Barnvagnar i trapphuset

http://www.aftonbladet.se/vss/foraldrar/story/0,2789,830470,00.html

Satt och läste domen på aftonbladet, och kan faktiskt förstå brandmyndigheterna. Jag är själv småbarnsförälder, okej jag erkänner jag har aldrig bott i våningshus när jag har haft små barn. Men nog sjuttsingen förstår jag att man inte kan ha en massa vagnar i trapphuset, själv blir jag väldigt irriterad när jag kommer med min vagn och det är blockerat där. Hur sjutton ska de som vill bära upp sina vagnar till sina lägenheter kunna göra det om det är blockerat i i trapphuset? Hur ska gamla med t ex rullatorer kunna ta sig fram om det står en massa saker ivägen? Och vad händer om det brinner? En massa förvirrade människor ska hitta ut kanske i mörkret? Att du ramla på en barnvagn kan betyda livsfara i det läget.

Visst det är lite synd om föräldrar som bor kanske 3 våningar upp i ett flerfamiljshus, som kanske har en tvillingvagn som jag har. Hur sjutton ska man få upp kanske 2 små barn och en bred stor vagn? Det är i princip omöjligt. Det kan vara så att man inte har råd att flytta, där är jag med. Och inte ska man behöva säga nej till det här som är meningen med livet och inte skaffa sig barn för att man inte har råd att köpa en dyr villa eller flytta till ett hus med hiss.

Men någon lösning måste det finnas, det finns nästan cykelrum överallt, eller förråd i anslutning till ingången. Har vänner som har fått ha sina vagnar i sina förråd. Det går också, allt går om man vill. Visst det är bökigt, men har man valt att ha det så bökigt att man bor i ett hus utan hiss kanske på tredje våningen, så kan jag bara säga att lite självvalt är det iallafall.

Okej, alla har kanske inte valt det, en del kanske har hamnat där och inte har råd att flytta. Men jag tycker ändå inte synd om er, no way. Det är ungefär samma sak på vår gata, det är ibland svårt att hitta parkeringsplatser, javisst. Men bara för det kan man väl inte ställa sig var som helst?!? Man måste se lite längre än näsan räcker. Säkerheten är viktigast, och om det innebär att man inte ska ha vagnar i trapphuset, så är det så!

Har jag fel? Kommentera gärna inlägget med era kommentarer. Vill gärna höra andras kommenterar om detta. Är det någon här som har det så? Bor på tredje våningen utan hiss och ställer sig i trapphuset, eller hur har ni löst det?

Nog om detta, imorgon är det viktväktarna. Gubben är hemma och även stora dottern. Mysigt att för en gångs skull ha hela familjen hemma. Näe nu gråter Ida, vi höres!

Kommentarer
Postat av: Veronika

Usch, tänker på det ibland. Jag o Johan bodde 1½ trappa upp utan hiss, och hade nog tänkt bo kvar till bebis var 1 år, ungefär. Sen hittade vi ju denna där vi nu bor, och det blev superbra. Men om vi bott kvar, hur hade det gått då? Vill inte tänka på de där trapporna. Och inte på hur trångt det hade varit heller. :)
Som svar på din fråga: Givetvis ska barnvagnarna inte stå i trapphusen om de är en brandfara. Alltid går det att lösa på nåt sätt.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback