mycket ;-)

Detta är bloggarna jag följer:
http://sagoslott.blogspot.com/
En tjej som bloggar som har en pojke i Idas ålder, hon pluggar samtidigt som hon har en 7 månaders hemma, förstår inte hur hon orkar men det verkar hon själv inte alltid göra heller ;-)

http://jessies.wordpress.com/
En tjej som jag känner i verkligheten, hon bor 5 km härifrån.

http://www.taflin.net/
En tvåbarns mamma som har en dotter i Idas ålder. Vet inte om det räknas till blogg utan är mer en hemsida med dagbok, vad är igentligen en blogg?

http://annis72.blogg.se/
En mamma i en "modern" familj, dvs hon har ett eget barn, maken ett och sedan har de fått ett gemensamt. Hon skriver väldigt öppet om förhållandet, både när det är bra och när det inte blir något mys så att säga ;-)

http://blogg.expressen.se/mrinda/
Den här tjejen fick min röst i valet, en politiskt engagerad ensamstående två barnsmamma. Hennes liv växer inte alltid på rosor. Känner henne privat då min stora tjej och en av hennes pojkar gick på samma simklubb, sedan bor vi ju i samma ort.

http://sarahmedpyttet.blogg.se/index.html
En tjej som väntade sitt barn, men det dog fullgånget i hennes mage. Så tragiskt, det är otroligt att hon ibland orkar skriva så utmålande....

http://modegrisen.blogspot.com/
Satt och surfade och hamnade på den här sidan. Behöver jag säga något, se själv ;-) Har följt henne sedan dess...

http://www.sebastianalexander.se/news.php
Har en son i Neos ålder, nu har de dessutom fått en till. Gick på min förädragrupp med MVC, men vi umgås inte annars privat...

http://www.amandamaria.se/
Har en dotter i Neos ålder, gick också på min föräldragrupp på MVC, vi umgås inte heller privat.

Dessa bloggar följer jag, är din blogg med här och du inte vill det, säg till mig så tar jag givetvis bort din blogg.

Kram Jennie

Nu har det hänt igen...

Jepps jag kunde inte motstå. Från början var det tänkt att jag skulle sälja Idas vagn för att köpa en rosa och kakifärgad vagn som har kommit från Emmaljunga nu i 2007 års kollektion. Sedan bestämde jag mig för att sälja vagnen jag har för att få mer plats i hallen och strunta i att köpa en ny vagn, det känndes så onödigt... Sedan damp kupongen på 20% ner i brevlådan, 20% på en vagn är ganska mycket eftersom den kostar en del....

Men jag trodde förståss att det inte gäller vagnar -så generöst kan det väl inte vara, sådana erbjudanden brukar aldrig gälla NYA årsmodeller utan isådanafall äldre årsmodeller som de försöker bli av med. Pratade dock med en kompis som jobbar på Babyland och hon sade att det gällde även vagnar. Tandagnisslan och mycket funderande... Sålde min gamla vagn som jag hade till Ida igår, en Knorr Nanny som var helt okej. Och nu står min nya vagn här och glänser. Så snygg.... Bild på den kan ni se längre ner.

Det finns dom som är mer vagn-galna än mig, har träffat på flera stycken faktiskt. Men för folk som inte bryr sig om vagnarna de kör har nog svårt att förstå min passion. Nu har jag haft dessa vagnar till Neo och Ida:
*Brio Duo 2004 (Hade jag till Neo de första 8 månaderna, sedan tröttnade jag ;-))
* Quinny Speedi 2005 (Hade jag i cirka 6-7 månader till Neo sedan ville jag ha en scooter)
* Emmaljunga Scooter 2006 (Den har jag fortfarande kvar till Neo)
*Emmaljunga Twincerox 2006(Ett måste med två små barn, den har jag kvar- det är en tvillingvagn)
*Knorr Nanny 2004 (Köpte till Ida, använde den tills hon var 7 månader- såld igår)
* Emmalunga City cross 2007(nyinköpt till Ida idag, bild finns nedanför)

Just nu har jag alltså 3 stycken Emmaljunga vagnar, har fastnat för deras design, tycker de är helt klart snyggast på marknaden. Nu ska jag inte köpa fler vagnar utan nöja mig med de jag har, för jag behöver inte byta jämt ;-)

Annars har det varit en ganska jäktig dag idag. Först åkte vi till Barkarby där vi skulle hämta vagnen, sedan gick vi snabbt till outleten men hittade ingenting, letade väl inte jättemycket heller... Efter det tog vi drive-in mcdonalds och åt i bilen. Hehehe hade Dejan aldrig gjort för något år sedan, då var han så pedantisk med bilen. Efter det åkte vi fort hem för de hade visning i det här nybyggda området som jag har skrivit om lite, vi är ju inte längre intresserade men ville gärna gå dit för att se iallafall. Huset var fint men det var inte klart och jag blev inte himlastormande kär i det faktiskt. Känndes inte så jättespeciellt, dock hade de som köpt det inte valt tapeter som föll mig i smaken eller något annat heller, Kanske var det därför? Hade inte heller valt det huset eller planlösningen om jag hade fått välja... Men vi är alla olika, träffade en massa grannar där och pratade med några stycken. Det är flera av våra grannar som har valt att flytta dit, fler än jag visste om faktiskt... Nu var ännu fler tomter sålda och det var inte mycket att välja på, så vårt beslut om att inte köpa ett hus där kvarstår.

Efter husvisningen åkte vi till Ica maxi för att handla snabbt, ett par vänner till oss skulle hem till oss och klart vi måste bjuda på lite käk. Det blev enchiladas, hittade på receptet själv, hade i lite squash, lök, bönor, kikärtor, tacokrydda och köttfärs. Rullade sedan de i tortilla bröd, cremefraiche, tacosås och ost på det och sedan in i ugnen. Till det en sallad med sallad, tomater, gurka och majs. *MuMS*

Vi satt och pratade och hade trevligt. Barnen lekte. De gick vid cirka 21.30, men för barnen var klockan redan 22.30 eftersom vi hade ändrat tid så de var lite gnälliga och trötta. Neo ville följa med dom hem, han tycker om de så mycket. Så det blev mycket gråt, tillslut valde jag att följa med och vinka av dom vid bilen, då gick det lite lättare. När vi kom hem igen ville han frivilligt gå och lägga sig, det händer inte ofta.

Det var trevligt, har inte orkat umgåts med någon på helgerna nu på 2-3 veckor, har kännt mig så trött, men det känns som om det håller på och vänder nu.

Ska se om jag hinner skriva lite i Neos hemsida också nu när jag ändå sitter vid datorn.

Kram Jennie

Nya vagnen som vi köpte idag.

Nya vagnen som vi köpte idag.

En Emmaljunga city cross i färgen jungle pink, är den inte underbar ;-)

Jag vill skiljas....

Det var faktiskt det första jag sade till gubben när jag vaknade imorse.

Fyyy vad en dröm kan vara verklig, drömde inatt att han var otrogen med någon på jobbet, de gick på något party där man dansade i bara underkläderna *Skratt* där stod jag utanför och tittade in...

Precis mitt i det där väckte gubben mig och då sade jag direkt: "Jag vill skiljas", gubben gav mig då en kram och sade har du drömt. Det är ju tur att han tar det lättsamt.

Annars har jag varit på Öppna förskolan idag, efter det gick jag och barnen till lekplatsen här i området och gungade lite. Och efter det lekte Neo i vattenpölarna, det är ju så kul! När mannen slutade jobbet kom han och mötte oss i lekplatsen, och jag hade givetvis förstått att Neo var blöt om skorna, så jag sade till mannen att vi måste åka och köpa gummistövlar. Mmmm vi har inte gjort det än, men nu fick vi eld i baken efter flera dagars regnande ;-)

Jag ville ha lite lätt fodrade gummistövlar eftersom kylan börjar komma nu, vanliga enkla gummistövlar blir ju så kalla. Vi åkte först till Din sko här i centrum, där hade de en stövel på pojksidan precis i Neos storlek. Tur! Vi provade den och bad sedan om att få prova den andra. Efter ett tag kom expediten och bad så mycket om ursäkt men hon hittade inte makan till skon. Bläää, vi gick till den andra skoaffären här i centrum men där hade de inte lätt fodrade gummistövlar i Neos storlek, bara allvädersstövlar men det tycker jag blir för varmt nu.

Så vi åkte till Kungens kurva, kikade i både Din sko och skopunkten, fanns inga skor där heller. Tjejen i Din sko ringde till Skärholmen för att kolla om det fanns i Neos storlek där, nej det fanns det inte heller. Körde till Coop Forum, där fanns det inte heller i Neos storlek *SUCK*. Vi sade att vi tar sista affären på vägen hem och det är Ica Maxi, och där fanns det! Jättefina vadderade stövlar med tänder och ögon där fram (en haj) skorna kostade dessutom bara 129 kr, vilket var det billigaste hittills! Så han fick tillslut sina gummistövlar, imorgon ska vi gå ut och plaska massor i vattenpölarna :-)

Det är bara så typiskt att vi inte tänkte på det från början, nu åkte vi några mil extra, dessutom var vi inte hemma förrän klockan 20.00, så det blev givetvis mat på vägen också.... Neo var iallafall stolt över sina nya stövlar, det är så roligt att köpa kläder till honom för han gillar det verkligen :-)

Imorgon blir det öppna förskolan igen och utelek i vattenpölarna så klart. Nu ska jag gå och sova, hoppas jag drömmer något roligare inatt *Skratt*

Kram Jennie

Lista

Hittade en lista på nätet med tre av allting, tänkte fylla i den med brist på annat att göra :-)


tre saker som är onödiga...
sjukdommar
insekter
fästingar- Varför finns dom för?!? Dom gör väl inget gott i kretsloppet?

tre tidningar jag gillar...
aftonbladet (läser jag varje dag på nätet)
Vi föräldrar
Äsch vet inte, läser inte så mycket tidningar, kanske amelia?


tre anledningar att älska våren...
solen
man väntar på något gott (sommaren)
grönska



tre anledningar att älska sommaren...
Värmen
solen
Semester


tre frukter jag gillar...
Banan
Clementin
Melon


tre bra tv-serier...
Desperate housewifes
Invasion
Joey



tre anledningar att älska hösten...
Det är mysigt att vara hemma när det regnar
Tända ljus
Hemmet betyder på något sätt mycket mer på hösten tycker jag...


tre saker som jag avskyr att lyssna på...
Folk som alltid gnäller och aldrig har något possitivt att säga om någon/något!
Falska människor
Rebeca när hon är på det humöret ;-)


tre anledningar att älska vintern...
Det är vackert med snö
Barnen älskar snö
Det är mysigt att tända ljus


tre helt okej dokusåpor...
Bläää kommer inte på en enda :-P


tre bra saker med Stockholm...
Finns allting
Man kan hitta på massor av saker både på vintern eller sommaren
Shopping!


tre saker jag väntar på...
Att få bli smal igen...
Försöker faktiskt inte att vänta på så mycket utan vill leva för stunden, man vet aldrig om man lever imorgon!


tre saker jag undrar över...
Hur kan flygplanen/fåglarna flyga?
Hur länge kommer jag att leva?
Kommer mina barn att få det bra?


tre dofter jag tycker om...
Just nu är parfymer-no no no eftersom Ida är allergisk, men det finns andra dofter, såsom:
nybakade kanelbullar
grillat
Någon riktigt god tillagad mat


tre dåliga saker med Stockholm...
Avståndet
Om man ska göra något tar det ofta lång tid att ta sig dit
Att jag inte har min släkt här




tre maträtter jag inte äter...
Hehehe finns det något jag INTE äter? Låt se:
Lever och annan inälvsmat
Hela fiskar som inte är rensade
Delar på djuret såsom fötter, tunga osv.


tre saker jag längtar efter...
Att få bli smal...
Att kunna göra iordning i vårt kök
Att få sova en hel natt



tre fikabröd jag gillar...
Hehehe finns för många ;-) Okej då:
Dammsugare
Kladdkaka
Potatisbakelse


tre saker jag ALLTID har i handväskan...
Har ingen handväska, dock en skötväska:
Plånbok
Mobiltelefon
Nycklar (Hehehe inte så kul va`?)


tre godaste drinkarna...
Oj det var länge sedan kommer inte äns ihåg vad de heter, Piggelin?


tre godaste godissorterna...
Choklad, choklad och choklad
Geisha choklad
Marabou chokladkaka
Daim





tre saker jag avskyr...
Krig och kärnvapen
Falska människor
Energitjuvar- dvs människor som "snor" energi från en, de orkar jag inte med utan försöker undvika.
 

tre barnsånger vi skunger ofta...
Imse vimse spindel
10 sprattelgubbar
Baka baka liten kaka (okej det är en ramsa) som Neo bara älskar.



tre köksgrejjer jag inte kan vara utan...
Diskmaskin, hur klarar sig folk utan?

Näe nu kom mannen och sade att han ska gå och lägga sig tänkte följa med och kom inte på fler köksgrejjer mer än de vanliga, kastruller, spis, kyl och frys osv ;-)

Kram och god natt!

Satt och surfade runt lite

Och läste lite i en av bloggarna jag följer, där hade tjejen som skrivit skrivit ner allt som kan ge plus/minus i plånboken efter alliansens valseger och sedan summerat det. Tyckte det var intressant läsning och blev själv sugen på att göra en sådan uppställning.

Jag har tagit aftonbladets uppställning så jag kan inte svara för att det är helt rätt. Så här ser det ut iallafall:


 Detta ger dig mer i plånboken:
  
   ? Inkomstpension: Garantipensionen för ogifta födda 1938 eller senare räknas upp med 106 kr per månad. Gifta får 96 kr var.
  Inkomst- och tilläggspensionen fastställs i november. Detta betyder nada för mig eller?
  
  ? Höjt bostadstillägg för pensionärer: Höjs med 140 kronor per månad för den som har en hyra på 5 000 kronor eller mer. Inget för mig heller då jag inte är pensionär än ;-)
  
  ? Studiemedel: Skrivs upp med 108 kr per fyraveckorsperiod. Är ingen student men det här var väl bra studenter?
  
  ? Sänkt inkomstskatt: Jobbavdraget ger skattesänkning. Se i tabell hur stor skattesänkningen blir vid din inkomst. Tjänar du under 31 800/år så betalar du ingen skatt.
  Tjänar du 8 300/månad - får du 432 kronor mer.
  Tjänar du 16 700/månad - får du 626 kronor mer.
  Tjänar du 25 000/månad - får du 890 kronor mer.
  Tjänar du 33 300/månad - får du 935 kronor mer.
  Tjänar du 41 600/månad - får du 935 kronor mer.
  (Det är vid en kommunalskattesats på 31,6 procent)
  
  Är du över 65 år, räkna med dubbelt jobbavdrag! Om man hamnar mellan två siffror hur blir det då? Men om jag ser det grovt: Nu får vi "endast" 935 kr mer i plånboken, eftersom jag har tänkt att vara föräldraledig ett bra tag till ;-)
  
  ? Halverad förmögenhetsskatt, men bara på finansiella tillgångar: Har du beskattningsbar förmögenhet, det vill säga över 1,5 miljoner kronor för ensamstående och 3 miljoner för par? Ta det överstigande beloppet och multiplicera med 0,75 - detta är din vinst.
  Obs! Förmögenheten får inte bestå av fastigheter eller bostadsrätt. Då får du skatta som nu, 1,5 procent. Hahaha vilken förmögenhet?!? Näe här blir det plus minus noll. Tycker det var dåligt att det bara skulle gälla pengaroch tydligen inte på fastigheter, det var väl det som var själva problemet, när gamla har fastigheter som är värda mycket och de måste flytta på grund av att skatterna är så höga? :-( Eller har jag missförstått allt?!?
  
  ? Sänkt fastighetsskatt på mark: Ta din tomtareal gånger 2 kronor, det är den summa du ska betala från och med i år, dock högst 5 000 kronor. Dra summan ifrån det du betalar i dag i fastighetsskatt för tomten. Mellanskillnaden blir plus.
  
  ? Skattelättnad för lägenhet: Ger i genomsnitt 100 kronor i månaden i lägre hyra för en trerummare.
  
  ? Skattelättnad och slopad dubbelbeskattning för bostadsrätter: Ger i genomsnitt 300 kronor i månaden i lägre avgift för en trerummare. Bor i en bostadsrätt men vet inte riktigt hur det här kommer att slå, mannen som är ordförande i vår förening har inte heller fått riktigt koll på hur det ligger till. Fastighetsskatten borde sänkas för oss, men eftersom det är radhus räknas vi som småhus. De där 300 kr i skattelättnad för slopad dubbelbeskattning gäller inte oss då vår förening fortfarande har ganska mycket lån.
  
  Detta ger dig mindre i plånboken
  
  ? Försämrad a-kassa: Om du tjänar över 20 000 kronor i månaden och tar ut dina första hundra a-kassedagar förlorar du 50 kronor per dag, det vill säga 1 000 kronor per månad. Lägre inkomster ger lägre försämring. Ingen av oss är arbetslösa och jag hoppas vi slipper bli det. Jag tycker på något sätt att det är rätt, a-kassa ska man endast se som en TILLFÄLLIG lösning. Nu vet jag att det inte är lätt för alla...
  
  ? Sänkt tak i sjukförsäkringen: Tjänar du mer än 24 800 kronor per månad. Ta mellanskillnaden mellan din lön och 24 800 och multiplicera med 0,8. Så mycket förlorar du per månad när du är sjuk (dock kan kollektivavtal täcka en del av förlusten). Här förlorar mannen pengar om han skulle bli sjuk, dock inte jag då jag inte kommer upp i den lönen...
  
  ? Slopad skattereduktion för fackföreningsavgift och a-kassa: Se på lönebesked eller inbetalningar du gjort hur mycket du betalar. En fjärdedel av fackavgiften måste du betala själv i fortsättningen. Och en summa motsvarande 40 procent av a-kasseavgiften måste du betala själv. Har inte kommit underfund med hur det här slår mot oss, men antar att det kommer att ge oss några hundra kronor mindre var.
  
  ? Höjd tobaksskatt: Handlar du snus, cigaretter eller andra tobaksvaror?
  Snuset kommer att kosta tre kronor mer i skatt per dosa för portionssnus och det dubbla för lössnus.
  Ett cigarettpaket kommer att kosta 1,60 kronor mer i skatt. Är själv gammal rökare, det var många år sedan jag slutade dock och rökare är väl ett utdöende släkte nu. Kan tycka att det är lite rätt, det kostar sjukvården en massa pengar, så låt rökarna/snusarna betala. Kanske skrämmer det någon att sluta. Förhoppningsvis ska vi kunna avskaffa cigaretter och snus så småningom, det måste väl vara dit vi är på väg? Nu kommer någon och säger, ja men överviktiga kostar också en massa pengar för sjukvården och det är väl rätt åt mig :-P Och jag säger så här: Sänk skatten på grönsaker och frukt och höj skatten på chips och godis, helt rätt tycker jag!
  
  ? Förmånsskatt på lånedatorer. Du betalar 1 200 kronor om du har 50 procents skatt och 800 kronor om du bara betalar kommunal skatt, 30 procent. Förstår inte riktigt, har vi en lånedator, räknas det till det? Mannen har en bärbar dator som han måste ha för att kunna jobba hemma, han har med sig den till jobbet, och till andra möten ibland. Räknas den som lånedator, isådanafall vill han inte ha det! Men det skadar bara hans jobb för då kan han inte bära med sig uppgifterna...

Jahapps det här blev jag inte mycket klokare av, det jag vet säkert är att min man kommer att få 935 kr mer i månaden, men hur det andra slår har vi inte en aning om. Om inte mannen blir sjuk så kommer vi antagligen att gå lite plus varje månad, men blir han sjuk så kanske vi går minus?


Söndag

Börjar känna av den där höstdeppigheten som kan infinna sig när det är mörkt ute. Nu har det också varit väldigt grått på himlen och solen har inte synts till på länge... Jag är en sådan människa som behöver mycket sol för att må bra. Är så trött, så trött. Skulle helst bara vara hemma och inte ta mig för någonting. Orkar knappt med mina barn. Känner mig lite som en dålig mamma. Hoppas att orken kommer tillbaka snart, kanske borde börja äta något vitamintillskott?

Angående huset så kom det till mig som en blixt från klar himmel igår. Nej jag vill bo kvar. Hahaha från att ha varit jättesugen så bara vände jag direkt. Mannen var nog lite småchockad att jag helt plötsligt var säker på att jag inte ville flytta. Men han förstod mig och höll med. Det är mycket pengar och MYCKET jobb. Med jobb menar jag att ordna till hela tomten, det är bara en lerhög som man ska göra iordning. Hela nästa sommar skulle gå till att göra den isådanafall, då skulle Neo vara 3 år och Ida lite mer än 1 år, det skulle vara skönt om vi skulle kunna göra något annat då. Dessutom är det så skönt för nu har vi häck runt hela tomten, med grindar, så barnen kan inte ta sig ut från tomten. Okej då, Neo har lärt sig att öppna grinden (Hmmm tog inte lång tid *s*), men Ida skulle inte kunna öppna den ändå. Radhusmiljö är igentligen ett jättebra boende för barnfamiljen. Det åker inga bilar i området, okej det kan åka bilar för att lasta av och på osv, men det är inte alls samma trafik som i ett villaområde där alla ställer sina bilar vid sina hus.

3.3 miljoner är också mycket pengar. Det känns ganska tryggt att ha det så här, på det här boendet skulle vi faktiskt kunna klara oss med en lön, till och med min ;-) Vi betalar "endast" 9.500 (inklusive el, räntor osv) kr varav 1.000 kr är amortering som vi kan ta bort. Skulle vi ha tagit lån på det andra huset skulle man vara tvungen att amortera 1.800 kr eftersom vi skulle ha så mycket lån (det som överstiger 85% av husets värde måste man amortera av inom 15 år).

Pratade med grannen idag, de hade också tittat på de där husen och hade också varit sugna. Men hon hade också bestämt sig som oss att det var för mycket pengar. Det kostar mer än det smakar och risken är för stor. Tänk om räntorna går upp! Dessutom finns det en motion att styrelsen ska ta reda på lite mer om friköp, går friköp igenom på de här husen så har vi helt plötsligt 500.000 kr till en insats om vi skulle vilja det. Eller annars ett billigt boende med lån på "bara" 1,2 miljoner, det ni ;-) Det är lite skillnad mot att ha lån på 3,1 miljoner... Men som grannen sade; "Skulle ett friköp gå igenom så hade man säkert suttit i sin svindyra villa och grämt sig för att man inte stannade kvar och missade tåget..." Nu vet vi inte om friköp går igenom, men hur som helst så bor vi i en bra förening som säkert kommer att kunna sänka avgifterna i framtiden... Då kommer vi att bo ännu billigare...

Vi har dock funderat på att lägga ner lite mer pengar på köket. Ett fint kök är viktigt och det finns lite detaljer som vi skulle vilja förändra. Vi har bytt köksluckorna (gjorde vi 2003), sedan har vi bytt vitvarorna (gjorde vi 2004), nästa steg skulle vara att byta kaklet ovanför diskbänken, byta diskbänk, och bänkskiva. Dessutom skulle vi vilja ta bort lite av en vägg, för att öppna upp och ge lite mer plats. Lägga klinker på golvet och golvvärme. Måla om väggarna. Ta bort en spalje som finns mot hallen och öppna upp där osv. Mmmmm får se hur vi gör, men det skulle vara kul att få köket precis som vi vill ha det för isådanafall skulle köket vara helt nytt. Nu är köket ändå ganska fräscht eftersom husen är byggda 1992, men det skulle kunna bli ännu finare :-)

Idag var vi och åkte runt lite och kollade på kakel, diskbänkar och bänkskivor. Tror jag har ett hum om hur jag vill ha det. Vad sägs om en grå-svart bänkskiva, en diskbänk med två hoar integrerad i bänkskivan och vitt kakel (10x10) som är lite ojämt. Sedan kanske något grå-svart klinkersgolv (20x20). Mmmm vi får se hur det går. Visar bilder om det blir av. Tiden är tyvärr en bristvara ju :-(

Tack för alla kommentarer som vanligt, alltid kul att se att det finns några som läser min blogg iallafall :-)

Kram Jennie

Huset....

Bläääää vill ha vill ha.... Hela jag vill ha det där köket. Ja det är köket jag har fastnat för, det var så himla fint, öppet, ljust och fräscht. Men 3,3 miljoner? Är det värt det? Vår ekonomi skulle klara av det som det är nu, men vad händer om t ex mannen blir långtidssjukskriven? Mannen säger att det är klart att han inte blir sjuk, men man kan aldrig vara säker, det kan slå till så fort. Man krockar, får cancer eller något annat... Det känns lite läskigt att sätta sig med så mycket lån, tänk om räntorna går upp en massa? Som det känns just nu blir det inget hus, men jag velar hela tiden. I ena stunden är det för mycket pengar i andra stunden tycker jag att det är värt det.... Sanningen är att vi bara skulle komma upp i 2-3 000 kr mer i månadskostnad än vad vi har nu. Som det ser ut med räntorna nu och vi skulle inte behöva betala fastighetsskatt. Men vad händer sedan, om räntorna går upp en massa och när vi ska börja betala fastighetsskatten? Den måste vara skyhög på ett så dyrt hus eller?

Svårt svårt svårt....

Idag var jag annars på Öppna förskolan, lät sonen leka av sig lite, efter det gick jag till Tumba C och åt lunch, mannen möte oss där. Och nu är jag hemma, satte mig här en liten stund medans båda barnen sov. Ja jag har fått in en rutin där de sover samtidigt, jätteskönt! Men nu ångrar jag mig nästan att jag satte mig här, jag är så trött, skulle också behöva sova. Men nu hinner jag inte för nu vaknar de när som helst. Snart kommer mannen hem från jobbet, då ska vi åka och handla, efter det blir det att ta det lugnt hemma.

Imorgon har vår förening städdag, så det ska givetvis min man gå på, själv stannar jag hemma. Anledningen till att han är med på den och inte jag är för att han är ordförande i styrelsen, så han bör visa sig på den ;-)

Ha en trevlig helg om jag inte hinner skriva innan!

Kram Jennie

Tack för alla svar

Tack för Grattiset Veronika.

Annisan: Visst är 3 mille mycket, vet inte om det är värt det...

Jessie: Hahaha ta er lägenhet, visst är den fin men det var ju större vi ville ha ;-) Jag har sökt mig till överviktsenheten på Huddinge sjukhus, så det var den informationsträffen jag var på. På Huddinge sjukhus sysslar de med två olika behandlingar: Den ena är beteendeförändring med inslag av= medicin (reductil eller xenical), kost och motion. Den andra är operation av magsäcken. Vilken metod man än väljer så är det väntetid :-(

Kram Jennie

Idag...

