Adventstid

Tack för era gulliga svar, jag ska ringa till cityakutens bröstmottagning imorgon och se vad dom säger :-)

Jag glömde svara på din fråga Jessie också om det är mitt hus som säljs på nätet, nej det är det inte, utan en som bor lite längre bort... Vi bor kvar här ett tag till, vet inte om det är läge att flytta just nu när jag är föräldraledig, sparar ju rätt rejält på dagarna och då kanske det blir lite för övermäktigt att flytta också. Lite pengar vill man ju ha att shoppa bort, shopoholic som jag är ;-)

Idag är en sådan dag då jag iallafall tycker att vårt hus är så fint... Har satt dit julgardinerna och pyntat med adventsljustakar. Så julmysigt, vi har ätit en mini-jultallrik idag också med; brunkål, köttbullar, prinskorv, janssons, skinka, sill mm. Så gott. Det är lite av en tradition här att fira första advent ganska rejält med julmat, massor av julgodis, julmusik och julmust. Glöggen glömde vi, men har inte fått suget efter glögg än, kan det bero på vädret?

Ida har varit rejält sjuk, men det har vänt nu, hon hade hög feber, men endast det. Men ett tag var det nästan lite läskigt för hon andades så väldigt snabbt... Men nu är hon sitt gamla jag igen. Dock har Neo åkt på lite feber istället, dock är febern inte alls lika hög och han verkar inte så jätte-medtagen om man bortser ifrån att han är lite gnälligare än vanligt. Men han dansar och hoppar som vanligt. Men detta innebär att vi blir hemma imorgon igen. Trist men så får det bli, barnen måste bli friska. Var hemma i onsdags-fredags förra veckan också...

Annars blir det en händelserik vecka nästa vecka då jag ska till dietisten, läkaren och begravning. Fullbokat med andra ord. Begravningen är väl inte så kul att gå på, aldrig kul när någon dör, det är min första begravning i hela mitt liv och jag vet inte alls hur jag kommer att reagera. Så det blir en lärdom för livet.

Kram Jennie

Kommentarer
Postat av: Veronika

Tänkte skriva på förra inlägget, men av nån anledning hanns det inte med. Ville bara säga att min erfarenhet av allmänläkare är att de inte är att lita på (tyvärr). Är glad att du bestämt dig för att uppsöka specialist, man kan inte vara nog försiktig.
Min mammma gick till vårdcentralen och de sa urinvägsinfektion, och hon fick 10 dagar medicin. 10 dagar senare har hon inte blivit ett dugg bättre och kan knappt gå och går tillbaka till vårdcentralen. De tycker "äh, skärp dig, du är frisk nu, du får ingen mer medicin". Pappa tvingar då mamma till akuten, där de upptäcker en knytnävesstor vargrej, som berodde på inflammation från spiral. Så det blev operation och flera dagar på sjukhus.
Det var exempel ett. Exempel två är min minsta lillasyster. Hon hade ont i bröstet, svårt att andas och så. När hon kommer till läkaren säger han/hon "Men har du verkligen ont? Är det inte bara så att det är lite jobbigt i skolan nu? Mycket att göra?". Ingen hjälp. Så då åker syrran till akuten där det konstateras lunginflammation.
ARRRRGH! Jag har fler exempel, men du slipper dem. Jag är så arg på primärvården att det är inte sant. Specialister är bättre. Slutsats: Jag skulle inte litat på doktorn.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback