Världens bästa mamma!!!

Det har jag, så ni vet det! Mamma har varit här måndag-torsdag och vabbat, då det har varit svårt för Dejan och mig att få till det. Hon har tagit hand om mina två små barn och bakat en massa med dom, man har kommit hem till en härlig doft av nybakat och nydamsugat hus. Det ni, någon som vill byta? Hehehe trodde ni det, jag byter aldrig! Tack snälla mamma för att du är så snäll!

Har haft långa och roliga dagar på mitt nya jobb, vi har haft anställningsintervjuer, kikat på nya möbler, kollat lite på planeringen inför hösten, varit på utförarmöte och haft föräldramöte. Det har varit väldigt intensiva dagar, men roliga. Jag har också lärt mig att känna min nya chef mer och vi har mycket gemensamt, vi är nästan jämngamla.

Dejan flög idag till Göteborg där han köpte min nya bil, han kommer hem om en timme räknar jag med. Nya bilen blev en svart toyota prius, så snygg, så smart! Längtar!!!

Imorgon ska jag arbeta på gamla jobbet, det ska bli ganska roligt faktiskt, trots att jag inte har hunnit tänka på mitt nuvarande jobb under dessa dagar. Ska göra ett snyggt avslut tänkte jag :-)

Ha det så bra, nu är jag ganska trött, undrar om jag orkar vara uppe ända tills Dejan kommer hem...

Kram Jennie

Inköpt pärla...

Jepps vi har gjort ett inköp idag, som hittat. Vi behövde en ny sådan nu när vi ska flyga till Disneyland, vår emmaljunga scooter är alldes för stor och klumpig för att ha med på flygplanet och vi hade ingen paraplyvagn... Jepps paraplyvagn köpte vi. Nu blev ni allt bra lurade och trodde att jag hade köpt en bil eller hur? ;-) Vi köpte den här fina paraplyvagnen, blir det sista vagnköpet under mitt liv! För snart behöver inte Ida vagn mer, fyllde ju precis 3 år, igentligen är det väl gränsfall om vi behöver ha med oss en vagn till Paris, men vi tar det säkra före det osäkra, kan nog vara skönt att ha en vagn med sig iallafall, men den här vagnen kommer vi nog inte att använda så himla mycket innan vi säljer den igen, om den går att sälja efter flygfärden vill säga... Så fin var vagnen iallafall, känns nästan lite sorgligt att inte behöva köpa fler fina vagnar, eller vad säger du Daniella? ;-) Köpte den här iallafall för 500 kr (ordinarie pris 1000 kr), halva priset på Babyland. Ville ha en blå, och den var slut i Barkarby, så vi fick åka ända till... Håll i er, Södertälje!


Ska lägga upp vår gamla Emmaljunga scooter i färgen elk (brun och svart) på blocket till nästa helg tänkte jag, ingen som vill köpa den? Den har regnskydd, myggnät och åkpåse till. Hojta isådanafall jag tänkte mig väl sisådär 750 kr.

Hur går det med bilar då? Jodå det går hyffsat, vi får se, vi har några bilar på g, iallafall, hoppas allt går i lås bara... Dessutom har vi en köpare som det ser ut just nu till vår :-) Men jag vågar inte ta ut något i förskott... än iallafall, vi får se...

Imorgon kommer mamma hit, hon ska vabba för Neo, som är sjukskriven efter operationen fortfarande. Jag ska jobba på nya jobbet, vi ska ha anställningsintervjuer och göra studiebesök på en förskola som är byggd på samma sätt som vår förskola, och så ska vi planera inför framtiden. Spännande, Dejan jobbar på sitt nya jobb.

Jag är trött, tröttare och tröttast på att äta mjuk mat, längtar efter riktigt kött (typ kyckling eller grillat kött).

Kram Jennie

Inköp av bil- eller rättare sagt ej inköp av bil

Blev sugen på att köpa en prius, en jättefin och bensinsnål miljöbil, vad gör man inte för miljön ;-) Men ärligt talat hur smart är inte bilen igentligen? Det känns verkligen som om man kör framtidens bil när man kör den, jag menar, slippa sätta i nyckeln (räcker att ha nyckeln i fickan- hur den nu känner av det vet jag inte), dessutom går den både på el och bensin-och det viktigaste av allt, elen behöver man inte ladda upp utan den laddar upp sig självt! Ja hur smart verkar inte bilen vara igentligen, en bil som perfekt för mig, jag menar smart tjej måste ha smart bil ;-)

Hittade en jättefin bil på blocket, sagt och gjort, vi åkte dit- till uppsala! och visst var den såld :-( !!!!

http://www.blocket.se/uppsala/Toyota_Prius_HSD_1_5_77hk_Executive_Aut__GPS__21704322.htm?ca=11&w=3

Där är den om ni är nyfikna, om den inte tas bort innan ni hinner kika ;-) Så fin, alla mina krav:
GPS
backvarnare
svart
snygga lättmetallfälgar.

Buuuuhuuuuu varför var den såld???? *sliter mig i håret*

Så nu är frågan, måste jag ha allt det där som jag sade i listan över???!!! Ja helst, kan jag då göra avsteg, det är lite svårt att hitta både en svart bil, som har gps (inbyggd) och snygga lättmetallfälgar. Jag har bara hittat en till faktiskt, och den var riktigt repig i lacken och fälgarna var stötta på en hel del ställen :-(

Vad kan jag då göra avbräck på? Vad säger ni? Hjälp mig nu? VIsst sjutton är svart snyggast, eller? Hmmm lättmetallfälgar kan man kanske köpa efteråt??? Den inbyggda gpsen och backvarnaren blir ju dock svårare att installera efteråt....

Eller ska jag vänta tills det dyker upp en likadan igen, för det gör det väl, eller? Eller ska jag lägga ner totalt och inte köpa en ny bil???

Som ni märker har jag stora problem, verkligen ilandsproblem ;-)

Kram Jennie

Dag 2 efter operationen

Idag var både jag och Dejan lediga. Neo börjar lukta riktigt illa ur munnen nu, men det var normalt sade dom. När jag vaknade vid halv nio åt jag frukost, efter det såg jag att Dejans tröja var smutsig vid axeln, den var lite blodig. Vad har du gjort, och  han hade precis märkt det, det är Neo som måste ha blödit i natt, vi kikade på hans påslakan där var det också lite blod. Det var inte massor av blod utan några blodstänk, ungefär som om man har fått lite näsblod under natten men inte mycket. Jag ringer sjukhuset, och de tycker att vi ska åka in även om det var lite...

Så in till Karolinska till akuten där. I väntrummet finns det massor av sjuka människor, alla ser faktiskt dödsjuka ut, helst ett par som pratar spanska.... Gaaah nojjar upp mig om svininfluensan, går ut med Neo och väntar istället. När jag väl kommer fram i kön, tycker hon att vi ska gå till Astrid Lindgren istället. Sagt och gjort, vi gjorde det, och jag var inte särskilt ledsen kan jag lova, skönt att slippa svininfluensan ;-)

Vi går över till Astrid Lindgren (det är gångavstånd från karolinska akuten, kanske 100 m). Där finns det inte en massa sjuka människor skönt, jag spritar händerna på mig och Neo redan när vi kommer dit i receptionen. Hon tycker nog att jag var lite väl nojjig sköterskan när jag bad om att få låna lite handdesinfektion, men i dessa tider då ;-)

Det var iallafall ingen fara med Neo, men märker vi att det blöder fler gånger ska vi åka dit igen. Bättre en gång för mycket än en gång för lite, säger dom hela tiden.

Efter det åkte vi till Bromma flygplats och kikade lite på flyglan och sedan åkte vi till Kista och käkade lunch. Neo och Ida köpte pannkakor och vi åt thai-mat.

Vi får ju bara äta "mjuk" mat och jag börjar redan bli trött på mjukmat. Mat som vi får äta är; potatismos, makaroner, potatisbullar, pannkakor mm (precis sådan mat jag älskar-NOT!). Men men bara att stå ut, vad gör man inte för lilla älsklingen.

Nu står mannen och sonen och gör pannkakor... Jaja, bara vi får något i magen ;-) Hoppas jag slipper gå upp 10 kg på den här veckan...

Imorgon är det jobb och tandläkare. Ska på en undersökning hos tandläkaren, även Ida, sedan arbetar jag halvdag....

Kram Jennie

En natt utan snarkningar!

Jepps inatt snarkade Neo ingenting, och han sov mycket bättre. Det märks knappt att han är opererad, han äter hyffsat, är pigg och klagar inte på värk. Han går dock på ganska höga doser av smärtstillande men det påverkar honom inte nämnbart. Så skönt att detta är gjort och nu hoppas jag på att vi slipper komplikationer (komplikationer som kan uppstå är blödning eller infektion som vid alla operationer).

Har glömt att berätta också att vi var hos läkaren med Ida förra veckan, hon ska numera vara fri från både ägg och mjölkallergin, den växte bort :-) Dock ska vi börja prova med en sak i taget så just nu provar vi för fullt med mjölk och vi har inte märkt något. Vårt mål är att slippa tänka på mjölk och ägg när vi är i Disneyland så förhoppningsvis har vi hunnit prova mjölk och ägg fullt ut när vi åker dit :-) Så allergierna växte bort från henne när hon var 3 år gammal, hon hade ju allergierna sedan hon var 2 månader gammal och de växte bort när hon var 3...

Idag vabbar jag, Neo sitter här bredvid och spelar Star wars lego på Wii, han är en riktig hejjare på det. Ida är på förskolan, vi ansåg att Neo behövde lite lugn och ro. Dejan slutar tidigt idag så de kommer iallafall hem tidigt. På fredag ska jag jobba halvdag, nästa vecka har jag semester mån-tors och ska då arbeta på mitt nya arbete... Mycket händer just nu, men huvudsaken är just nu att operationen gick bra! Är så glad!

Vi funderar på att göra en utflykt i helgen till Arlanda och kika på flygplan, vi måste ju förbereda dom inför Disneylandresan, blir ju första gången barnen flyger. Vi ska ju ändå inte göra så mycket den här helgen, Neo behöver ta det lugnt. Vi får inte heller träffa några med förkylningar/halsinfektioner just nu, så har ni det är ni bannlysta hemma hos oss just nu :-) Kan tydligen gå riktigt illa om Neo får någon infektion just nu...

Kram Jennie

Operationen genomförd!

Jepps nu är den gjord.

Klockan 7.30 var vi på Danderyds sjukhus, vi fick vänta i vänterummet. Det tog inte lång tid förrän de gick och hämtade oss. Neo fick väga sig, 15 kg vägde han. Sedan tittade doktorn i halsen och pratade om vilken operation hon skulle göra. Efter det fick vi gå till ett rum där de mätte syreupptaget i blodet, och Neo fick veta hur operationen skulle gå till. Vi fick veta att vi var först, Neo skulle bli opererad kl 8.30 cirka. Oj det är ju snart det. Vi blev hänvisade till ett rum där Neo fick ta av sig kläderna och sätta på sig en sjukhusskjorta. Det ville han inte först men jag mutade honom med att han skulle få en Helikopter efter att operationen är genomförd. (Vi köpte en radiostyd helikopter till honom- han har önskat sig en sådan länge).

Han fick leka med lite leksaker som de hade på sjukhuset, tiden gick väldigt fort och sedan kom de och sade att nu är det vår tur. Jag fick ta på mig en rock över mina kläder och en mössa, Neo fick också ha på sig en mössa. Han fick sitta på sängen när vi åkte till operation, när vi väl kom dit stod det massor av folk och väntade på oss. De presenterade sig och drog in sängen i operationssalen. De bad mig sedan att lägga över Neo på operationssalen. Neo fick ha sin "Nanna" (gosedjuret) hela tiden. De var jättesnälla mot honom och frågade om han är spindelmannen osv. Jag sade att tänk på vad du ska få när du är färdig, en helikopter. De stack honom en gång i handen där han hade emlaplåster, han märkte inte äns något, det han tyckte var obehagligt var när de pumpade luft i blodtrycksmanchetten när de skulle sticka honom. Den fungerade först, men sedan när de skulle hälla i mer, sade Neo att det gör ont. Då såg de att kärlet hade spruckit och de fick då sticka i armvecket istället. De sade hela tiden till honom att han är duktig. Han var så modig min lilla hjälte.

Sedan sade dom att nu sprutar vi in Narkos, nu kommer du att somna, samtidigt som de gjorde det pratade vi om helikoptern, hur den kommer att flyga osv. Det var inte alls särskilt farligt, det som kanske var lite läskigt; var när Neos ögonvitor började synas för att han skulle sova. Allt gick väldigt fort och sedan sov han, de visade mig ut (jag grät en liten skvätt då), jag sprang till patienthotellet för att köpa en smörgås sedan sprang jag tillbaka till väntrummet igen.

Kvart över nio kom doktorn ut och berättade att operationen hade gått jättebra, Neos mandlar hade varit stora och de tog bort 90%, körteln i näsan var inte alls särskilt stor men hon skrapade lite på den också. Om en liten stund kommer de från uppvaket och hämtar mig. Det tog inte alls lång tid och sedan kom dom och hämtade mig. De tog mig till Neo, sade att jag får inte väcka honom, han behöver sova mer. Han låg där och sov så fint, hans ansiktsfärg var inte alls vit utan precis som vanligt. Han sov till cirka 9.35 sedan vaknade han och somnade inte om. Då fick jag lägga mig hos honom och försöka söva honom, men det gick inte alls han ville inte somna om. Då hämtade de en tv och så fick vi titta på tvn. Han klagade igen på att det gör ont i infarten där glukosdroppet gick in, och de kikade och visst hade kärlet spruckit även där. Så då fick de sätta ett snabb emla-plåster på andra handen för att de skulle kunna sätta en ny infart.

Efter en liten stund satte de en ny infart, den här gången gjorde det dock lite ont, kanske inte emlaplåstret hade suttit tillräckligt lång tid? Iallafall låg vi där och myste, Neo tittade på film och kikade på sin helikopter om vartannat. Alla sköterskor berömde hans fina helikopter och de berömde även honom för att han var så duktig. Han fick en isglass efter en stund. När han hade ätit upp den fick vi åka till avdelningen igen (ungefär klockan 12.00). Där satte han på sig sina kläder, tog bort infarten och gick och kissade. Efter en timme ungefär fick vi åka hem, och innan vi åkte hem drack han upp två glas saft.

Han klagade lite på att han ville åka hem, så det var tur att vi inte skulle sova kvar, det hade han aldrig orkat.

Summa av kardemumma, halsmandeloperationen gick bra, de skrapade lite på körteln i näsan också. 4 timmar efter operationen fick vi åka hem. När vi åkte hem med bilen, stannade vi vid burger king, köpte hamburgare till mig och en glass till honom. Sedan åkte vi förbi dejans jobb så han kunde sätta sig i bilen medans jag sprang in och handlade. Jag köpte sandwichglassar. Nu när vi kom hem har han ätit 4 st (!) Så 6 timmar efter operationen har han hunnit dricka två glas saft, och 6 glassar. Inte illa! Hoppas att allt fortsätter att gå så bra. Nu ska han inte anstränga sig de första 10 dagarna, han ska äta mjuk mat och den får inte vara varm utan bara ljummen. Tillbaka till förskolan kan han gå efter cirka 10 dagar, vi har dock sjukskrivningsintyg på 14 dagar.

Kram Jennie

Nytt försök med operationen igen...

Jepps nu blir det nytt försök imorgon, hoppas operationen blir av, nu är Neo iallafall frisk.

Det blir bara jag som åker till operationen imorgon, Dejan måste jobba. Vi ska vara där 7.30 så vi måste vara vakna tidigt. Just nu känner jag mig väldigt trött och sliten. Det har varit mycket på sista tiden... Just nu är jag mittimellan två jobb också, jag arbetar kvar på mitt gamla samtidigt som jag har tagit semester några dagar och arbetar på mitt nya. Detta gör att man blir väldigt splittrad, det är väldigt spännande med det nya jobbet, mycket som måste planeras, jag vill ha det så bra som möjligt... Förra veckan arbetade jag på mitt nya arbete två dagar, då åkte vi till förskolan som håller på och byggs fortfarande och tittade på lokalerna. Jättefina kommer de bli, dock lite svårmöblerade, måste komma på något smart sätt man kan möblera på. Dessutom gick vi igenom lite administrativa bitar, vad det företaget har för regler, tittade på ansökningarna till förskollärare/barnskötare/kock. På söndagen åkte vi till ABA skol och kikade på möbler, vi måste börja beställa möbler så att det finns möbler när vi ska få barnen.

På mitt gamla arbete försöker jag att avsluta det gamla, samtidigt som jag försöker att hålla näsan över vattnet. Det är mycket att avsluta, jag behöver ha mina sista utvecklingssamtal, göra lite mer administrativt, fixa lite portfolio osv. Puuuh vet inte hur jag ska hinna allt, det är inte mycket jobbtid kvar för mig. Men jag får göra mitt bästa, jag kan ju inte göra mer.

Min mage har varit lite upp och ner sista tiden, funderar på om jag kan ha fått magsår, igentligen skulle det inte vara konstigt sådan press och stress jag har varit utsatt för under sista halvåret...

Men jag måste försöka att stressa ner och bara bry mig om min familj nu, iallafall imorgon då Neo och jag åker till Danderyd. Håll tummarna för honom!

Kram Jennie

Operationen inställd

Är hemma nu, kom precis hem. Operationen blev inställd. De tyckte att Neo var för hostig, de vill att han ska vara helt frisk innan. De sade att de tar inga risker, vilket iof är skönt. Känndes bara så snopet att få åka hem igen. Vi som hade planerat allt, flera människor var involverade i att ta hand om Neo efteråt, men nu blev allt avblåst. Nytt datum för operationen är 19 maj.

Är dödstrött, sov inte mycket inatt, var lite nervös för idag. Men det behövde jag ju inte vara...

Kram Jennie

På torsdag är det operation

Om den blir av vill säga. Men just nu verkar det som om den kommer att bli av. Har pratat med sjukhuset idag, först ringde jag dit, sedan ringde de upp mig. Neo är lite förkyld, han har en väldigt lindrig sådan, den började i helgen. Han har pyttelite snor som rinner (klart), han har ingen feber, är hur pigg som helst, men har lite rethosta... Det verkar dock inte som att det blir värre så nu håller vi tummarna för att det blir av.

Idag har jag annars varit hemma och vabbat. Ida är lite förkyld också, och igår hostade hon nästan sönder lungorna, men idag har hon varit mycket bättre. Igentligen skulle de båda kunna gå till förskolan imorgon men vi håller de hemma imorgon också för säkerhetsskull. Men på torsdag ska Ida gå iallafall.

Annars händer inte mycket, jobbar kvar på mitt gamla jobb. Vi har planterat lite i trädgården, t ex ett plommonträd (viktoriaplommon) och köpt mer vintergröna ligiuster (till häcken runt huset). Vi har inte riktigt än bestämt hur vi ska göra med hela trädgården, men den ska vara ganska enkel och lättskött. Plommon och jordgubbar var dock ett måste! Men det blir nog inga blommor...

Neo och Ida är riktiga hejjar på pussel, Neo lägger numera pussel med 100 bitar och Ida lade ett pussel idag med 35 bitar! Neo är också duktigare på Wii spel än jag, hehehe, han kör bland annat Mario kart, galaxy mario, Wall:E, och Starwars lego. Ida vill mest sitta framför datorn och titta på Pippi-filmerna. Prata om att de börjar bli uttråkade... Stackars Neo som ska vara hemma i några veckor till och ta det lugnt efter operationen...

Vi har anmält Neo till två simskolor också. En i sommar på utomhusbadet här, och en i höst på inomhusbadet. Det blir bra, nu vill vi att han ska kunna lära sig simma. Simningen är något jag tänkte satsa på nu tills han kan det bra, efter det kan vi eventuellt diskutera fotboll eller något annat intresse. Simning är ju något som är jätteviktigt att kunna och som räddar liv.

Jag längtar bara tills vi åker till Disneyland nu också... Vi ska ju flyga dit och vara där i en vecka i juni, det blir riktigt kul, bara det inte blir för varmt... I sommar ska vi åka till Göteborg också, vi har redan bokat hotell där, samma som förra året, det var så nära Liseberg, skönt med promenadavstånd :-) När vi är neråt ska vi självklart gå på Ullared också, så kul att fynda :-)

Dejans pappa kommer hit i sommar också, vi har precis bokat flygbiljett till honom, han kommer i juli månad och stannar en vecka. Detta är första gången han är i Sverige och han har aldrig träffat mig eller barnen, så det var väl på tiden.

Det blir med andra ord en händelserik vår/sommar/höst. Först operationen, sedan ska jag vara med på anställningsintervjuer/planering inför hösten på nya jobbet, sedan åker vi till Disneyland, avsluta mitt gamla jobb, ha lite semester, Neo på simskola, Dejans pappa kommer, sedan till Ullared, bo 2 dagar i Göteborg, gå på Liseberg, hem igen, inskola Ida på nya avdelningen (hon ska börja på Neos avdelning från hösten- hon är så stor tjejen nu), jag börjar mitt nya jobb osv. Puuuh jag blir nästan trött av att tänka på allt, samtidigt känns det bra och ganska pirrigt. Det blir nog en riktig toppensommar, iallafall en händelserik sådan, men jag ska nog få lugnt och kunna vila lite också. Jag kommer att ha 6-7 veckor semester i sträck om vi inte räknar med Disneylandresan på 1 vecka. Så nog har jag semester i sommar, härligt!

Kram Jennie