Händer mycket just nu.

Idag tog maken ledigt från jobbet för att han skulle kunna ta hand om barnen medans jag skulle vara på det där infomötet på Huddinge.

På morgonen åkte vi till Hjältevadshus som bygger hus i vårt område. Vi är så sugna Rolling Eyes Mmmm huset kostar 2.6 miljoner, men då får man bara inredd nedervåning, 400.000 kr för inredd övervåning, carport 140.000 kr, osv osv. Räknade ut att "vårt" hus skulle kosta ungefär 3.3 miljoner. Då är inte äns trädgården iordninggjord... Det kostar väl säkert några 100 tusen också, att lägga plattor, altan, gräsmatta, osv....

Åhhhh jag är så sugen, vill ha Exclamation Exclamation Exclamation Mannen likaså. Tänk att få ett superfräscht kök (ja jag gillar kök) med öppen planlösning mot vardagsrummet.... En liten köksö bredvid köket där spishällen är och en fläkt.... Så snyggt.... Bild finns här om någon är intresserad:
http://www.hjaltevadshus.se/hus/byggdahus/referens.asp?visa=190&pic=2

Jag fyllde ju år igår #Bday och då hade vi några av min släkt på besök, och det var trångt i vårt kök! Vi har ett vanligt fyrkantigt kök nu, inte det minsta, men eftersom "väggarna" inte är öppna mot andra rum så finns det inget mer utrymme att spela med än det i köket. Är det öppen planlösning blir det något helt annat... Sedan gillar jag den planlösningen...

Dessutom skulle vi få det större, just nu har vi "bara" en fyra på 109 kvm, skulle vi köpa det här huset skulle vi få ett varsitt rum till alla våra barn. Men mycket pengar är det.... Vet inte äns om vi skulle få lån Confused eller vad vi skulle få för vårt hus... Confused

Är det värt pengarna? Blääää vad svårt det är. Tänk om räntorna går upp osv, samtidigt vill ha.... Hahahaha känner ni igen er? Vi har bott i det här radhuset i 5 1/2 år nu, nu är det dags att få lite större igen ;-)

Efter det åkte vi till huddinge sjukhus, där gick jag på informationsträff, fick lära mig lite mer om övervikt. Vi var en del tjockisar på den där informationsträffen ska jag säga. Det var iallafall jättebra, dock fick jag veta att det är lååååååååååååång väntetid för att få komma dit. Vet inte om jag har orken att vänta så länge.

Efter det åkte jag till Zizzi, shoppade loss. Min man hade inte köpt någon födelsedagspresent utan det var det istället. Han visste att jag behövde kläder så då tänkte han att jag skulle få välja själv istället. Han har inte så mycket fantasi min man ;-)

Iallafall vad fina kläder det var där, och trevlig personal. För en gångs skull var det roligt att handla kläder, omklädningsrummen hade inte heller sådan där hemsk belysning som de har på de flesta affärerna där varje liten valk eller buckla syns... Så jag rekommenderar varmt Zizzi i Haninge för er som är lite runda, de har kläder från storlek 42 och uppåt...

Nu är jag jättetrött, är fortfarande så där trött som jag har varit nu i några veckor. När ska det gå över känner mig som ett riktigt vrak...

Kram Jennie

Vill också säga tack

Till min familj som var här idag för fina presenter. Nu är jag välklädd igen :-) För de som är nyfikna fick jag massa kläder från en affär som heter Zizzi så snygga ;-)

På tisdag fyller jag 32 år, guuuuuuuuuuud vart tar åren vägen? Hehehe måste göra något med mitt liv, har ju inte hunnit med något ;-) Bara skaffat 3 barn, köpt radhus, tagit körkort, gått på högskolan, jobbat osv. Hehehe vad ska jag göra mer då? ;-) Någon som har något bra förslag vad man kan hitta på med livet mer? Näe skämt åsido just nu handlar mitt liv faktiskt mycket om barnen. Tråkigt kan nog många tycka, men jag tycker inte det. Jag saknar dock att få gå på restaurang med maken och bara käka, ta det lugnt och kanske få hinna prata? Det är lite svårt bara när man inte har någon barnvakt i närheten, du vet var jag finns mamma *blink blink*

Kram Jennie

Tack för alla kommentarer igen

Svarar här på din fråga Sara: Nanny köpte jag. Tyckte att det var det billigaste alternativet, det kostar 1795 kr (gjorde iallafall då vet inte om de har höjt priset) för två plattor och larmet. Har räknat med att använda det tills Ida är cirka 1 år. Jag köpte det från andningslarm.se . Till Neo hyrde jag ett andingslarm från Technomedica, och hade det i cirka 10 månader, det blev dock DYRT, kostade 350 kr i månaden.

Nanny fungerar jättebra, jag litar på det larmet. För mig är det otroligt lugnande att vakna på natten och se den gröna lampan blinka. Istället för att gå upp och känna på henne, som jag hade fått göra om jag inte hade haft det. Så jag vaknar till, ser att det blinkar och sedan somnar igen :-) Tycker helt klart att man ska investera i ett larm om man är rädd och orolig. Det kostar ju inte så mycket, jag har tänkt att sälja det vidare så min kostnad för ett år räknar jag uppgår till max 1000 kr :-)

Fråga gärna om det är något mer du undrar över :-) Förresten ska säga GRATTIS också!

Kram Jennie

Bilen på verkstad

VI tappade avgasröret, ja ni läste rätt, tappade! Hur f-n kan avgasröret ramla av en bil som är 5 år gammal? Det är för mig en gåta, men vi tappade det iallafall. Så det var bara att lämna in bilen till verkstaden, samtidigt ville vi serva den, byta olja och sådant när man ändå har bilen inne. Min man har tummen mitt i handen så det är bättre att verkstaden får sköta sånt ;-)

När min man lämnar in bilen så kommenterar de däckslitaget som är ganska ojämt, de ska kika på det också. Oki doki. Hehehe dom ringde idag och berättade vad det skulle kosta. Gissa!!!

15.000 kr, det var bara att betala och se glad ut. Vi klarar oss ju inte utan bil, det var något med där däcken var placerade som de var tvugna att byta också, och så bromsklossarna, avgasröret och något mer på avgasröret och så lite service så klart. Billigt? Hehehe det kanske det var, har inte en aning, nu hoppas vi iallafall att vi slipper verkstan på ett tag ;-)

Så här sitter jag nu 15.000 kr fattigare. Tänk vad man kunde ha gjort med dessa 15.000 kr, kanske köpt tre nya vagnar? ;-)

Kram Jennie

Så här kan det se ut....

Så här kan det se ut....

Hemma hos oss på morgonen.

Trött trött trött

Vet inte vad som händer, men jag är så trött. Skulle helst bara vara hemma och sova hela dagarna om jag kunde ;-) Är det vädret som gör mig så här, idag var det väldigt mörkt ute, man kunde nästan tro att det var kväll när man tittade ut vid lunchtiden.

Har varit på 6 månaderskontroll med Ida också, numera väger hon 6670 gram och är 63 cm, hihihi börjar bli en liten kluns nu ju :-) Hon fick ok-stämpel i rumpan då hon klarade av allt man "skulle".

Idag åkte jag in till city, träffade en kompis där, hon tog med sig två barn hon också, de är nästan i precis samma ålder som mina yngsta. Vi käkade lunch på Kulturhuset och gick sedan ner till "Rum för barn". Det var väl igentligen trevligt, men vilken pers det är att ta hand om två små barn. När jag skulle byta blöja på Neo för han hade bajsat fick jag lämna Ida hos min kompis, hon hade dessutom en till liten att ta hand om och sin 2 åring som sprang omkring överallt... När jag sedan skulle byta blöja på Ida fick jag lämna Neo med henne, då hade hon 2 stycken 2åringar som sprang åt varsitt håll... Och en liten att bära...

Och samma visa var det för mig när hon skulle byta blöja. Sedan blev Ida verkligen vrålhungrig, hon ville ha mat nu!!!! Så jag skulle värma hennes mat i micron och sedan satte jag mig och matade henne, hon var jätteglupsk, min kompis matade hennes lilla och hennes 2 åring satt av någon okänd anledning fint och tittade på. Men inte Neo, oj oj oj, han sprang så klart iväg. Jag som är lite nojjig så där och inte vill lämna honom i sikte fick springa efter, då blev så klart Ida vrålförbannad, och så höll det på. Hehehe gissa om jag var något svettig efter det? Och att jag dessutom känner mig väldigt trött nu också gjorde inte saken bättre, dröjer nog ett tag innan jag åker in till stan igen, kanske jag vågar göra det om jag har mannen med mig?

Annars ska jag inte klaga, det rullar på. Springer till Öppna förskolan i princip varje dag, där är det lite skönare. Alltid någon man känner som kan hålla lite utkik efter barnen om det skulle vara något. Där kan man också låta barnen springa fritt på ett annat sätt, för där kan de inte smita som de kan göra på Kulturhuset mitt inne i city liksom!

Näe nu ska jag nog gå och lägga mig, god natt!